Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit, už 2 noci syn pláče. Dnes ráno měl průjem a nechtěl se najíst. Nevěděla jsem proč zase, občas blbne s jídlem. Tak jsem do něj nacpala mléko a za chvilku se straslně pizvracel, úplně proudy. Celý den jsem mu tedy dávala jen trochu černěho čaje. Odpo byl v pohodě, smál se atd.. Dala jsem mu troǎku rohliku, a ok. Teď večer plakal asi hlady, tak jsem mu já blbá udělala sunar a okamžitě ho vyzvracel. Myslíte že je to jen nějaká viróza? Čaj nevyzvracel ani rohlik, jen to mléko. Děkuji za odpovědi.
Řekla bych, že jo. Nebo toho mlíka bylo moc najednou na ten podrážděný žaludek. Dávej zatím ten čaj, pečivo, mrkev, rýži, brambor, zkrátka jemné věci, zítra bych mu udělala nějaký kuřecí vývar a uvidíš, jak na tom bude, mlíko bych přidávala postupně, začla bych tak na půlce obvyklé dávky a nic bych mu nenutila.
Moc děkuju, u doktorky jsem nebyla, navíc moje má dovolenou a ta co jí zastupije je taková rádoby doktorka
.. Kdyby zvracel dál, zajedu do nemocnice. Zkusím zítra brambory a uvidíme, akorát jsem zvědavá co budu dělat v noci, protože je zvyklej ještě v noci na mlíko ![]()
@ilyz dávej čajík, kdyby v noci nějak extrémně ječel, zkusila bych dát mlíko, ale trochu, třeba bych mu ho udělala i řidší.
Dokud dítě pije, je ochotné jíst, tak nemocnice či dr nezmůžou nic, tyhle blicosrací virozy se musejí přežít, naštěstí většinou nejsou moc dlouhé. Můžeš ještě dát laktobacila, na srajdu smectu, rýžový odvar (jde vyrobit i z nemléčné rýžové kaše jako pětinová dávka kaše do určeného množství vody).
Dokud dítě nejeví známky dehydratace, není apatické, nemá vysoké horečky, tak je to fakt jen na dietu a domácí léčbu
Ještě jednou velké díky, alespoň jsem se trochu uklidnila, jsem plašan
.. Tak snad to nějak přežijeme. Průjem byl jen dnes ráno, od te doby nic. Zvracení jen po mléku a pak ještě jsem se snažila dát mu na lžičku biopron s čajem a to taky vyzvracel okamžitě ![]()
@ilyz hele, ony to klidně můžou být i zuby, některé děti blejou, kaděj, nechtěj jíst, jiné zas mají vysoké horečky (mladší měl 40, ale ne tak, jak to bývá, že ráno je teplota nižší a pak se zvyšuje, ale on se s tím už ráno budil, bylo to na budku, jinak mu nic nebylo a nakonec mu vylezl zub
). Každopádně to určitě překlepete doma, maximálně kdyby to trvalo dýl jak 3dny, tak bych zavolala doktorce, ale šla bych, jen kdyby výslovně řekla, že máme přijít, oni tam taky nestojej o případnou nákazu ![]()
Joo zuby mě taky napadli, má jich 6 a každej si vyplakal. Teď to vypadá, že mu lezou spodní dvojky. Akorát mě mate to zvracení, že to může být i od zubů, jooo??!
..
Můj syn také začal zvracet mlíko, před měsícem se mi odstavil od kojení, a prosatě žádné mléko do něj nedostanu a když tak ho vyzvrací, jinak jí všechno, dr. mi řekl že prostě začal nemít rád mléko, i dětem se mění chutě.. ![]()