Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terinka4444 píše:
Tak vám přemýšlím, co udělá takový násilník, který už má to dítě v autě a těší se na mučeníčko, ve chvíli, kdy si uvědomí, že má dítě na ruce podezřelé nesundatelné hodinky. Jestli nezpanikaří, nevezme nůž a neuřízne tu ručičku s těmi nesundatelnými hodinkami, nehodí jí někam, aby odlákal pozornost a měl čas na útěk na druhou starnu.
Asi tak.
A co když rodiče zjistí, že se jejich dítě vyskytuje úplně někde jinde než běžně? Než tam stačí dojet, popřípadě zmobilizovat policii, tak to může trvat i víc jak půl hodiny a dítě může být za tu dobu znásilněný několikrát a mrtvý.
Taky si moc nedokážu představit, jak by měla policie reagovat, když jí za odpoledne zavolá třeba padesát hysterickýc rodičů, že se jejich dítě odchýlilo z běžného akčního rádiusu třeba o kilometr. To se bude ke všem těm případům vyjíždět?
@brumdinka píše:
@Corie no jistě, ale tak snad odmalička dětem vysvětlujeme, že lidé nejsou jen hodní ale jsou i zlí nebo ty jim snad vykládáš, jak je svět jen růžovej, já teda ne…už moje babička, když sme šli podél hřbitova mi jako malé říkala, těch se bát nemusíš mrtví ti nic neudělají to před živými se měj na pozoru…
samozřejmě..jenže jak vidíš někdy vysvětlování a domlouvání prostě nepomůže
Me uz to napadlo davno, vlastne v souvislosti s cipovanim psu. Ze by se takto daly hledat deti, ale bohuzel si taky myslim, ze jsou situace, kdy by to mohlo vec zhorsit a toho blazna znervoznit a rozcilit. Navic, pokud by to byl nekdo z rodiny, asi by o tom vedel. Ale zase by to mozna neudelal. Takze babo rad…
@brumdinka píše:
@terinka4444 ahojpřesně, bohužel je z toho zas zbytečná hysterie…
Já jsem se rozhodla ho dceři pořídit ne proto abych ji špehovala, ale kdyby se ztratila, tak ať ji najdu, spíš jen tak pro jistotu, myslím že to nemůže ničemu uškodit
Ahoj, já tedy jestli můžu vstoupit do diskuze…to co se stalo je tragédie a musí to být pro rodiče a všechny příbuzné strašně moc těžký…můj manžel má firmu, kde se zabývají GPS lokátory právě pro tyto účely a samozřejmě nejvíce do aut…hned jsem ho musela zkusit dceři a nemohu si ho vynachválit
nejsou to jen náramkové hodinky, dcera si to přendavá jak potřebuje, má ho na klíčích(tam to není tak nápadné, na aktovce v kapsičce, na pásku a dalších místech) za mě je to super věc! Používáme ho cca 3 roky a jsem ráda, že si na to zvykla,,,nejde o špehování, ale o klid…až jí bude 15, tak když bude chtít, tak ho někde pohodí a víme prd
ale to je za dlouho,.,..teď je jí 9 a já jsem v klidu alespoň po této stránce ![]()
@Corie píše:
hrozně bych chtěla vidět kdyby šlo o vaše dítě které nepřijde pár hodin domů…zbytečná hysterie bych to nenazývala
promiň ale evidentně jsi nepochopila, co jsem tím myslela, myslela jsem tu hysterii kolem případu zabité holčičky, když ve výsledku vyplývá na povrch, že vraha velmi dobře znala, jak to bohužel ve většině těchto případů bývá…takže vážně není řešením najednou nepustit své děti z domu nebo je dokonce nechat čipovat jak psy ![]()
mmch vím moc dobře co to je, když se dítě nevrátí na domluvenou hodinu, syn se mi hezky zapomněl u kamarádky a mobil jak na potvoru nechal doma…přesto bych ho nikdy neočipovala…nejen, že to není zrovna účinné, jelikož případný únosce by nejspíš udělal to, co napsala terinka, navíc mi to přijde neskutečně ponižující
fakt jak by se to líbilo Vám, asi moc ne, že ![]()
@Ladybird146 píše:
Ahoj, já tedy jestli můžu vstoupit do diskuze…to co se stalo je tragédie a musí to být pro rodiče a všechny příbuzné strašně moc těžký…můj manžel má firmu, kde se zabývají GPS lokátory právě pro tyto účely a samozřejmě nejvíce do aut…hned jsem ho musela zkusit dceři a nemohu si ho vynachválitnejsou to jen náramkové hodinky, dcera si to přendavá jak potřebuje, má ho na klíčích(tam to není tak nápadné, na aktovce v kapsičce, na pásku a dalších místech) za mě je to super věc! Používáme ho cca 3 roky a jsem ráda, že si na to zvykla,,,nejde o špehování, ale o klid…až jí bude 15, tak když bude chtít, tak ho někde pohodí a víme prd
ale to je za dlouho,.,..teď je jí 9 a já jsem v klidu alespoň po této stránce
@brumdinka píše:
promiň ale evidentně jsi nepochopila, co jsem tím myslela, myslela jsem tu hysterii kolem případu zabité holčičky, když ve výsledku vyplývá na povrch, že vraha velmi dobře znala, jak to bohužel ve většině těchto případů bývá…takže vážně není řešením najednou nepustit své děti z domu nebo je dokonce nechat čipovat jak psymmch vím moc dobře co to je, když se dítě nevrátí na domluvenou hodinu, syn se mi hezky zapomněl u kamarádky a mobil jak na potvoru nechal doma…přesto bych ho nikdy neočipovala…nejen, že to není zrovna účinné, jelikož případný únosce by nejspíš udělal to, co napsala terinka, navíc mi to přijde neskutečně ponižující
fakt jak by se to líbilo Vám, asi moc ne, že
Stále se bavím o hodinkách nebo čipu na klíče a ne pod kůži..nevím prostě na to mám jiný názor no.. ![]()
Dítěti bych to nedala, ani žádný čip. Přijde mi to ujetý. Mně samotný by se nelíbilo, kdyby mě takhle někdo z rodiny sledoval.
Pokud bude dítě o svém sledování vědět, tak to může nevědomky únosci prozradit. A když o tom vědět nebude a časem zjisti, že mu rodiče nevěří a sledují ho, tak to musí dost narušit vztahy.
Já nad takovým náramkem přemýšlela už v době, kdy byla zavražděná malá Anička. Zkoumala jsem plusy a mínusy a nakonec rozhodla, že žádné takové zařízení pořizovat nebudu. Dítě není pes, abych ho očipovala a měla neustále pod dohledem. Nevím jak vy, ale já si v telecích letech sem tam občas odskočila za školu, cestou ze školy nešla rovnou domů, ale odběhla ke kamarádce, sem tam nějaké rande… Kdybych měla nějaký takový náramek, tak si v dětství neužiju žádné „dobrodružství“ a navíc by mi rodiče doma dělali ze života peklo. Prostě i to dítě má nárok na nějaké soukromí, ač to kolikrát rodiče stojí nervy. Nehledě na to, že v případě Elišky to snad měl být nějaký příbuzný, takže ani podle GPS lokace bych nepředpokládala, že mi ji „strýček“ chce zavraždit
.
Navíc, někde jsem slyšela, že Eliška byla zavražděna mnohem dříve, než ji vůbec začali hledat, takže by takový náramek vedl k tomu, že zavražděné dítě najde rodič a ne policie, která k tomu má své lidi a přeci jen tuší, jak rodinu psychicky připravit a podpořit ![]()
Já své děti poučuji - pravidelně, vědí co mohou a nemohou a přesto si jednou postaví hlavu a udělají něco jinak, takže mi nezbývá než doufat, že se dospělosti dožijí ve zdraví, ale hlídat na každém kroku je nechci.
Corie… No bohužel je docela drahá…u nás vychází na 4990,– ale já to tady nemyslela jako rekamu…chtěla jsem tím říct některým odpůrkyním zde, že bych pro bezpečnost svého dítěte udělala maximum! I kdybych musela nechat zavést čip pod kůži..(což se snad zatím nedělá
)…
je to jak pro psa, vím, ale co jako? Radši nosit krabičku než kytky na hrob
Příspěvek upraven 12.09.14 v 14:10
@tterka píše:
podle GPS lokace bych nepředpokládala, že mi ji „strýček“ chce zavraždit.
Navíc, někde jsem slyšela, že Eliška byla zavražděna mnohem dříve, než ji vůbec začali hledat, takže by takový náramek vedl k tomu, že zavražděné dítě najde rodič a ne policie, která k tomu má své lidi a přeci jen tuší, jak rodinu psychicky připravit a podpořit
Já si taky myslím, že v těchto extrémních případech ála Eliška nebo Aničky by GPS lokátor sloužil spíš k rychlému nalezení mrtvoly. Prostě se jeho pomocí případnému neštěstí nezabrání, protože než stačí rodiče přispěchat na místo výskytu dítěte, tak už bude stejně pozdě.
@Corie píše:
Stále se bavím o hodinkách nebo čipu na klíče a ne pod kůži..nevím prostě na to mám jiný názor no..
to je ale řece uplně jedno, princip je stejnej… to už se navzájem můžeme čipovat všichni, manželé navzájem, co kdyby mi třeba zahla že jo atd…jo pro stát naprosot úžasný mít přehled o občanech, at´žije Velký bratr…sakra to už tu jednou bylo a stačilo NE!!! to se na mě nezlobte, ale já uznávám SVOBODU a ráda bych jí dopřála i svým dětem…
Čt24 pátek
12. září 2014
Marie
Domácí - Ztracené děti připomene kvítek pomněnky
12. 5. 2011 19:31, autor: ČT24
Praha - Mezinárodní den pohřešovaných dětí, který připadá na středu 25. května, připomene všechny ztracené a unesené děti. Jen za loňský rok bylo v České republice nahlášeno 10 294 takových případů, z toho 284 dětí se stále pohřešuje. Symbolem dne ztracených dětí se stal modrý kvítek pomněnky, jehož anglický název forget-me-not znamená „nezapomeň na mě“.