Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud se dobře pamatuju, tak pro miminko je horší dlouhodobá horečka, než nějaký lék. Třeba při angíně si i těhule musí vzít atb. Ale ty píšeš jen o zvýšené teplotě a paralen se může 3× denně. Co na to tvůj doktor?
37.5 je opravdu jen zvýšená, já u rýmy mám běžně také teplotu. I v těhotenství jsem takhle byla jednou nastydlá. Bez paralen, hodně tekutin a pokud by to za týden - 10dní nepřešlo, šla bych k doktorovi.
Paralen se v těhu může, neprochází placentou, ale pouze 1500mg denně. Tzn 3prášky, jinak hrozí jaterní poškození plodu. Teplotu bych spíš zkusila vyležet, opravdu klidový režim a bude to dobrý uvidíš. Jinak já osobně bych asi teplotu 37,5° ani nezjistila, teploměr takřka nepoužívám. (kluky měřím opravdu až horečkují…)
potrebovala bych poradit, mozna tu podobne tema uz je, ale nenasla jsem…
mam uz asi tyden rymu a zvysenou teplotu, jen cca do 37,5, paralen vim, ze se muze, z toho strach nemam, hodne piju, lezim doma v posteli......ale mam trochu strach o mimino, jsem ve 21tt.....
je takovy stav - kdy jsem unavena a zyvs.teplota - pro mimino v 2.trim skodlivy…pokud by to trvalo dyl, treba 14 dni, 3 tydny?