Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj chtěla bych se zeptat co mám dělat když mi bývalý manžel nezaplatil alimenty.
Taky by mě zajímalo jestli ho můžu já nějak odhlásit z trvalého bydliště a z družstva.
už jsme rozvedení a rok a půl tu nežije.
děkuji
Ahoj,
já se v tom moc nevyznám, ale mám kamarádku taky s těmito problémy a ta to většinou všechno řeší přes sociálku.
Přeju hodně štěstí.
Šárka
Odyseo s alimenty neporadím, ale odhlísit manžela můžeš!
Stačí zajít na městský úřad, vyžádat si formulář na vypsání z trvalého bydliště a k němu doložit papíry o rozvodu a možná budou chtít dva svědky, jež potvrdí, že tam opravdu rok a půl nebydlí.
Bezva je, že i kdyby si nepřebral poštu, tak to zveřejní jako veřejnou vyhláškui a vejde to v platnost. ![]()
Ahojky
tak co se týče alimentů, stačí zajít na oddělení péče o dítě (sociálku) a tam s tebou sepíší bezplatně návrh.a samy by ho měly dát i na soud.takže doporučuji pakliže nemáš právního, tak určo zajít na tu sociálku, oni by ti každopádně měli říci co a jak.a ten návrh určo sepíšou.
ahoj,
předpokládám, že máš výživné stanoveno soudně. pak si musíš podat návrh na exekuci a to nejl. z platu exmanžela. (jde i prodejem majetku apod.)
i.
Děkuji za rady,
jde mi z toho hlava kolem.
Když už si člověk myslí, že je to za ním tak příjde nové rána.
Je to peklo.
Ahoj
nepíšeš, kolik Ti dluží. Zda je to poprvé? Mimochodem, myslím, že na soud je to jen tehdy, když dlužné výživné je více jak 5 000, ale to se poptej.
Zdravím Vás, chtěla bych se zeptat, jsem rozvedená, už víc jak rok a otec mého syna, od té doby platí alimenty, vždy se zpožděním. V rozsudku je napsáno, vždy do 15. dne, měsíce. A otec, to posílá, jak se mu zachce, někdy až o 5 dní později, jde se nějak bránit, aby to posílal včas.? Děkuji
Moji kamaradce byvaly dluzi 78 tisic na alimentech. Byla na socialce ta ji poslala na policii a policie na socialku. Tak sla za prvnikem a vymahaji to po nem exekucne. Muj kamarad by tenkrat v base kvuli tomu ( nevim jak je to ted) ale msel si to tam odpracovat. A ty penize pk sli matce
@anonym píše:
Zdravím Vás, chtěla bych se zeptat, jsem rozvedená, už víc jak rok a otec mého syna, od té doby platí alimenty, vždy se zpožděním. V rozsudku je napsáno, vždy do 15. dne, měsíce. A otec, to posílá, jak se mu zachce, někdy až o 5 dní později, jde se nějak bránit, aby to posílal včas.? Děkuji
Zalezi na tom jaky ma stanoveny datum vyplaty. Me take treba chodila 10 pak 15 a jednou mi prisla uz 7 to je tezke
@Anonymní píše:
posílá je? buď ráda. 5 dní není taková trága. Řešit můžeš, až Ti min 3 měsíce nezaplatí.
Podle mě nejde. Musel by ti rovnou nezaplatit za tuším 4 měsíce, aby se s tím něco dělalo. Jediné, co se musí platit včas, je dlužné výživné ve splátkách, jinak se většinou přijde o výhodu splátek.
@Anonymní píše:
ja si myslim ze v tehle dobe muzes byt rada ze ti je kazdy mesic posle i kdyz ne toho 15 je spousta chlapu co se na to vyprdnou a neposlou vubec nic
@martina.se píše:
posílá je? buď ráda. 5 dní není taková trága. Řešit můžeš, až Ti min 3 měsíce nezaplatí.
ale tak ono teoreticky řešit může, i když nezaplatí jednou - stačí hned naklusat za exekutorem, tam se na nějaké tři měsíce nehraje, dluh je dluh. jenže u spoždění pět dní než by se vůbec exekuční řízení rozhoupalo, tak už jsou stejně peníze na účtě dobrovolně ![]()
zrovna tak lze požadovat, aby se běžné alimenty strhávaly formou srážek ze mzdy, ale tady si vůbec nejsem jista, jestli by „někdy až o pět dní později“ soud přesvědčilo, že se má běžné výživné začít exekučně strhávat… spíš podle mne ne. a i kdyby jo, tak ani tam nemá člověk jistotu, jestli mu peníze přijdou včas a hlavně jestli mu vůbec přijde celá částka (pravidla pro srážky ze mzdy určují, kolik je možné maximálně ze mzdy srazit a přes to nejede vlak) a navíc jsem zažila i rozsudky, kdy se i běžné výživné nejdřív posílalo na účet exekutora a ten ho teprve poté přeposílal bývalé manželce
takže za mne exekuce je dobrá, ale v tomhle případě zbytečně komplikovaná.
pět dní bych fakt nehrotila.