Zvýšení alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
tor
27.10.10 23:30

zeny a co cekate? chovate se k detem jako k majetku. odejdete s nima, ci jinak zamezite v kontaktu s otcem a pak se trapne odvolavate na alimenty, keter podle vaseho nazoru vyjadruji otcovskou lasku otce k diteti. jsem zvedav, jak by jste fungovali, kdyby se zavedl cochemsky model u nas dtto jako v nemecku, kdy apriori dite prechazi do stridave pece pul na pul a vy by jste se museli starat a makat stejne jako otec. jake by to byly narky. a asi by ste si i dopredu rozmysleli, jestli budete hystericke neuroticke manzelky ktere jen muzovi ztrpcuji zivot, anebo by ste byly skutecne partnerky se zajmem o budovani dlouhodobeho vztahu. uz nezijeme v komunizmu a vnimani soucasnych muzu se podstatne zmenilo. muzete si za to sami svym kvazi gender pristupem, ze ve vas nikdo nevidi a ani neciti zeny. oparvdu cest vyjimkam. ale v dnesni dobe se az ukazuje, jak pokrivene vnimani je soucasne spolecnosti. jestli nemate na to pecovat o dite i po materialni a financni strance, nechte soudem sverit dite do pece otce a budu zvedav, jak se vy sami poperete a zajistite to, co pozadujete o otce vasich deti. skutecne ty vase lamenty jsou az trapne. to jste skutecne tak neschopne???

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
27.10.10 23:38
tor píše:
zeny a co cekate? chovate se k detem jako k majetku. odejdete s nima, ci jinak zamezite v kontaktu s otcem a pak se trapne odvolavate na alimenty, keter podle vaseho nazoru vyjadruji otcovskou lasku otce k diteti. jsem zvedav, jak by jste fungovali, kdyby se zavedl cochemsky model u nas dtto jako v nemecku, kdy apriori dite prechazi do stridave pece pul na pul a vy by jste se museli starat a makat stejne jako otec. jake by to byly narky. a asi by ste si i dopredu rozmysleli, jestli budete hystericke neuroticke manzelky ktere jen muzovi ztrpcuji zivot, anebo by ste byly skutecne partnerky se zajmem o budovani dlouhodobeho vztahu. uz nezijeme v komunizmu a vnimani soucasnych muzu se podstatne zmenilo. muzete si za to sami svym kvazi gender pristupem, ze ve vas nikdo nevidi a ani neciti zeny. oparvdu cest vyjimkam. ale v dnesni dobe se az ukazuje, jak pokrivene vnimani je soucasne spolecnosti. jestli nemate na to pecovat o dite i po materialni a financni strance, nechte soudem sverit dite do pece otce a budu zvedav, jak se vy sami poperete a zajistite to, co pozadujete o otce vasich deti. skutecne ty vase lamenty jsou az trapne. to jste skutecne tak neschopne???
:palec: už tolikrát mi mamka říkala at si nechám zvýšit alimenty, že mám nárok na víc než jen na 1500 měsíčně, ale nechtěla jsem už jen z toho důvodu, že jem se s otcem viděla jednou za půl roku
  • Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
27.10.10 23:41

A hlavně alimenty se vypočítavají z platu otce..

• Citovat
  • Upravit
595
29.10.10 01:49

Je rozdil pokud ma rodic zajem o dite a snazi se s nim byt jak to jde, alimenty samozrejme plati v rozumnem rozsahu a pravidelne(i na sebe musi myslet, urco ma novy zivot, mozna novou rodinu) a pokud ten zajem neni a tezko horko alimenty plati. A je jedno zda se o dite stara otec ci matka. Dulezite je dat diteti to co potrebuje, ne to co chce. Bohuzel je pravda, ze hodne zenskych chlapum ztrpcuje zivot neustalim zvysovanim alimentu i presto, ze neplati nijak malo a jevi zajem (pripad v opacne peci neznam) a u tech co neplati alimenty zas zenskym chybi odvaha s tim neco udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
21.7.12 21:31

Ahojky holky, nejdřív se omlouvám zakladatelce, že se sem vtírám, ale nechci zakládat novou diskuzi. Jedná se také o zvýšení alimentů. Chci je zvýšit, ale nevím jestli to půjde, tak vás žádam o radu.Tak začnu s tím-Mám dvojčata 3a půl roku. Bývalí na ně platí na každého 1500-na této částce jsme se oba domluvily, soudně byli určené vloni v listopadu, nechtěla jsem aby to určil soud, protože on na pásce měl pouze 8500 čistého a zbytek dostával do ruky-bral cca kolem 15tisíc, tak jsme se domluvily na 1500kč, ale jelikož děti jdou ted do školky a výdaje budou větší, tak bych chtěla na jednoho 500kč víc a on s tím souhlasí a nemám s tím problém, protože ted začal dělat v německu a peníze má pěkný-cca 30-35tisíc. Chci to právě soudně, abych měla papír a platil tech 2000 na jednoho. Půjde to zvýšit, když jsem domluvený? Moc vám děkuji a ještě kam zajít-na soud a tam mi to sepíší? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
21.7.12 21:39

@mazlove Pokud jste domluvení, tak by to neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.12 21:55
@mazlove píše:
Ahojky holky, nejdřív se omlouvám zakladatelce, že se sem vtírám, ale nechci zakládat novou diskuzi. Jedná se také o zvýšení alimentů. Chci je zvýšit, ale nevím jestli to půjde, tak vás žádam o radu.Tak začnu s tím-Mám dvojčata 3a půl roku. Bývalí na ně platí na každého 1500-na této částce jsme se oba domluvily, soudně byli určené vloni v listopadu, nechtěla jsem aby to určil soud, protože on na pásce měl pouze 8500 čistého a zbytek dostával do ruky-bral cca kolem 15tisíc, tak jsme se domluvily na 1500kč, ale jelikož děti jdou ted do školky a výdaje budou větší, tak bych chtěla na jednoho 500kč víc a on s tím souhlasí a nemám s tím problém, protože ted začal dělat v německu a peníze má pěkný-cca 30-35tisíc. Chci to právě soudně, abych měla papír a platil tech 2000 na jednoho. Půjde to zvýšit, když jsem domluvený? Moc vám děkuji a ještě kam zajít-na soud a tam mi to sepíší? :hug:

to je otázka, pokud bude ale soud vidět jeho příjmy, může se stát, že bude platit i víc, bez ohledu na vaši domluvu, nebot dítě má mít stejnou životní úroven jako rodiče, můj ex s platem 16.000, máme spolu jedno dítě a platí 3000,–

• Citovat
  • Upravit
488
21.7.12 22:04
@Anonymní píše:
to je otázka, pokud bude ale soud vidět jeho příjmy, může se stát, že bude platit i víc, bez ohledu na vaši domluvu, nebot dítě má mít stejnou životní úroven jako rodiče, můj ex s platem 16.000, máme spolu jedno dítě a platí 3000,–

No to bych se teda nezlobila, ale jemu by se to asi moc nelíbilo, nechci ho nějak obrat, ale on tam dělá od července a v německu, před tím dělal v čr kuchaře, u soudu měl 8500 uvedeno-musela jsem se smát, když to říkal soudce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.12 22:18
@mazlove píše:
No to bych se teda nezlobila, ale jemu by se to asi moc nelíbilo, nechci ho nějak obrat, ale on tam dělá od července a v německu, před tím dělal v čr kuchaře, u soudu měl 8500 uvedeno-musela jsem se smát, když to říkal soudce.

Není důležité, jestli jemu se to bude líbit, podstatné bude, jak bude reagovat soudce/kyně, potažmo zástupce OPD, mělo by se platit zhruba třetina z platu, při platu 30.000-35.000 si dovedu představit zažádat bez ohledu na domluvu na každé dítě 4.000-5.000 Kč, zohledńovat se bude i tvůj příjem, pokud chodíš do práce.

• Citovat
  • Upravit
488
22.7.12 08:34

Jo 4000kč na jednoho, to by bylo jiné, ale to by čuměl jak blázen, že je to moc, když jsem řekla když půjdou do školky, že chci o 500víc, tak i souhlasil. A to mi ještě řekl, že to nemůžu zvýšit ted, když byl soud o alimenty a péče do mé v listopadu 2011 a že mi to bude dávat do ruky jako ted 4000kč dohromady i když mám soudně jen 3000kč, ale já to právě chci mít soudně, protože aby se potom netrhl a nedával mi jen ty 3tisíce, on myslí jen na sebe.Byl to gambler a samé dluhy, půjčky, lži, sliby a už to nešlo dál. Budem od sebe už skoro rok a jen říká, jak se zmněnil, ale je to samé, peníze z něho jen tahám a dává mi to do ruky, není schopen mi to posílat pravidelně přes účet. Jsme sami a už od května chodím do práce, můj výdělek je malý, cca 9000kč a to platím 2000kč měsíčně půjčku na auto, které ještě nemám, protože jsem ho musela prodat kvůli jeho exekuci, za auto jsem dávala 150tisíc, no bylo by to na dlouhé vyprávění. Takže ty si myslíš, že bych měla zažádat o zvýšení bez nějaké domluvy? I když tam dělá třeba jen dva měsíce a před tím měl pouze 8500kč. To by pak vypadalo, že ho chci stáhnout z kůže. Děti k němu chodí na víkend jednou za 14dní. A nebude to divné soudci? Já právě že jdou do školky, tak 1500kč je málo, už ted co jsem jim koupila tak je ranec-bačkory, polštáře pláštěnky a ty hadry a boty na podzim, pak zima další boty a kombinézi. Prostě nechci být svině, ale jak on se choval k nám, tak bych mu to pěkně dala sežrat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
22.7.12 09:38

@mazlove No, ono se ti taky může stát, že tu práci v Německu zapře, pochybuji, že si to české soudy dohledají a bude se tvářit, že je bez práce a pak by taky nemuselo dojít ke zvýšení vůbec. Takže já osobně bych třeba o 4.000–5.000 Kč na každé dítě nežádala, protože je velká šance, že se zasekne a začne veškeré příjmy tajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
22.7.12 11:18
@j.a.n.i1 píše:
@mazlove No, ono se ti taky může stát, že tu práci v Německu zapře, pochybuji, že si to české soudy dohledají a bude se tvářit, že je bez práce a pak by taky nemuselo dojít ke zvýšení vůbec. Takže já osobně bych třeba o 4.000–5.000 Kč na každé dítě nežádala, protože je velká šance, že se zasekne a začne veškeré příjmy tajit.

Já ale 4-5tisíc nežádám, já pouze chci zvýšit určitě o tu 500kč na jednoho. A nevím proč by zapíral práci v německu, má to legálně a na smlouvu, takže je normálně zaměstnaný a soud si to snad musí dohledat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
22.7.12 11:44

@mazlove Já vím, to byla reakce na doporučení od anonymní… a o tom co si soud dohledá nemám valné mínění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kláruša 23
17.10.12 21:08

zvýšení alimentů

Dobrý večer prosím Vás měla bych dotaz, chtěla bych jsi zažádat o zvýšení alimentů na dceru, ale nevím jestli mám nárok? Otec dcery pravidelně platí 2000kč, ale ted šla do první třídy, takže další finance jsou kolem. Dceru vůbec nenavštěvuje ani neposílá žádné dárky k narozeninám, Vánocům atd…Vyživuje ještě jedno dítě o které se stará se svojí přítelkyní a mají společnou domácnost? Počítá se do zvýšení i jeho přítelkyně nebo berou ohled jen na děti? Děkuji za informaci..

• Citovat
  • Upravit
841
18.10.12 06:40
@Kláruša 23 píše:
Dobrý večer prosím Vás měla bych dotaz, chtěla bych jsi zažádat o zvýšení alimentů na dceru, ale nevím jestli mám nárok? Otec dcery pravidelně platí 2000kč, ale ted šla do první třídy, takže další finance jsou kolem. Dceru vůbec nenavštěvuje ani neposílá žádné dárky k narozeninám, Vánocům atd…Vyživuje ještě jedno dítě o které se stará se svojí přítelkyní a mají společnou domácnost? Počítá se do zvýšení i jeho přítelkyně nebo berou ohled jen na děti? Děkuji za informaci..

to záleží také na tom kolik ex bere plat, a zda se posuzovala při alimentech i jeho další dítě, a zda se posuzuje i přítelkině to záleží zas na věku dítěte který spolu mají, do 2 let dítěte ano. takže skusit to můžeš ale pozor aby náhodou neměli niší příjem nebo to další dítě se nepočítalo při určování a mohli by to i snížit v neprospěch dcery tvé tak si to první zjisti a pak jednej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna