Zvýšení alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
4.11.16 13:26

Ahoj holky chci se zeptat kdyz si chci zazadat o zvyseni alimentu co ja musim vse pak u soudu dokladat???
Ja pracuji na dpp.a.dpc a bejvalej je zamestnanej v Nemecku bere cca 1100-1200 eur/mes plus 500 eur/mesic diety. Nevim zda se do vydelku pocitaji i ty diety nebo ne.
Na alimentech jsme se dohodli - 4000kc, mam 3a pul letou dceru
Okradl ji a nic navic ji nekoupi a okoli mi rika at si zazadam o zvyseni.
Dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.11.16 13:31
@chcimimi1 píše:
Ahoj holky chci se zeptat kdyz si chci zazadat o zvyseni alimentu co ja musim vse pak u soudu dokladat???
Ja pracuji na dpp.a.dpc a bejvalej je zamestnanej v Nemecku bere cca 1100-1200 eur/mes plus 500 eur/mesic diety. Nevim zda se do vydelku pocitaji i ty diety nebo ne.
Dekuji za odpoved

A co říkáš ty? Ta částka ti stačí a nebo ne? Na tom záleží a ne na tom, co říká okolí.

• Citovat
  • Upravit
41283
4.11.16 15:27
@chcimimi1 píše:
Dekuji za odpoved

Záleží kdy a jak jste se dohodli na těch alimentech -) je to potvrzené soudem? kdy to bylo? Jinak 4000,–Kč na 3leté dítě se mi zdá celkem adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
9.11.16 11:55
@dorem píše:
Dobrý večer, prosím o radu. Chtěla bych si zažádat o zvýšení alimentů na 8 leté dítě, otec pravidelně platí 5 tisíc(,občas přispěje i něco navíc (kroužky, oblečení) což tedy není málo, ale po našem rozchodu bydlíme se synem v jedné domácností s mími rodiči, bohužel si nemůžeme dovolit v našem městě pronájem bytu.Otec si žije nadpoměry 3 x do roka luxusní dovolená, nová dvě auta, nový dům, welnesové víkendy. Myslíte, že bych měla u soudu šanci? Moc děkuji za názory.

Tak obecně platí, že dítě má právě sdílet kulturní a materiální úroveň rodiče. Takže pokud si otec opravdu žije nad poměry, šance tam je. Nejlépe je vyčíslit náklady na syna a za podání na soud člověk nic nedá. Pokud částka 5000 Kč na syna už byla stanovena před nějakou dobou, je šance vyšší. Částky by měly mít stoupající tendenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.11.16 13:09

Zvýšení alimentů

Letos, rok 2016 jsem si zažádala o zvýšení alimentů, jelikož se majetkové poměry změnily. Podnikám - ale netopíme se v penězích, partner je ve 3. stupni ID a moje příjmy klesly cca o polovinu, ze 30tisíc měsíčně na 14tisíc čistého. Celkem mě zarazilo že jsem u soudu byla prolepávaná více já než exmanžel který o dceru nemá zájem, pouze se ozve když jde o peníze. To že má hypotéku a splátku na auto by nemělo mít vliv na výši alimentů, podle minulého rozsudku, ovšem podle současné soudkyně Brzákové asi ano. Podala jsem odvolání, částka stanovená přímo ní 300,– a o větší částce se bavit nebudeme mi přišla celkem směšná když jsme na tom příjmově oba stejně jenom s tím rozdílem že mám doma partnera který je nevyléčitelně nemocný a potřebuje už i péči, takže mám logicky méně času. Uvidím jak dopadnu při odvolání, navíc samosoudkyně Brzáková neuměla porovnat daň. přiznání za loňský rok s tím co jsem vydělala letos, ach ta matematika a celkově se nezajímala o dítě jako spíše o to se zviditelnit. Jelikož mám nějaké to jednání se státním úřadem za sebou - ldn atd. tak jsem se naučila že je fajn si dělat záznamy o tom jak jednání probíhá a dle právníka nebylo profesionálně vedené. Uvidím co bude po dalším a pokud to bude stejná fraška tak halt vezmu právníka, fotřík si dělá co chce a soudkyně zjevně s ním. Všem kdo bojují pevné nervy, není nad to narazit na blondýnku co je fakt blondýnka bez závitů. Nežádám přemrštěné výživné, rozhodně nejde o částku 5000tisíc, tak daleko bych nešla a kdyby bylo na mě už bych to moje bývalé zlatíčko nemusela ani vidět ale mladá svoje nároky má a nevidím důvod proč by se na nich neměl podílet i když jak tvrdil jí nevidí ale proč to už nikde neuvedl…s cholerikem co má stále nějaká traumata se moc domluvit nedá, mě rozbil obývám 2× než mi došlo že jde o život a odpochodoval zpět k rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.11.16 16:08

@drzá baba výživné pod 1/4 životního minima je v rozporu se zdravým rozumem. Hypotéku by se mělo zohledňovat pouze tehdy, pokud majetkové poměry povinného jsou horší než druhého povinného, tedy matky. Splátka na auto, pokud není součástí podnikání, by se příliš zohledňovat neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.11.16 16:26
@drzá baba píše:
Letos, rok 2016 jsem si zažádala o zvýšení alimentů, jelikož se majetkové poměry změnily. Podnikám - ale netopíme se v penězích, partner je ve 3. stupni ID a moje příjmy klesly cca o polovinu, ze 30tisíc měsíčně na 14tisíc čistého. Celkem mě zarazilo že jsem u soudu byla prolepávaná více já než exmanžel který o dceru nemá zájem, pouze se ozve když jde o peníze. To že má hypotéku a splátku na auto by nemělo mít vliv na výši alimentů, podle minulého rozsudku, ovšem podle současné soudkyně Brzákové asi ano. Podala jsem odvolání, částka stanovená přímo ní 300,– a o větší částce se bavit nebudeme mi přišla celkem směšná když jsme na tom příjmově oba stejně jenom s tím rozdílem že mám doma partnera který je nevyléčitelně nemocný a potřebuje už i péči, takže mám logicky méně času. Uvidím jak dopadnu při odvolání, navíc samosoudkyně Brzáková neuměla porovnat daň. přiznání za loňský rok s tím co jsem vydělala letos, ach ta matematika a celkově se nezajímala o dítě jako spíše o to se zviditelnit. Jelikož mám nějaké to jednání se státním úřadem za sebou - ldn atd. tak jsem se naučila že je fajn si dělat záznamy o tom jak jednání probíhá a dle právníka nebylo profesionálně vedené. Uvidím co bude po dalším a pokud to bude stejná fraška tak halt vezmu právníka, fotřík si dělá co chce a soudkyně zjevně s ním. Všem kdo bojují pevné nervy, není nad to narazit na blondýnku co je fakt blondýnka bez závitů. Nežádám přemrštěné výživné, rozhodně nejde o částku 5000tisíc, tak daleko bych nešla a kdyby bylo na mě už bych to moje bývalé zlatíčko nemusela ani vidět ale mladá svoje nároky má a nevidím důvod proč by se na nich neměl podílet i když jak tvrdil jí nevidí ale proč to už nikde neuvedl…s cholerikem co má stále nějaká traumata se moc domluvit nedá, mě rozbil obývám 2× než mi došlo že jde o život a odpochodoval zpět k rodičům.

Na Tvém místě bych si i přes nesouhlas s postupem soudkyně nechala invektivy na samosoudkyni Brzákovou od cesty. Tak za prvé - svět internetu je vážně malý, soudkyně Brzáková se dá velmi jednoduše dohledat na stránkách justice.Ty jsi se popisem své situace velmi přesně identifikovala. Určitě nechceš, aby se Tvůj příspěvek k pí. Brzákové nějak dostal.Tak se zamysli a smaž to. Dobře míněná rada, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.11.16 18:22
@Burj Chalifa píše:
Na Tvém místě bych si i přes nesouhlas s postupem soudkyně nechala invektivy na samosoudkyni Brzákovou od cesty. Tak za prvé - svět internetu je vážně malý, soudkyně Brzáková se dá velmi jednoduše dohledat na stránkách justice.Ty jsi se popisem své situace velmi přesně identifikovala. Určitě nechceš, aby se Tvůj příspěvek k pí. Brzákové nějak dostal.Tak se zamysli a smaž to. Dobře míněná rada, nic víc.

Proč - ta přece nerozhoduje. Rozhoduje kraj. A i tak je důležité, aby soudci měli zpětnou vazbu a tyhle čuňačinky dělali méně. 300 výživného bez zájmu a péče o dítě otcem je prostě nemravné a výsměch, ať se na to dívám z jakékoliv strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.11.16 18:39
@canaglia píše:
Proč - ta přece nerozhoduje. Rozhoduje kraj. A i tak je důležité, aby soudci měli zpětnou vazbu a tyhle čuňačinky dělali méně. 300 výživného bez zájmu a péče o dítě otcem je prostě nemravné a výsměch, ať se na to dívám z jakékoliv strany.

pomlouvat konkrétní soudkyni na nějakém mimifóru není prozíravé. Svět je malý a internet také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.11.16 18:54
@Burj Chalifa píše:
pomlouvat konkrétní soudkyni na nějakém mimifóru není prozíravé. Svět je malý a internet také.

Myslím, že soudci by měli být odolní horším útokům včetně osobních úrážek při jednání. Pokud by to promítla do rozhodování, pak by akorát prokázala podjatost. Třeba je to cílem :-).
A upřímně, těmi blondýnami a brunetami bez závitů se to tam jen hemží, takže je otázka, zda je to pomluva nebo konstatování skutečnosti..
Víš, co to je: má to talár a IQ 150? No přece tříčlenný senát. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.11.16 22:28

reakce

Já už jsem se přestala bát jmenovat, proč bych neměla říct něčí jméno a klidně se pod to podepíši. Mgr. samosoudkyně Brzáková si totiž ani neprověřila fakta ale jenom mi něco oznámila a díky ní jsem si v klidu vyřídila a dovyřídila jednu věc, takže vím že nejenomže byl případ uspěchaný, měli jsme 10 pracovních dní a z toho 6 před soudem chtěli podklady ohledně přijmů, ale ona sama toho moc neověřila co platí a co už ne. I sociálka se nad tím divila. Nebojím se, máme demokracii a po všech hnusech co se dějí v Ldn konkrétně jedné jsem si řekla DOST. Nebojím se napsat jméno, vždyť ta paní mi přímo řekla do očí to co se případu netýkalo a byla si jistá tím že se to nikdo nedozví. Dozví, nejednala profesionálně a co já, protluču se ale kolika lidem opravdu zmrší tahle studovaná život? Myslím že každý by měl dělat svoji práci profesionálně a ne až když jsem odmítla tak začít „šmelit“ s otcem stylem a Vy byste to dal? Ano, mohl bych to dát kdybych díte viděl…tohle je profi soud?? Ne, to bylo dost draze placené divadlo, a soudci by si měli uvědomit že v mnoha případech dokáží lidem život zničit, jak na straně matky tak i otců, nejsem zastánce nepřiměřeně vysokých alimentů když otec na to nemá a přitom je platit musí. V životě přece rok co rok nedostane každý přidáno, přicházejí nemoci. Je to stejné jako když jdete k posudkovému který vás v životě neviděl…a má o něčem rozhodovat. Ona na konci rozhodnutí kladla důraz na to že dcera potřebuje především lásku obou rodičů - s tím bez výhrad souhlasím. Nemá zákaz styku, nemá ho ani omezený ale nestýká se. Vybral si sám ale u soudu by si každý člověk i když má prachy nebo nemá neměl připadat jako nula. Mě doporučila musíte více šetřit. Tak se jí zeptám jak, třeba mi poradí pokud má stejný příjem jako já. Na co nejmenovat, toho se už dávno nebojím, naopak, lidem je to nepříjemné vidět že taková nula se před nimi neklepe ale rovnou to pošle dál.

Ještě k tomu co si neověřila ale co se promítlo do závěrečného nezvýšení alimentů, jednu stížnosti posílám na jednu instituci a Mgr. Brzáková dostane kopii, protože mě zajímá jak se k tomu postaví a jestli lže ona druhá instituce nebo osoba veřejně činná přizná chybu. Nepřizná, stejně jako lékař ne, vedu sport s Ldn a ani se tam zřizovatel nebyl podívat, přímo to mám poslat ČLK. Tak to udělám, stejně se nic nezmění. Mě nejsem o peníze jako takové ale o princip, už při prvním jednání o dceři jsem jinou soudkyni upozornila na to pokud se nebude věnovat tématu tak budu žádat o výměnu a nový proces z důvodů podjatosti. Potom se změnila. Každý si soudí podle nálady, podle toho jak se mu líbite nebo ne, třeba se jí zdálo že partner svoji nemoc a bolest předstíral, kéž by ji předstíral! Omlouvat se jí nebudu, podle mě do sporu o alimenty nepatří ani stav babiček, ani stav partnera ale čistě já a ex a dítě + nutné náklady které každý musí dát. U nás se propírala jeho hypotéka a hlavně se nezapomnělo zdůraznit ale babička určitě ráda zadotuje. To že uvízla na zdrav. lůžku a je ve 3. Ldn protože nebyl zákon o poskytnutí soc. příspěvku na péči pokud je pacient na zdrav. lůžku jsem zjistila až jsme se do této situace dostali. To že jsou senioři s MM týraní psychicky i v ústavech se speciální péčí už také vím a výsledek? Mám o tom mlčet? Ani omylem, chtějí tu napravovat kde co ale s jakými lidmi? Když se bude mlčet co se změní? A do téhle situace se může dostat kdokoliv z nás, proto nehodlám mlčet a nic mazat nebudu, klidně ať si to přečtě, naopak budeme mít jasno hned. Hezký večer.

Ještě pro upřesnění, nešlo o výživné 300kč ale jeho zvýšení o 300,– to stávající a já jsem chtěla 700, kroužky, výlety, léto, Vánoce. Jasně bylo řečeno že se budeme bavit o 300 jinak končíme a že se mohu jít poradit s partnerem. Myslel si to co já, a tak jsem to odmítla. nezávidím, ať má otec byt v os. vlastnictví a automobil, dnes zcela běžná věc. Nejsem materiálně založená a vím co je to nemít nic, byla jsem 5 let bez práce. Po ex nechci 5tisíc výživného, dokonce ani 4 tisíce ne, a kdyby se s mladou stýkal tak po něm nebudu chtít nic navíc kromě toho co dal soud hned napoprvé. Bohužel to neklaplo a ona až prý bude chtít mu může zavolat. Naprosto nenormální chování někoho kdo tvrdí že o dítě stojí. Chodilo se do psycho poradny a rok a půl práce díky mluvení u televize fuč, bouchl a byl konec. Můj partner dokonce navrhoval že si mladou vezme za svoji a tím pádem nebude muset nikdo platit žádné alimenty, ona ho zna od svých 4 let, on s ní byl v 1. třídě, naučil jezdit na koni a na kole ne její biologický otec. Jenomže to ex nechce, ale když mu napíšu smsku jestli ho zajímá co měla mladá na vysvědčení nebo jestli se jí někdy ozve tak si změní telefonní číslo. Nechci vědět co by bylo kdyby náhodou potřebovala od něho kostní dřeň…je mi asi jasné jak by to dopadlo. How domluvila jsem. V tomhle státe mám respekt ale z lidí kteří si to zaslouží přirozenou inteligencí a autoritou ne vydupanou mocí danou, tam respekt nemám a strach už teprve ne. Proč se se mnou začne o daném problému bavit každý až když zmíním média? Já se nechci zviditelňovat, sama mám dost sociální cítění a asi proto je každý náznak nadřazenosti ve mě něco jako pozor, já se bránit umím ale ti co přijdou po mě možná ne.

Příspěvek upraven 12.11.16 v 23:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.11.16 22:47
@canaglia píše:
Myslím, že soudci by měli být odolní horším útokům včetně osobních úrážek při jednání. Pokud by to promítla do rozhodování, pak by akorát prokázala podjatost. Třeba je to cílem :-).
A upřímně, těmi blondýnami a brunetami bez závitů se to tam jen hemží, takže je otázka, zda je to pomluva nebo konstatování skutečnosti..
Víš, co to je: má to talár a IQ 150? No přece tříčlenný senát. :mrgreen: :mrgreen:

Velmi se mýlíš. Na urážky soudce a soudu je tu paragraf trestního zákoníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
12.11.16 22:56
@Burj Chalifa píše:
pomlouvat konkrétní soudkyni na nějakém mimifóru není prozíravé. Svět je malý a internet také.

To je pravda. Já jsem na jiném fóru zjistila, že manžel jedné z účastnic sedí se mnou v práci na jedné chodbě :mrgreen:. A jak jsem to zjistila? Ona se na fóru na něco zeptala a na to samé se zeptal pak ten kolega u nás v kanceláři :).

• Citovat
  • Upravit
5508
12.11.16 23:05
@Burj Chalifa píše:
Velmi se mýlíš. Na urážky soudce a soudu je tu paragraf trestního zákoníku.

Pohrdání soudem
Kdo opakovaně
a) závažným způsobem ruší jednání soudu,
b) při takovém jednání se k soudu chová urážlivě nebo soud znevažuje, nebo
c) bez dostatečné omluvy neuposlechne příkaz nebo výzvu soudu anebo jednání soudu zmaří,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Sorry, na urážky soudce na netu se to nevztahuje, jde o projev na jednání soudu. Mimochodem, za tento trestný čin byl v ČR v posledních letech odsouzen jediný člověk, a to zakladatel K213 Ing. Fiala. Je ještě třeba odlišit, zda se jedná vadně k soudu nebo k soudci. Říct soudci, že je debi1, není znevážení soudu, ale osoby soudce, což je jiná káva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.11.16 23:06
@Kobea píše:
To je pravda. Já jsem na jiném fóru zjistila, že manžel jedné z účastnic sedí se mnou v práci na jedné chodbě :mrgreen:. A jak jsem to zjistila? Ona se na fóru na něco zeptala a na to samé se zeptal pak ten kolega u nás v kanceláři :).

třeba ta účastnice byl ten kolega :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna