Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@brumdinka je otázka, jestli budou rodiče své dítě neustále kontrolovat, nebo jestli to využijí opravdu jen ve chvíli, kdy se dítě nevrátí domů. I o tom ta důvěra je…
@brumdinka
ale ono to neni jak o tom duverovat-neduverovat. u pubertaku tady uz ano, ale myslim, ze diskuze spis smerovala k mensim detem. a tam to neni vetsinou o tom, ze by naschval neco udelaly, ale spis proste nedomysli sve „akce“.
ja jsem treba jednou chtela ze skoly doprovodit kamaradku, cestou jsme kecaly, mi nedoslo, ze sama domu od ni netrefim, bloumala jsem nekolik hodin mestem, mama se mohla zblaznit. stejne tak se stava, ze se dite nekde zapomene apod.
ja bych u urcite vekove skupiny klidne gps dala. (u tech nejmensich ne, ty nespustim z oci, u pubertaku taky ne, to uz by fakt bylo naruseni vztahu)
@zuza23 píše:
@brumdinka je otázka, jestli budou rodiče své dítě neustále kontrolovat, nebo jestli to využijí opravdu jen ve chvíli, kdy se dítě nevrátí domů. I o tom ta důvěra je…
Taky myslím..
@Corie - ted´ máš na mysli co vysvětlit - že nemá sedat do auta nebo, že bude nosit náramek a bude hlídaný na každym kroku ![]()
Příspěvek upraven 12.09.14 v 13:46
Tak vám přemýšlím, co udělá takový násilník, který už má to dítě v autě a těší se na mučeníčko, ve chvíli, kdy si uvědomí, že má dítě na ruce podezřelé nesundatelné hodinky. Jestli nezpanikaří, nevezme nůž a neuřízne tu ručičku s těmi nesundatelnými hodinkami, nehodí jí někam, aby odlákal pozornost a měl čas na útěk na druhou starnu. Cokoliv lehce nesundatelného je podezřelé a je otázkou, jakou reakci to vyvolá u psychopata.
Chápu, že Eliška právě rozdmýchala emoce. Nakonec to ale vypadá, že to byl její strejda. jakkoliv nechci nijak hodnotit tu rodinu, a té maličké dušičce přeji klid někde v ráji, není potřeba se nechat unášet strachem o své děti až do GPS nesundatelných lokátorů či čipů pod kůži. Stokrát pravděpodobnější je, že je srazí auto a podobně.
My jsme pro. Ale k tomu dobrý vztah s rodiči, aby vědělo, že to není špehování, ale jen pro případ nouze. A nenahrazuje to domlouvání a povolování. Do kdy? Záleží, co se z dítěte vyloupne, jak se k tomu bude stavět ono a také jaké bude mít zájmy a kde se bude pohybovat. Každopádně mi to, stejně jako požární hlásič, nepřijde jako špatná investice.
@terinka4444 ahoj
přesně, bohužel je z toho zas zbytečná hysterie…
@terinka4444 píše:
Stokrát pravděpodobnější je, že je srazí auto a podobně.
To je bohužel pravda. ![]()
@Ali-Ali souhlasím. I já se jednou zapomněla u kamarádky a mamka mě x hodin hledala po obci i v sousedním městě. Mohla se strachy zbláznit. Jenže tenkrát mobily ani gps ani nic jinýho nebylo.
@brumdinka píše:že když jde do školy samo je hlídané protože existují pánové kteřý nemají vždy dobré úmysly s dětmi..
@Corie - ted´ máš na mysli co vysvětlit - že nemá sedat do auta nebo, že bude nosit náramek a bude hlídaný na každym krokuPříspěvek upraven 12.09.14 v 13:46
@brumdinka píše:
@terinka4444 ahojpřesně, bohužel je z toho zas zbytečná hysterie…
hrozně bych chtěla vidět kdyby šlo o vaše dítě které nepřijde pár hodin domů…zbytečná hysterie bych to nenazývala
@terinka4444
davam ti v podstate za pravdu. ale beru to tak, ze stejne jako treba monitor dechu, je to spis o tom, ze to dodava rodicum trosku klidu. v tisicich pripadech to je v podstate uplne zbytecne, v nekolika malo to stejne nepomuze a v nekolika jeste mene to pomoci muze. a stejne vetsina mamin do toho investuje a v noci zira na blikajici svetylko… proste se snazime prebit ten zoufaly pocit, ze nic nezmuzem.
@Corie no jistě, ale tak snad odmalička dětem vysvětlujeme, že lidé nejsou jen hodní ale jsou i zlí nebo ty jim snad vykládáš, jak je svět jen růžovej, já teda ne…už moje babička, když sme šli podél hřbitova mi jako malé říkala, těch se bát nemusíš mrtví ti nic neudělají to před živými se měj na pozoru…
@brumdinka píše:
@Ali-Ali a ted´ máš na mysli jakou věkovou kategorii?
od chvile kdy se zacne pohybovat samo (treba 8 let?) do doby nez bude mit rozum
proste zjednodusene treba obdobi zakladni skoly.