Zvýšení alementů, při exekuci?

165
29.1.11 21:04

zvýšení alementů,při exekuci???

Ahoj holky, :pankac:
chtěla jsem se zeptat mám skoro 7letou dcerku,a ex mi platí 800kč měsíčně,jelikož mi dcerka už chodí do 1 třídy tak jsem četla že na tento věk je stanovená částka 1600????chtěla jsem se zeptat zda je tu nějaká maminka co má podobný problém jako já??že si chci zažádat o zvíšení alementů ale on má exekuce!!! :nevim: zda mi to projde nebo ne??? :nevim:
Ex mi pořád říká že mu je prý naopak ještě sníží?? :nevim: děkuji vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
29.1.11 21:17

Exekuce-záleží jak vysokou exekuci má.A hlavně první je zájem dítěte.A je důležitý,zda má práci,jaký má výdělek,kolik kde dluží a kolik platí na exekuci.Myslím,že se výživné zvýší-co si budeme říkat,800,– je heozně málo-a to co platí exekuci se sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
29.1.11 21:31

jj je to málo já vím,sotva to stačí na zimní botky ..návrch k soudu mi leží v šuplíku,a když jsme mu oznámili že je nechám zvýšit tak se nám vysmál že se nečapeme :twisted:
tak já to tedy vypíšu a dám na soud… a uvidíme .jen vím že exekuce má asi 2 a práci má,ale prý minimální plat,tak uvidím no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
29.1.11 21:35

Rozhodně ti to nesníží. O případné snížení by musel zažádat on. Maximálně ti to nezvýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.1.11 22:13

zalezi na tom jaky ma plat, kolik plati na splatkach.. a co mu jeste prebejva do zivotniho minima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.1.11 12:28
Monny89 píše:
zalezi na tom jaky ma plat, kolik plati na splatkach.. a co mu jeste prebejva do zivotniho minima..

Ne exekuci soud neprihlizi.V prvnim je zajem dite.Exekuce se do toho nepocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
30.1.11 13:53

ale kouka na to, nemuze prece nekomu vzit zivotni minimum ne??? To je trestny cin potom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sika
31.1.11 00:27
Monny89 píše:
ale kouka na to, nemuze prece nekomu vzit zivotni minimum ne??? To je trestny cin potom..

proč by koukal? jaké dluhy si kde otec dítěte nasekal, to je jeho věc. v první řadě by měl řádně vyživovat dítě. ostatně někteří soudci ani nekoukají na to, kolik si otec vydělává, ale alimenty stanoví podle toho, kolik by si ve svém oboru mohl vydělat (pokud má na danou profesi neobvykle nízký výdělek).

jinak pokud by neplatil alimenty, tak i na ně je možné dát exekuci a potom mají při exekučně prováděných srážkách ze mzdy přednost.

• Citovat
  • Upravit
165
31.1.11 08:18
sika píše:
Monny89 píše:

proč by koukal? jaké dluhy si kde otec dítěte nasekal, to je jeho věc. v první řadě by měl řádně vyživovat dítě. ostatně někteří soudci ani nekoukají na to, kolik si otec vydělává, ale alimenty stanoví podle toho, kolik by si ve svém oboru mohl vydělat (pokud má na danou profesi neobvykle nízký výdělek).

jinak pokud by neplatil alimenty, tak i na ně je možné dát exekuci a potom mají při exekučně prováděných srážkách ze mzdy přednost.

děkuji vám všem :lol: tak to snad dopadne dobře :-) díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.1.11 09:22

takze oni mu vezmou zivotni minimum, on nebude ani platit najem, mit na jidlo, a vam to prijde normalni???? Ze kvuli tomu skonci na ulici, nebo buhvi kde, a pak nebude platit ani korunu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
31.1.11 10:11
Monny89 píše:
takze oni mu vezmou zivotni minimum, on nebude ani platit najem, mit na jidlo, a vam to prijde normalni???? Ze kvuli tomu skonci na ulici, nebo buhvi kde, a pak nebude platit ani korunu… :zed:

no tak asi takhle ne že!!!sníží se mu splátky exekuce…aby mohl platit alimenty :zed:
to mi potvrdila moje daleká teta,co dělá právničku :palec: jinak stejně nájem neplatí,nechává se vydržovat :cert: a vy do něj nevidíte tak nevim proč ho tad hájíte??já se pouze ptala na to co a jak ?a jestli skončí na ulici je mi to jedno,mě okradal 4Roky o všechny peníze,a to jsem měla pouze mateřskou :pocitac: začal fetovat a s tím už ted skončí stejně šoatně!!!takže mi je ukradenej…jde mi jen o to abych věděla co a jak?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
31.1.11 10:18
Monny89 píše:
takze oni mu vezmou zivotni minimum, on nebude ani platit najem, mit na jidlo, a vam to prijde normalni???? Ze kvuli tomu skonci na ulici, nebo buhvi kde, a pak nebude platit ani korunu… :zed:

Monny, setkala ses někdy s rozhodováním o výživným a exekucí v praxi nebo sem jen píšeš své dojmy?

Pokud se tak bojíš o otce, věz, že je dospělý a má dvě zdravé ruce. Já mu jeho situaci nezávidím. Ale o to méně ji závidím zakladatelce, která na sedmileté dítě nedostává ani čtvrtinu nákladů.
Myslím (a teď jde pouze o mou domněnku), že mu životní minimum nevezmou. Ale výživné na nezletilé dítě má před všemi ostatními pohledávkami přednost (zaplaťpánbů). Holt bude platit přednostně alimenty a ostatní pohledávky bude splácet v nižší částce a déle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
31.1.11 10:29
chuanitka píše:
Monny89 píše:

Monny, setkala ses někdy s rozhodováním o výživným a exekucí v praxi nebo sem jen píšeš své dojmy?

Pokud se tak bojíš o otce, věz, že je dospělý a má dvě zdravé ruce. Já mu jeho situaci nezávidím. Ale o to méně ji závidím zakladatelce, která na sedmileté dítě nedostává ani čtvrtinu nákladů.
Myslím (a teď jde pouze o mou domněnku), že mu životní minimum nevezmou. Ale výživné na nezletilé dítě má před všemi ostatními pohledávkami přednost (zaplaťpánbů). Holt bude platit přednostně alimenty a ostatní pohledávky bude splácet v nižší částce a déle :nevim:

přesně tak :-) …souhlasím s vámi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.1.11 11:00

Chuanitko setkala jsem se s tim, byvaly to resil soudne s exmanzelkou, a tahali se dva roky!!! Takze vim o cem to je, a jak soud rozhoduje, nehlede na to, ze mam v rodine tri pravniky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.1.11 11:02
ilcipina26 píše:
Monny89 píše:
no tak asi takhle ne že!!!sníží se mu splátky exekuce…aby mohl platit alimenty :zed:
to mi potvrdila moje daleká teta,co dělá právničku :palec: jinak stejně nájem neplatí,nechává se vydržovat :cert: a vy do něj nevidíte tak nevim proč ho tad hájíte??já se pouze ptala na to co a jak ?a jestli skončí na ulici je mi to jedno,mě okradal 4Roky o všechny peníze,a to jsem měla pouze mateřskou :pocitac: začal fetovat a s tím už ted skončí stejně šoatně!!!takže mi je ukradenej…jde mi jen o to abych věděla co a jak?? :lol:

Ja ho v zadnem pripade nehajim, jen mi prislo divno, ze tu nekdo psal, ze mu vezmou vse.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová