GPS náramek pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7661
12.9.14 16:09
@lucenka píše:
Kdyby ti tvůj partner řekl, že ti koupil GPS náramek, kvůli tvé bezpečnosti, že to opravdu využije pouze v případě, kdy nebudeš brát mobil a nebudeš k nalezení. Nosila bys ho?

Partnerský vztah a vztah dítě vs. rodič přece nemůžeš porovnávat, to je úplně mimo. :lol: Stejně jako nemůžeš porovnávat chování dospělého a chování desetiletého děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.9.14 16:23
@terinka4444 píše:
@Kapaz proč proboha do školky? 8o 8o do školky jí vodíš, ze školky jí vyzvedáváš 8o řešit lokalizátor do školky, to je promiň vážně ujetý

přesně…

@Kapaz jinak upřímně doufám, že toto se nikdy nestane masovou záležitostí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
12.9.14 16:42

Za mě ne, myslím, že takovýmto hrůzám lokátor nepomůže…

Spíš bych uvítal chytré přístroje do auta, který by omezovaly třeba max. rychost, zabránili nastartování opilému, upozorňovali na mikrospánek. Tady je daleko větší možnost pro dítě ( a pubescenta ) jak přijít o život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
12.9.14 16:45

@belik Neboj za chvilku nás očipujou beztak všechny. ;-) Jinak naprostej souhlas. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
12.9.14 16:50

Uricite ano. Poridime ve velice kratke dobe.
Sundame az uzname vsichni za vhodne.
Bezpecnost ditete a nasi stavim rozhodne pred nejake zcestne pocity soukromi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
12.9.14 16:50

Ano, uvažujeme o pořízení GPS lokalizátoru pro dceru po dobu docházky do ZŠ. Ale s tím, že o tom bude vědět a bude s tím souhlasit a my jí tím naopak umožníme mít větší volnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
12.9.14 16:58
@Katka86 píše:
Né, žádné podobné zařízení moje děti nikdy mít nebudou. Bojím se o ně, ale tohle je podle mě extrém. Budu je vozit do školy do té doby, než budou dostatečně velcí a „chytří“, aby riziko, že k někomu vlezou např. do auta, bylo minimální.

Jenomže o tom to je, jestli dítě doprovázet na každém kroku, vozit do školy, ze školy, do kroužku, z kroužku, ke kamarádovi, od kamaráda, na hřiště, z hřiště, nebo mu třeba strčit nějaký GPS lokátor a mobil a nechat mu „volnost“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
12.9.14 17:04

Proč do školky? Protože mi přijde strašně jednoduchý čapnout dítě na hřišti, když 20 dětí hlídají dvě učitelky. :nevim: Já nevím, třeba se to ještě nikdy nestalo, ale teď jsem tam byla s holkou, dopoledne, a ty děti tam lítali skoro bez dozoru, učitelky zaplkaný… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.9.14 17:06

@Kapaz hele, jestli máš fakt takovéhle paranoidní stavy, možná s tím zkus nějak pracovat. Dítě nemáš ještě ani dva roky staré, a už se dost trýzníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
12.9.14 17:07

Jinak velice zajímavá diskuze a popravě bych o tom uvažovala. Dítěti bych to dala tak ve věku, kdy by začalo chodit do školy a ze školy a na kroužky a ven za kamarády samo (v tomto věku bych mu ovšem neříkala o co jde) a nechala bych mu to tak do nástupu puberty, pak to postrádá smysl, pak se snad dítě nenechá nalákat na pytlík bonbonu nebo se neztratí cestou od kamaráda (jak tu někdo psal). Jinak jak tu někdo narážel na to, že je to omezování svobody dítěte, tak jakou „svobodu“ dítě má, vždyť jsou rodiče, kteří zakážou svému 20 letému potomkovi jít na diskotéku, co se týká té důvěry, já to vnímám jako bezpečnostní prvek, stejně jako helma na kolo, odrazka na aktovku, né, že budu celý den sedět u PC a dítě špehovat, když ho budu chtít mít pod kontrolou tak ho prostě nepustím na krok bez doprovodu, což je pro dítě horší než nějaký náramek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.9.14 17:11

Připadá mi to jako docela dobrá věc. Žádné omezení svobody to není. Neochrání to stoprocentně, ale aspoň něco. Nevím, jestli bych to pořídila, ale rozhodně neodsuzuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
12.9.14 17:15

@Kapaz moje dite chodi do skolky (soukroma s propracovanym systemem ostrahy) a stejne ho bude mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
12.9.14 17:15

@terinka4444 Nemám paranoidní stavy. :lol: Možná to tak vyznívá, jen tu „nahlas“ přemýšlím. Zatím nemám důvod být paranoidní. Jak říkáš, dítě ještě nemá ani dva roky, takže si dovedeš představit, že je neustále pod dozorem dospělé, důvěryhodné osoby, v tuto chvíli to není o mém strachu, ale spíš o zjišťování, jak se na to dívají ostatní. Prostě jsem četla o Elišce, vzpomněla si na Aničku a tohle mě napadlo. Že TŘEBA KDYBY měla něco takového. No to už dnes nezjistíme. A sama za sebe. Jak už jsem psala výše. Nejsem ani do budoucna rozhodnutá, proto tato diskuze. Jsem si dobře vědomá, že to je omezování svobody a třeba i začátek něčeho hrozného. Teď budeme čipovat děti, pak podmínečně propuštěné vězně, pak všechny vězně, pak brunetky a nakonec… (no dobrá, možná jsem trochu paranoik :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.9.14 17:19

@Kapaz není to omezování svobody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.9.14 17:32

@Kapaz já bych bylo pro, aby se před brunetkami čepovala jiná barva vlasů :cert: :mrgreen:jednou je musíme pustit do zlého velkého světa, já ještě nepustila, ale jednou budeme muset i bez čipu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí