Zvracení batolete po čaji

158
2.11.14 17:21

Zvraceni batolete po caji

Ahojky maminky,
Dnes cely den syn zvraci jakmile se napije trochu caje tak po nekolika minutach to jde ven. Nic nejedl jen par piskotu a to slo pak taky ven. Hodne spi. Horecku nema a prujem zatim taky ne. Co mam podle vas delat? V lekarne jsem chtela koupit kulisek a ten nemeli tak mi dali jiny a vypada ze to nepomaha. :nevim: to vypada na nejakou strevni chripku ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
2.11.14 17:27

Asi střevní chřipka. Jak je starý? hlavně je nebezpečná dehydratace, zkus čaj slazený a dávat po lžičkách, po malinkých douškách. Ten Kulíšek apod. není proti zvracení, je to na tu rehydrataci právě.
Dcera když měla blicí virozu, dávali jsme jí po lžičkách coca-colu, to jediné nevyzvracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
2.11.14 17:31

Zkus ten caj davat po malych davkach, opravdu jen po lzickach a strasne ledovy, idealne z mrazaku, klidne do nej muzes dat glukopur
Rozarka zvracela silene pred tydnem a tohle pomohlo

• Citovat
  • Upravit
158
2.11.14 17:33
@Etcetera78 píše:
Asi střevní chřipka. Jak je starý? hlavně je nebezpečná dehydratace, zkus čaj slazený a dávat po lžičkách, po malinkých douškách. Ten Kulíšek apod. není proti zvracení, je to na tu rehydrataci právě.
Dcera když měla blicí virozu, dávali jsme jí po lžičkách coca-colu, to jediné nevyzvracela.

28 mesicu. Colu jsem zkousela davat taky a tu mi vyzvracel. Kdyz se probudi tak chce hodne pit a prave to vse vyzvraci. Tak mu zkusim ten cajik po troskach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
2.11.14 17:33

@TehotnaTerezka taky bych nedávala teplý čaj, ale studený, nebo neperlivou vodu po douškách, pokud mu je aspon 4 zkusila bych i po lžičkách nezdravou ccoca colu, mžná mě tu někdo ubodá za to, ale jednou se mu opravdu nic nestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
2.11.14 17:34

@paoline a dávala jsi mu tu colu opravdu po lžičce?? Jinak bych zítra mazala okamžitě k dětské :) a nic jíst!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
2.11.14 17:36

Dobra zkusim studeny caj. :palec: a po douskach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
2.11.14 17:37

Nesmi pit tolik, dej mu lzicku, max. dve a dalsi az treba za 5-10 minut
a opravdu ledove, klidne at se na tom dela ledova krusta
tohle nam doporucuje nase detska a funguje to

• Citovat
  • Upravit
158
2.11.14 17:37

Ano colu po trosickach a :poblion: pokud se to zitra nezlepsi tak zajdu k detske doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
2.11.14 17:41

@paoline no pokud se to enzelpšíí ani večer jela bych okamžiě na pohotovst msí být za celýd en dehydratovaný :)a skutečně jen lžičku a za dalších 10 minut zase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13535
2.11.14 17:46

U syna takhle zacqly rozaviry..nic neudrzel..den byl foma..nasledne hospitalizovan pro velkou dehydrtaci..horecku nemel..prujem se pridal za tri dny..a jinak cerny caj urcite s glukopurem a po lzickach.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.11.14 17:53

Ne studený čaj, ale ledový, co nejvíc, klidně i tříšť z mrazáku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
2.11.14 17:56

Dobra udelam jak mi tu radite- hodne ledovy caj po jedne lzicce a za 10 min znovu. Ja totiz davala vlazny caj a po vice lzickach asi 3-4 to byla chyba takze to ted zkusim napravit. A dekuji moc za rady. Jsem podruhe tehotna a tak u druheho ditete budu vice zkusena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.11.14 18:11

@paoline colu mi v nemocnici nedoporucili a zakazali.

• Citovat
  • Upravit
2.11.14 19:00

Coca-cola se doporučovala dříve, dnes už je to obsoletní. Jak se píše výše, podávat chlazené až ledové tekutiny po lžičkách - čajová lžička á 5-10min, postupně přidávat, bude-li tolerovat, pak doušky. Nejlépe čaj s glukopurem, tekutiny rozhodně sladké, protože když nic nebaští, potřebuje cukry v tekutinách. Mít přehled o tom, kolik toho dítě vypilo, kolikrát zvracelo, jestli čůrá, není-li unavené až spavé, apatické, bez energie. U malých dětí hrozí dehydratace dříve. Jídlo bych zkusila až podle tolerance tekutin, nejdřív ráno. Pokud se stav nezlepší, zajela bych na pohotovost a počítala bych s hospitalizací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí