Rozvod

KAM
4
21.8.07 12:55

Rozvod

Zdravim a mám prosbu - není tu někdo, kdo prošel podobným nebo se v tom alespoň vyzná ?

Zajímalo by mne:

Podán návrh na rozvod, ten se táhnul dost dlouho. Dítě v péči jednoho rodiče, manželství rozvedeno. Teď už se měl řešit „jen“ majetek.

Existuje nějaká doba, do které se může některý z manželů odvolat ? Nebo oba.. prostě aby se rozhodnutí o rozvodu zrušilo ? Existuje tam nějaké nabytí právní moci atd. ? Pokud ano, víte o jaké období jde ?

Děkuji !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
21.8.07 13:05

pokud jste absolvovali stání neprve u opatrovnického soudu, tam bylo dítě svěřeno do péče jednoho rodičů, druhému vyměřeno výživné a styk, tak to už určo pr. moci nabylo, neb bez právní moci toho rozsudku nelze být rozveden. Pak na obč.-pr- oddělení soudu se rozhoduje o samotném manželství-pokud i tam bylo stání a manželství bylo rozvedeno, máš určo v ruce rozsudek, kde je na konci napsáno, do kdy je možné se odvolat a kam. Lhůta se počítá ode dne doručení všem účastníkům, tj. manželům. Pokud si nejsi jistá (a pokud se jedná o tebe) zda to protějšek už převzal (může dělat naschvály tím, že poštu nepřebírá, ale i to se dá řešit), tak je možné se dovoalt danému soudci, aby ses informovala, zda to on převzal a zad rozhodnutí nabylo pr. moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KAM
4
21.8.07 13:19

rozvod

když to já právě nevím .. :o( píšu ti sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
21.8.07 14:17

KAM, není nic jednoduššího než zajít na soud na přísl. oddělení a tam ti přesně řeknou, zda byl rozsudek převzat všemi účastníky a kdy rozhodnutí o rozvodu nabývá právní moci. I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KAM
4
21.8.07 14:22

Irias

Jenomže se nejedná o mne, takže to nejde - tedy - nezkoušela jsem to, ale vzhledem k tomu že s tím nemám „nic společného“ jako třetí osobě mi to asi nesdělí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
21.8.07 14:25

nevím tedy wo co go, ale sdělit by to měli pouze učastníkům řízení či jejich práv. zástupcům :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
21.8.07 16:08

Já si pamatuju, že když jsem dostala rozsudek, musel se poslat zpátky na soud a oni mi ho vrátili po 15 dnech s razítkem, že to nabylo právní moci. Můj bývalý na to zapomněl, nedávno to řešil (výměna občanky) a měl s tím dost problém. Jakmile máš potvrzený rozsudek razítkem, už se nikdo odvolat nemůže. Myslím, že na to odvolání je těch 15 dnů, ale nejsem si úplně jistá, už je to 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KAM
4
21.8.07 16:39

Emanka

děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek