Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@brumdinka píše:
NE nikdy bych tohle na ruce svýmu dítěti nedala základem každého vztahu jak mezi Vámi a partnerem tak i mezi Vámi a dítětem je důvěra…toto důvěru naruší neskutečným způsobem nebo Vám by se snad líbilo být neustále sledováni a pod dozorem na kařždym krokumě teda fakt NE…
Som presne tohto nazoru ![]()
Ano, proč ne. Ale bude to asi drahá sranda, ne? Jinak, jak se to stalo s tou Eliškou, jedenáctiletá neteř nechtěla jít sama ze školy, do školy, toto by ji asi uklidnilo(ještě má slíbený pepřák
), nás by zas uklidnilo dát to pětiletému synovci, který je schopen se ztratit i doma
.
@belik píše:
Přesně tak, to jsou akorát silácký kecy o svobodě dětí, bych chtěla ty klidasky tady vidět jak by byly nad věcí, kdyby se jim toto stalo, ještě by si určitě řekly, aspon že mé dítě zažilo svobodu![]()
hotovo, z některých pohledů tady jde fakt hlava kolem
ano to jde hlava kolem zvlášt´ z takových co dítě nepučí ani babičce, nedej bože tchýni, když si ho chce povozit, viz. v jiných diskuzích a co tak ho rovnou očipujeme ![]()
@brumdinka píše:
ano to jde hlava kolem zvlášt´ z takových co dítě nepučí ani babičce, nedej bože tchýni, když si ho chce povozit, viz. v jiných diskuzích a co tak ho rovnou očipujeme
No to je slovo do pranice
já nemám ani jedno tak se nemusíš namáhat
@Ladybird146 píše:
@brumdinka ne máš pravdu nechci…ukazuju na to, že to funguje…dítěti ráda dopřeju svobodu až bude starší, ale ne v 9ti letechmůžu koukat na to kam jde ze školy a když se mi bude zdát něco divné, zařídím se podle toho! A jestli to někomu přijde divné, vždyť vás nikdo nenutí abyste to svým dětem pořizovali, nebo jo?
sorry ale tu reklamu si děláš, už ted´se tě spousta lidí ptá, určitě už ti přišlo spousta SZ, tak mi tady netvrd´ že ne
studuju marketing a i jsem v tom oboru pracovala, vím o tom hodně věcí… mmch já tu svobodu svýmu 10-ti letýmu synovi dopřeju a mé kamarádky svým stejně starým dětem též, pokud ty tvé dceři ne, je mi jí upřímně líto…
@belik a já zas nemám silácký řeči, navíc jsem psala, že jsem si něco podobnýho, když syn nedorazil na dohodnutou hodinu zažila, tak se do mě laskavě neopírej ![]()
@brumdinka píše:
sorry ale tu reklamu si děláš, už ted´se tě spousta lidí ptá, určitě už ti přišlo spousta SZ, tak mi tady netvrd´ že nestuduju marketing a i jsem v tom oboru pracovala, vím o tom hodně věcí… mmch já tu svobodu svýmu 10-ti letýmu synovi dopřeju a mé kamarádky svým stejně starým dětem též, pokud ty tvé dceři ne, je mi jí upřímně líto…
mně je spíš líto těch dětí, že si neužijí dětství tak jako my.
@brumdinka No prominˇ, ale ty jsi reagovala na můj příspěvek jako první, ještě teda takovým způsobem o tchýních a babičkách, což je tady trochu mimo mísu nemyslíš? takže jsem ti jen odpověděla, jako opírání mi to teda nepřišlo ![]()
@lucenka píše:
přesně snažím se dělat vše proto, aby moji kluci si ho zažili stejné jako já a myslím, že se mi to snad i daří…
Názor typu „mám své dítě ocipovat jako nějakého psa“ mi přijde dost postavenej na hlavu. Nevím jak ostatní, ale já si dělám starost o své dítě, k čemu mi bude ocipovanej pes, když se mi ztratí dítě?
A ikdyz počty ztracených dětí klesají (předtím jsem si článek špatně přečetla, psali o zvýšení počtu dětí unesených do ciziny), nic to nemění na tom, že když mi dítě nepřijde domů, chci vědět, kde je. I kdyby ročně unesli jedno jediné dítě, nikdy nemůžete vědět, jestli to nebude zrovna to vaše. Nejsem magor, abych neustále kontrolovala polohu dítěte, ale když nebude doma v domluvený čas a nedá ani vědět, že se opozdí, chci vědět, kde je. I užívání gps je o důvěře mezi rodicem a dítětem.
S dovolením, dámy, celá diskuse (dokud se tedy ještě diskutovalo) se nesla v duchu
Připusťme, že dítě může nosit lokalizační náramek dobrovolně, že ví o jeho lokalizační funkci a že může akceptovat, že mu může v některých situacích pomoci.
@lucenka píše:
promiň, ale v době počítačů, tabletů, chytrých telefonů a internetu si ono dětství, jaké jsme měli my nejspíš stejně neuziji. Dnes už děti po lese s klackama místo mečů téměř nepotkas ![]()
Mne teda v dnesni dobe, kdy se ztraci deti na ceste ze skoly a do skoly na tom GPS zarizeni neprijde nic divneho. Ale dite s tim musi souhlasit a byt pouceno, proc.
Příspěvek upraven 12.09.14 v 15:36
@zuza23 píše:
promiň, ale v době počítačů, tabletů, chytrých telefonů a internetu si ono dětství, jaké jsme měli my nejspíš stejně neuziji. Dnes už děti po lese s klackama místo mečů téměř nepotkas
no spíš je tam člověk nepotká kvůli hysterickým rodičům, kteří jsou radši, když je jejich dítko v bezpečí domova, byť u počítače. Případně jim nacpou každý den alespoň jeden kroužek, aŤ jsou opět pod dozorem.
Příspěvek upraven 12.09.14 v 15:31
@eumedon
proto píšu že i užívání gps je o důvěře mezi rodicem a dítětem ![]()