Zvládne jesle?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21629
11.6.12 21:39

viktor šel do jeslí v roce, klárka před ním také a ani jeden nechodili. oba si tam tety odnášely a děti se postupně rozběhly až v jeslích. jnak viktor ještě teď v 19 měsících nejí sám, pije z netekoucího hrnečku s brčkem (dávám mu jeho), je na plínách a nočník totálně bojkotuje (sedne si, řekne „číí“ a odejde :* ). ze začátku spal dvakrát denně, takže ho dávali dopoledne samotného, odpoledne s dětmi (občas odpoledne neusnul, tak si s ním tety hrály). uspávají ho tam občas drbáním na zádech (doma položím do postele a odcházím). prostě záleží na přístupu každých jeslí. podotýkám, že se jedná o státní jesle, ne soukromé. jestli máš obavy, domluv si schůzku v jeslích a na všechno se pořádně vyptej.
musíš počítat s vyšší nemocností. tím si projde většina dětí a je jedno, jestli v jeslích a nebo později ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
13.6.12 13:03

Tak už jsme se dohodli, že do jeslí půjde :) Já v tom vidím hodně pozitiv, když pominu ty nemoci, ze kterých mám obavy. Náš malý není úpně neschopný :), vidličkou i lžičkou už by i něco snědl, ale je to strašný jedlík, a tak ho vytáčí, že se sám nenají dost rychle a efektivně - tak si na to najal mě :) Ze skleničky občas pije, ale musím ho hlídat, jinak by se celý polil. Ale je to hodné a snaživé dítě, věřím, že v kolektivu bude mít motivaci a s dětmi se taky rychle sžije. Navíc jsem zjistila, že ho tam můžu dávat na 46 hodin měsíčně :dance:, tj. 12× po 4 hodinách dopoledne, s čímž asi začneme a ve 2 letech už tam bude i spát. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
13.6.12 13:06

Co vlastně potřebuje do jeslí?

Jestli se sem ještě některá vrátíte, co vlastně má mít s sebou do jeslí? Samozřejmě pohodlné oblečení, bačkorky… a co ještě? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
13.6.12 16:12

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, ale napíšu ti mou zkušenost. Malého jsem taky začala dávat do jeslí od roka a půl. Protože po dvou letech nastupuju do práce. Sice už chodil a papal sám, i když semtam ze lžičky to prostě upadne :lol: ale za to moc toho nenamluví, základní věci ano, ale moc toho není, nočník začal bojkotovat, ale mezi dětmi je velice rád. My máme tedy jesle soukromé a dítě můžeš přivést mezi 6. 30-9h a vyzvednout buď před spinkáním nebo po něm. Záleží na kolik hodin ho tam chceš. Náš malý je navíc s ABKM a není problém ani se stravou. Můžu říct, že on je společenský tvoreček snad od miminka, takže se rychle zadaptoval. Dostali jsme dotazníky, kdy co nejvíce vystihneš malého zvyky, takže tety ví jak je dítě zvyklé usínat, zda pije z hrnečku nebo flašky, zda plenky a nočník nebo záchod apod. ;) Nám doporučili docházku aspoň 2× týdně, jednou je fakt málo. Malý tam je vždy 5 hod. někdy déle. Nám to tak vyhovuje, tedy hlavně malému, vždy se tam těší a s usínámín neměl problém, mají tak nabitý program s tetama (chodí ven, něco tvoří, cvičí atd.), že podle mě všechny děti padnou únavou :D Malý se nám tam více rozpohyboval, snaží se více komunikovat, i když svou řečí, jen je zatím pořád s plenkama :roll: má 21 měsíců. Ale i to tety v jeslích učí a vidí to i u jiných dětí, tak snad se to poddá ;) Učí je tam samostatnosti apod. Jediné negativum, co máme je fakt, že je častěji nemocný :zed: Ale říkáme si, ať si to vybere teď dokud jsem doma a stejně bychom se tomu nevyhli později ve školce :nevim: Není ale nijak moc nemocný, jednou měl angínu a 2× byl nachlazený (rýma, kašel, teploty) Jednou měl ATB na tu angínu, jinak jsme to zvládli bez nich ;) Dr. nám vždy říká, že si tím i nejlépe získává imunitu. Asi něco na tom bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
13.6.12 16:17
@Tesska píše:
Jestli se sem ještě některá vrátíte, co vlastně má mít s sebou do jeslí? Samozřejmě pohodlné oblečení, bačkorky… a co ještě? :-)

Tak my vždy máme donést 2 plenky na den a náhradní oblečení tam máme v baťůžku. Musíš mít náhradní oblečení na ven i dovnitř. Stačí po 2 ks ;) Třeba 2× tepláčky nebo štramplíky, 2× kraťásky, 2× trička s dl. a kr. rukávem, mikinky…papučky můžeš i nemusíš. U nás v jeslích mají děti koberec a tety nám doporučili raději bez papuček, dětem se v tom stejně potí nožičky a je tam koberec, takže stačí protiskluz. ponožky ;) malý tam běhá bez papuček, papučky má na doma, kde máme plovoučky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21629
13.6.12 20:19

Já mám prcka ve státních jeslích a dávám jen plíny, jednou za čas balík vlhčených ubrousků a bačkůrky. dávám ho tam v tepláčkách a bodýnku + mikina, bunda, klobouk. když jdou ven, mají erární oblečení, stejně tak na spaní. nechávám mu tam jen náhradní bodýčka a tepláčky, kdyby se polil nebo byla nehoda. a s sebou si nosí hracího koníka od fisher price - usínáčka a lahvičku s pitím. ale kdyby ji neměl, tak mají také svoje. konkrétně se musíš domluvit ve vašich jeslích. každé budou mít jiné požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
14.6.12 17:42

Ahoj, u nas se davaji akorat plinky, obcas vlhceny ubrousky. A kazdy ma svoje backurky. Vse ostatni je erarni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
15.6.12 11:28

Výbavu si musíš zjistit ve Vašich konkrétních jeslích. My dávali jen pleny (tak aby ve skříňce byly každé ráno alespoň 2 náhradní, dohromady asi 10, obě vlastně už byly přes den bez) a vlastní papuče. Vše ostatní erár.
Kdo by to bez vlastního nedal tak ještě lahvičku nebo pítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí