Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ![]()
chtěla jsem se zeptat mám skoro 7letou dcerku,a ex mi platí 800kč měsíčně,jelikož mi dcerka už chodí do 1 třídy tak jsem četla že na tento věk je stanovená částka 1600????chtěla jsem se zeptat zda je tu nějaká maminka co má podobný problém jako já??že si chci zažádat o zvíšení alementů ale on má exekuce!!!
zda mi to projde nebo ne??? ![]()
Ex mi pořád říká že mu je prý naopak ještě sníží??
děkuji vám
Exekuce-záleží jak vysokou exekuci má.A hlavně první je zájem dítěte.A je důležitý,zda má práci,jaký má výdělek,kolik kde dluží a kolik platí na exekuci.Myslím,že se výživné zvýší-co si budeme říkat,800,– je heozně málo-a to co platí exekuci se sníží.
jj je to málo já vím,sotva to stačí na zimní botky ..návrch k soudu mi leží v šuplíku,a když jsme mu oznámili že je nechám zvýšit tak se nám vysmál že se nečapeme ![]()
tak já to tedy vypíšu a dám na soud… a uvidíme .jen vím že exekuce má asi 2 a práci má,ale prý minimální plat,tak uvidím no ![]()
Rozhodně ti to nesníží. O případné snížení by musel zažádat on. Maximálně ti to nezvýší.
zalezi na tom jaky ma plat, kolik plati na splatkach.. a co mu jeste prebejva do zivotniho minima..
Monny89 píše:
zalezi na tom jaky ma plat, kolik plati na splatkach.. a co mu jeste prebejva do zivotniho minima..
Ne exekuci soud neprihlizi.V prvnim je zajem dite.Exekuce se do toho nepocita.
ale kouka na to, nemuze prece nekomu vzit zivotni minimum ne??? To je trestny cin potom..
Monny89 píše:
ale kouka na to, nemuze prece nekomu vzit zivotni minimum ne??? To je trestny cin potom..
proč by koukal? jaké dluhy si kde otec dítěte nasekal, to je jeho věc. v první řadě by měl řádně vyživovat dítě. ostatně někteří soudci ani nekoukají na to, kolik si otec vydělává, ale alimenty stanoví podle toho, kolik by si ve svém oboru mohl vydělat (pokud má na danou profesi neobvykle nízký výdělek).
jinak pokud by neplatil alimenty, tak i na ně je možné dát exekuci a potom mají při exekučně prováděných srážkách ze mzdy přednost.
sika píše:Monny89 píše:
ale kouka na to, nemuze prece nekomu vzit zivotni minimum ne??? To je trestny cin potom..proč by koukal? jaké dluhy si kde otec dítěte nasekal, to je jeho věc. v první řadě by měl řádně vyživovat dítě. ostatně někteří soudci ani nekoukají na to, kolik si otec vydělává, ale alimenty stanoví podle toho, kolik by si ve svém oboru mohl vydělat (pokud má na danou profesi neobvykle nízký výdělek).
jinak pokud by neplatil alimenty, tak i na ně je možné dát exekuci a potom mají při exekučně prováděných srážkách ze mzdy přednost.
děkuji vám všem
tak to snad dopadne dobře
díky moc
takze oni mu vezmou zivotni minimum, on nebude ani platit najem, mit na jidlo, a vam to prijde normalni???? Ze kvuli tomu skonci na ulici, nebo buhvi kde, a pak nebude platit ani korunu… ![]()
Monny89 píše:
takze oni mu vezmou zivotni minimum, on nebude ani platit najem, mit na jidlo, a vam to prijde normalni???? Ze kvuli tomu skonci na ulici, nebo buhvi kde, a pak nebude platit ani korunu…
no tak asi takhle ne že!!!sníží se mu splátky exekuce…aby mohl platit alimenty ![]()
to mi potvrdila moje daleká teta,co dělá právničku
jinak stejně nájem neplatí,nechává se vydržovat
a vy do něj nevidíte tak nevim proč ho tad hájíte??já se pouze ptala na to co a jak ?a jestli skončí na ulici je mi to jedno,mě okradal 4Roky o všechny peníze,a to jsem měla pouze mateřskou
začal fetovat a s tím už ted skončí stejně šoatně!!!takže mi je ukradenej…jde mi jen o to abych věděla co a jak?? ![]()
Monny89 píše:
takze oni mu vezmou zivotni minimum, on nebude ani platit najem, mit na jidlo, a vam to prijde normalni???? Ze kvuli tomu skonci na ulici, nebo buhvi kde, a pak nebude platit ani korunu…
Monny, setkala ses někdy s rozhodováním o výživným a exekucí v praxi nebo sem jen píšeš své dojmy?
Pokud se tak bojíš o otce, věz, že je dospělý a má dvě zdravé ruce. Já mu jeho situaci nezávidím. Ale o to méně ji závidím zakladatelce, která na sedmileté dítě nedostává ani čtvrtinu nákladů.
Myslím (a teď jde pouze o mou domněnku), že mu životní minimum nevezmou. Ale výživné na nezletilé dítě má před všemi ostatními pohledávkami přednost (zaplaťpánbů). Holt bude platit přednostně alimenty a ostatní pohledávky bude splácet v nižší částce a déle ![]()
chuanitka píše:Monny89 píše:
takze oni mu vezmou zivotni minimum, on nebude ani platit najem, mit na jidlo, a vam to prijde normalni???? Ze kvuli tomu skonci na ulici, nebo buhvi kde, a pak nebude platit ani korunu…Monny, setkala ses někdy s rozhodováním o výživným a exekucí v praxi nebo sem jen píšeš své dojmy?
Pokud se tak bojíš o otce, věz, že je dospělý a má dvě zdravé ruce. Já mu jeho situaci nezávidím. Ale o to méně ji závidím zakladatelce, která na sedmileté dítě nedostává ani čtvrtinu nákladů.
Myslím (a teď jde pouze o mou domněnku), že mu životní minimum nevezmou. Ale výživné na nezletilé dítě má před všemi ostatními pohledávkami přednost (zaplaťpánbů). Holt bude platit přednostně alimenty a ostatní pohledávky bude splácet v nižší částce a déle
přesně tak
…souhlasím s vámi ![]()
Chuanitko setkala jsem se s tim, byvaly to resil soudne s exmanzelkou, a tahali se dva roky!!! Takze vim o cem to je, a jak soud rozhoduje, nehlede na to, ze mam v rodine tri pravniky..
ilcipina26 píše:Monny89 píše:no tak asi takhle ne že!!!sníží se mu splátky exekuce…aby mohl platit alimenty
to mi potvrdila moje daleká teta,co dělá právničkujinak stejně nájem neplatí,nechává se vydržovat
a vy do něj nevidíte tak nevim proč ho tad hájíte??já se pouze ptala na to co a jak ?a jestli skončí na ulici je mi to jedno,mě okradal 4Roky o všechny peníze,a to jsem měla pouze mateřskou
začal fetovat a s tím už ted skončí stejně šoatně!!!takže mi je ukradenej…jde mi jen o to abych věděla co a jak??
Ja ho v zadnem pripade nehajim, jen mi prislo divno, ze tu nekdo psal, ze mu vezmou vse.. ![]()