Zvýšení alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
18.10.12 09:10
@Kláruša 23 píše:
Dobrý večer prosím Vás měla bych dotaz, chtěla bych jsi zažádat o zvýšení alimentů na dceru, ale nevím jestli mám nárok? Otec dcery pravidelně platí 2000kč, ale ted šla do první třídy, takže další finance jsou kolem. Dceru vůbec nenavštěvuje ani neposílá žádné dárky k narozeninám, Vánocům atd…Vyživuje ještě jedno dítě o které se stará se svojí přítelkyní a mají společnou domácnost? Počítá se do zvýšení i jeho přítelkyně nebo berou ohled jen na děti? Děkuji za informaci..

Záleží, jak staré má druhé dítko, jestli je jeho matka na rd, nebo pracuje. Posuzuje se to tak, že každé na každé dítko by měla být stejná částka, pokud jsou věkově blízko u sebe. Pokud se Ti zvýšily náklady s nástupem do školy, zažádat můžeš. Bude se posuzovat jeho situace a Tvoje oprávněné nebo neoprávněné nároky.. ;) Řekla bych, že pokud ex pracuje, máš celkem dobrou šanci na zvýšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.12 12:20

Ahoj holky, je možné žádat si o zvýšení alimentů na 16. letého syna z prvního manželství, bude nastupovat do prvního ročníku na střední školu, tak se mi náklady určitě zvýší. Má to ale háček, žiju s přítelem a mám s ním roční dceru a přítel má velice slušný, spíš nadprůměrný plat. Přítel koupí synovi vše, ale já bych ráda stejně peníze od bývalého manžela, protože to dítě jsme si kdysi udělali my dva a tak by jsme se měli starat my dva a ne se tomu vyhnout.

• Citovat
  • Upravit
841
18.10.12 12:32

Určitě dítě má na to právo do té doby dokud není schopný se sám živit takže do 18 žádá zakonný zástupce teda ty a pak by si musel syn žádat sám, přítel bude jen posuzován kvuli bydlení že určitě přispívá jinak nemá vyživovací povynost na tvého syna takže určitě to zkuste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taichistka
18.10.12 12:36
@jaaajaa píše:
Určitě dítě má na to právo do té doby dokud není schopný se sám živit takže do 18 žádá zakonný zástupce teda ty a pak by si musel syn žádat sám, přítel bude jen posuzován kvuli bydlení že určitě přispívá jinak nemá vyživovací povynost na tvého syna takže určitě to zkuste

A bude se posuzovat i přítelův plat?

• Citovat
  • Upravit
841
18.10.12 12:39

@taichistka může a nemusí, záleží na soudu zda si ho vyžádá, unás třeba si ho nežádali ale ptali se zda oba rodiče s někým žijou, u někoho si i vyžádají příjem ale je to jen informativní nebo by mělo páč vaši součastní patrneři nemají nic společného s vašemi dětmi z minulích vztahů. Jen je to kvuli tomu že se společně podílíte na nákladech bydlení. jinak od výživy dítě te jsou tu rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bobanbo
18.3.13 11:37

výživné

Ahoj maminky, prosím Vás o radu…2 roky nežiji s otcem svého syna platí výživné 2000kč ve styku s prckem mu nebráním jezdí si pro něj jednou za 14dní v sobotu dopoledne a v neděli odpo. ho vrací..malému jsou 3 roky a zvládá to dobře…Jenže když sme se rozešli bývalí si nechal udělat osobní bankrot na malého platí pravidelně ale Chci ho dát do školky je často nemocný a potřebovala bych, aby bývalí přispíval alespoň o 1500 víc :think: chtěla sem se s ním domluvit bez soudu sice má bankrot ale pořídil si nové auto atd… peněz mu zůstává dost odmítá však přispívat víc že prý platí řádně dodržuje návštěvy atd…jeho poslední věta byla u soudu tě potopím :( Myslíte že mám šanci u soudu s požadavkem uspět? :nevim: děkuji za odpovědi a krásný den :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8566
18.3.13 11:39
@bobanbo píše:
Ahoj maminky, prosím Vás o radu…2 roky nežiji s otcem svého syna platí výživné 2000kč ve styku s prckem mu nebráním jezdí si pro něj jednou za 14dní v sobotu dopoledne a v neděli odpo. ho vrací..malému jsou 3 roky a zvládá to dobře…Jenže když sme se rozešli bývalí si nechal udělat osobní bankrot na malého platí pravidelně ale Chci ho dát do školky je často nemocný a potřebovala bych, aby bývalí přispíval alespoň o 1500 víc :think: chtěla sem se s ním domluvit bez soudu sice má bankrot ale pořídil si nové auto atd… peněz mu zůstává dost odmítá však přispívat víc že prý platí řádně dodržuje návštěvy atd…jeho poslední věta byla u soudu tě potopím :( Myslíte že mám šanci u soudu s požadavkem uspět? :nevim: děkuji za odpovědi a krásný den :mavam:

Nikdo tady neznáme jeho příjmy, takže Ti těžko někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
18.3.13 11:43

Tezko rict… kazdopadne myslim, ze nemas co ztratit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
18.3.13 12:08

No, zkusit to samozřejmě můžeš, ale myslím, že na 3500,– ti to nezvednou, ale o něco třeba jo. Protože pokud má osobní bankrot, tak evidentně pracuje a splácí a těžko dokážeš, že má nějaký příjem bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
18.3.13 12:23

To je těžké pokud má bankrot…to auto pokdu není psané na něj nebo tak, mu nikdo neprokáže… Za zkoušku nic nedáš, ale myslím že na 3 leté dítě ty dva tisíce - to tady má každá druhá…maximálně tak 2.500 - 3.000,–. hlavně záleží na příjmech otce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bobanbo
18.3.13 12:36

Děkuji Vám za názory…S malým sem sama v podnájmu nemám zde trv. pobyt takže ani nárok na příspěvek na bydlení jak mi řekla paní na sociálce :zed: Jinak příjem má 30 000 hrubého podle prvního rozsudku kde sme se domluvili na těch 2000 kč no jak říkáte zkusit to můžu..

• Citovat
  • Upravit
391
18.3.13 13:24

Určitě máš :kytka: Zažádej si o výpis z jeho bankovního účtu. Řekni, že si koupil auto a podobně. Pokud je to pravda, tak soud vyhoví dítěti. Nicméně každé 2 roky máš přávo na zvýšení alimentů a to, že je hloupej a neplatí své závazky nikoho zajímat nebude :) věř mi. Jedná se o blaho dítěte a ne majetnického otce. Vůbec se netrap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
18.3.13 13:31
@bobanbo píše:
Děkuji Vám za názory…S malým sem sama v podnájmu nemám zde trv. pobyt takže ani nárok na příspěvek na bydlení jak mi řekla paní na sociálce :zed: Jinak příjem má 30 000 hrubého podle prvního rozsudku kde sme se domluvili na těch 2000 kč no jak říkáte zkusit to můžu..

No když ti to řeknu podle toho jak to máme my: plat chlapa asi okolo 20 tisíc čistého a z toho 4 tisíce alimenty na ted už 4 leté dítě (alimenty se určovali když byly děcku skoro 3 roky)…takže myslím že šanci na zvýšení máš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bobanbo
18.3.13 14:57
@leene píše:
No když ti to řeknu podle toho jak to máme my: plat chlapa asi okolo 20 tisíc čistého a z toho 4 tisíce alimenty na ted už 4 leté dítě (alimenty se určovali když byly děcku skoro 3 roky)…takže myslím že šanci na zvýšení máš

Moc děkuju, tohle je alespoň trochu úleva :roll: hned ve středu to zkusím podat..

• Citovat
  • Upravit
3542
18.3.13 15:15
@bobanbo píše:
Moc děkuju, tohle je alespoň trochu úleva :roll: hned ve středu to zkusím podat..
;) hodně štěstí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna