Zvládl to někdo bez AD?

Anonymní
3.5.26 18:01

Zvládl to někdo bez AD?

Je tu někdo, kdo měl deprese či jiné psychické problém a zvládl se z nich dostat bez pomoci antidepresiv? Budu moc vděčná, když také sdílíte, co vám pomohlo problémy překonat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.5.26 18:16

Mela jsem krátké obdobi úzkosti. Věděla jsem, co byl spouštěč a cítila jsem, ze se to zlepšuje samo. Měsíc byl peklo. Pak uz to bylo lepší. Celé to trvalo asi 3 - 4 měsíce. Byla jsem si to pro něco za paní, co dela TČM. Hodně mi to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
16101
3.5.26 18:22

Tak asi bude hlavně záležet na tom, čeho a až do jaké míry, se ty deprese týkají…
Každý určitě někdy v životě zažil nebo spíš prožil nějakou tu depku nebo něco úplně nečekaného, co ho srazilo na kolena. A každý se s tím vypořádal tak nějak po svém.
Mně, když před lety tragicky zemřel tatínek, tak jsem to nesla opravdu těžce. Tenkrát jsem našla oporu v rodině a blízkých a hlavně můj malý synek byl ten hlavní motiv, abych se vzchopila a začala zase fungovat, tak jako dřív. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21919
3.5.26 18:25

@Černá Madonna myslím, že depka a diagnostikovaná klinická deprese bude hodně velký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16101
3.5.26 18:27
@mado píše: Více

Tak to zcela určitě. Ale to zakladatelka přímo nepíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21919
3.5.26 20:03

@Černá Madonna tak píše deprese či jiný psychicky problém, tak počítám, že nemysli jen období, kdy se jí zrovna v životě nedaří, ale opravdu diagnostikované onemocnění.
V tom případě bych antidepresiva zkusila, můžou pomoci a vysadit.se dají v případě, že již nejsou potřeba, i v případě, kdy ji nezaberou. Je jich hodně druhů. ĺ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27693
3.5.26 20:23
@mado píše: Více

předpokládám, že pokud se z toho chce dostávat sama, že diagnostikována nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21919
3.5.26 20:30
@ka2ka píše: Více

Tak buď lékař nebo samolečba pomocí internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.26 07:49

Ja som mala 20 rokov PPP.. podarilo sa mi s tym vysporiadat sama.. akoze mam ju stale ale uz viem ako fungovat aby som bola „normalna“.. samozrejme psychiater ma chcel napchavat antidepresivami.. bola som tam 2×, ked som videla ako so mnou komunikuje - bolo mi jasne, ze som len dalsi platiaci pacient,

• Citovat
  • Upravit
18668
4.5.26 15:18

Vyhoreni a uzkosti.. mela jsem asi 3 terapie na utrideni myslenek. AD jsem mela asi 2 tydny a pak jsem to vysadila, protoze jsem mela rapidni zlepseni jakmile jsem zacala jednat ohledne duvodu proc jsem se do toho stavu dostala. AD jeste ani nestihly zabrat tak nemelo smysl je brat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
4.5.26 20:45

Já ano. Brala jsem před lety antidepresiva. V jednom náročném období. Ale zrovna dobře mi po nich nebylo. Asi špatně zvolené bych řekla. Každopádně když období pominulo vysadila jsem je samozřejmě podle pokynů mého psychiatra. Nicméně když jsem se dostala vloni do podobné situace už jsem se to rozhodla dát bez léků. Za pomoci zvolnění režimu, bylinek a online terapie a obrovskou oporou mi byl můj muž. Má to ovšem velké ALE!!! Ne každý stav se dá takto vyřešit. Je rozdíl když jde o životní etapu. Kdy vás prostě něco semele a psychika jde dolů. A je rozdíl když se jedná o diagnostikované deprese, těžké ataky a podobně. Tam je zásah odborníka opravdu třeba. A ten sebou nese i medikaci. Tohle je onemocnění jako každé jiné. A to není radno podceňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová