Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
a může tě zavést úplně někam jinam v případě, že to důkladně promyslí a dá to třeba jinému dítku. Takže místo toho, aby se hledalo v nějaké lokalitě, tak se bude hledat na druhém konci města a drahocený čas se promrhá falešnou stopou.
No, to sice může, ale to už by nevedlo mne, ale policii a policie by se toho dítěte se taktně zeptala, kdo mu ten náramek dal.
Tak či onak - je to stopa.
A až dítě bude větší, tak překabátí rodiče, náramek nechá kámošce a půjde po svém
. To už mi připadá jako když jsou odsouzení k domácímu vězení a mají „obojek“ na kotníku. Je to teď rozvířeno zmizením Elišky. Taky mám dceru, má 12.let, školu máme ani přes cestu nemusí chodit, do hudebky jezdí sama, hlásí se mi, jak dorazí do hudebky, když z hudebky vychází. Jak se za chvílí s podzimem bude stmívat dřív, tak ji budeme z hudebky vyzvedávat, stejně jako s břiš. tanců. Jinak je tak naučená, že chci vědět, kde a s kým je. Vždy, když mi řekla, že bude tam a tam a já jsem se šla projít se psem, tak tam byla. Je to taky o důvěře.
@Gina108 píše:
Tomu by právě zabránit nesundatelný náramek.
brr nechci si ani představit, co by se stalo s rukou dítěte, kdyby na to nějaký úchylák narazil ![]()
@Gina108 píše:
Tomu by právě zabránit nesundatelný náramek.
@lucenka píše:
brr nechci si ani představit, co by se stalo s rukou dítěte, kdyby na to nějaký úchylák narazil
No tak si přečti, co se stalo s tou pohřešovanou holkou i když nic takového neměla ![]()
@Gina108 píše:
No tak si přečti, co se stalo s tou pohřešovanou holkou i když nic takového neměla
ale tý by žádný náramek nepomohl. A kdyby měla náramek, tak by ho to stejně nezastavilo, jenom by jí mučil před zabitím ještě víc.
A jinak v kolika letech byste děti přestali sledovat? Protože strach o ně budete mít celý život. A oběťmi násilí jsou i dospělí, takže by vlastně měli být sledováni i v dospělosti, pokud by rodič chtěl mít klid.
@zuza23 píše: Čt24 pátek
12. září 2014
Marie
Domácí - Ztracené děti připomene kvítek pomněnky12. 5. 2011 19:31, autor: ČT24
Praha - Mezinárodní den pohřešovaných dětí, který připadá na středu 25. května, připomene všechny ztracené a unesené děti. Jen za loňský rok bylo v České republice nahlášeno 10 294 takových případů, z toho 284 dětí se stále pohřešuje. Symbolem dne ztracených dětí se stal modrý kvítek pomněnky, jehož anglický název forget-me-not znamená „nezapomeň na mě“.
V rámci zachování ne-paniky by také měli zdůraznit, že naprostá většina únosů je od vlastních rodičů (rozvedení atp.), takže únosy s kriminálním účelem jsou spíše výjimečné.
Souhlasím s @brumdinka, dítěti bych to nepořídila, také mi to přijde jako omezování svobody jedince. A když píšu tento názor, myslím právě na mé dětství. Představa, že mě matka může sledovat (co si budeme povídat, který rodič, vlastnící tuhle hračku, ji použije jen v nouzi?), furt bych byla jen připodělaná, kde zrovna jsem, co na to mamka, jak jí to budu vysvětlovat a tak… Brrr, z rodiče by najednou byl normální bachař a bezstarostné dětství by se proměnilo v osobní pasťák ![]()
A v případě únosu končícím smrtí by to stejně bylo k ničemu, max. by to pomohlo dopadení viníka, což mě jako matce mrtvého dítěte stejně moc nepomůže.
@lucenka píše:
a může tě zavést úplně někam jinam v případě, že to důkladně promyslí a dá to třeba jinému dítku. Takže místo toho, aby se hledalo v nějaké lokalitě, tak se bude hledat na druhém konci města a drahocený čas se promrhá falešnou stopou.
Tebe je tady škoda, ty by jsi měla dělat u kriminálky
jinak pro @terinka4444 už se tu nebudu vyjadřovat abych tě nepohoršovala, ty se naopak snažíš působit dojmem, že všechno vyřešíš nejlépe, ale máš pravdu, každý atˇsi to dělá jak chce, někdo se asi o ty děti bojí mínˇ no
já bych určitě neseděla u pc a nesledovala celé dny co dítě dělá, ale to tady asi nemá smysl řešit
@Ladybird146 píše:
můžu koukat na to kam jde ze školy a když se mi bude zdát něco divné, zařídím se podle toho!
A jak to uděláš v případě, že třeba tvoje dítě mělo být někde cca 10 km od tebe a ty zjistíš, že je daleko 20 km. Když bude opravdu v nouzi, tak než se k němu dostaneš, tak bude nejspíš pozdě. Nebo co přesně jsi myslela tím „zařídím se podle toho“?
@belik já nevyřeším všechno nejlépe, snažím se nejlépe dělat pro své děti, ale neoznačuju tě za přehysterčenou matku, jako ty ostatní s jiným názorem za přechytralé
nikdo ti tvůj názor neber, proto je tu diskuze, co si o tom myslíme, ale není potřeba urážet ty s jiným názorem ![]()
@lucenka Jak můžeš vědět, že by jí náramek nepomohl??? Tohle jsou čistě jen tvé doměnky.
@Sweet_Angel2 píše:
@lucenka Jak můžeš vědět, že by jí náramek nepomohl??? Tohle jsou čistě jen tvé doměnky.
ano je to pouze moje domněnka. Ale vzhledem k tomu, kdy jí až rodina začala pohřešovat, tak ten pachatel už měl dost času na to, aby jí zabil a z místa činu zmizel. Takže náramek, pokud by jí ho nesundal, by jenom umožnil policistům najít tělo o pár hodin dřív.
No vidis, nedavno jsem zakladala na podobne tema diskuzi a jak jsem dostala pres prsty. Za sebe rikam ano, dala bych gps cip.
@lucenka Pouze dedukce, ne fakta. Stejně tak lze říct, že GPS lokátor (nemluvím jen o náramku) by jí možná život zachránil.