Zvýšení ceny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3745
18.1.23 22:37

Zvýšení ceny

Ahoj, zajímal by mě váš názor. Opakovane se mi stalo, že jsem si na inzerát vybrala někoho na výpomoc ( úklid, hlídání apod..). V inzerátu byla uvedena hodinová sazba, nějaké informace apod.. S danou paní/slečnou jsem se domluvila na nějakém termínu, řádově během 1- 2 týdnů a během té doby se cena v inzerátu zvýšila (např. ze 150 Kč na 200 Kč za hodinu). A nejednou se mi i stalo, že jsem reagovala na inzerát, kde byla uvedena cena a během hodiny si dotyčná cenu v inzerátu upravila, samozřejmě směrem nahoru. Já si nikdy nevybírám podle ceny, zajímají mě jiné věci a vzdy akceptuji požadovanou cenu, ale tento přístup mi prostě vadí.. Odradilo by vás to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76055
18.1.23 22:42
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, zajímal by mě váš názor. Opakovane se mi stalo, že jsem si na inzerát vybrala někoho na výpomoc ( úklid, hlídání apod..). V inzerátu byla uvedena hodinová sazba, nějaké informace apod.. S danou paní/slečnou jsem se domluvila na nějakém termínu, řádově během 1- 2 týdnů a během té doby se cena v inzerátu zvýšila (např. ze 150 Kč na 200 Kč za hodinu). A nejednou se mi i stalo, že jsem reagovala na inzerát, kde byla uvedena cena a během hodiny si dotyčná cenu v inzerátu upravila, samozřejmě směrem nahoru. Já si nikdy nevybírám podle ceny, zajímají mě jiné věci a vzdy akceptuji požadovanou cenu, ale tento přístup mi prostě vadí.. Odradilo by vás to taky?

odradilo, dělají to i velké cestovky např. Exim,
a včera jsem objednávala léky - doprava zdarma od 1000 Kč, když jsem měla objednáno za 1050 - doprava zdarma od 1150,–- a následně byla doprava zdarma od nákupu 1200,–- nakonec jsem za dopravu platila :nevim: ten lék jinde nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
18.1.23 22:43
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, zajímal by mě váš názor. Opakovane se mi stalo, že jsem si na inzerát vybrala někoho na výpomoc ( úklid, hlídání apod..). V inzerátu byla uvedena hodinová sazba, nějaké informace apod.. S danou paní/slečnou jsem se domluvila na nějakém termínu, řádově během 1- 2 týdnů a během té doby se cena v inzerátu zvýšila (např. ze 150 Kč na 200 Kč za hodinu). A nejednou se mi i stalo, že jsem reagovala na inzerát, kde byla uvedena cena a během hodiny si dotyčná cenu v inzerátu upravila, samozřejmě směrem nahoru. Já si nikdy nevybírám podle ceny, zajímají mě jiné věci a vzdy akceptuji požadovanou cenu, ale tento přístup mi prostě vadí.. Odradilo by vás to taky?

Tak pokud jsi se sní domluvila v době kdy měla cenu 150 Kč tak bych na ni prostě trval ale asi to nebude moc oficiální s podepsanou smlouvou že? :lol:
To je prostě boj všechno jde markantně nahoru. A nevýhoda toho že je to všechno jen ústně bez papírů.
Protože pokud bys měla smlouvu tak by tam byla cena jasně daná ale to už by z toho samozřejmě musela něco platit a né si jen ty peníze strčit do kapsy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
18.1.23 22:47

@stinga no tohle jim asi pěkně vynáší :pocitac:
Já většinou když něco potřebuju tak raději zaplatím dopravu než nějaké to od 1000 zdarma atd abych měl plný košík nesmyslů :lol:
Ale zase u nářadí a autodílů se mi tohle nestává protože to vždy markantně přesáhne tu min částku na dopravu zdarma. A nebo si to nechám přivézt rozvozem dílů do práce zadarmo dvakrát denně. Přivezou i jeden šroubek :mrgreen: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.1.23 23:10
@JiříkMazlík píše:
Tak pokud jsi se sní domluvila v době kdy měla cenu 150 Kč tak bych na ni prostě trval ale asi to nebude moc oficiální s podepsanou smlouvou že? :lol:
To je prostě boj všechno jde markantně nahoru. A nevýhoda toho že je to všechno jen ústně bez papírů.
Protože pokud bys měla smlouvu tak by tam byla cena jasně daná ale to už by z toho samozřejmě musela něco platit a né si jen ty peníze strčit do kapsy :mrgreen:

Tak já vždy preferuji dlouhodobější spolupráci, nepotřebuji jednorázovy úklid či hlídání, a určitě se nechci o ceně dohadovat.. Prostě si vyberu takovou nabídku, která je pro mě akceptovatelna, a tento přístup mě pak prostě odradí..
Já to beru tak, že když nabízím nějakou službu, tak si stanovim cenu, a tu mohu kdykoliv upravit.. ale ne krátce po tom, co mě oslovi nějaký potenciální zájemce, prostě na mě tento přístup působí zvláštně..
Asi se příště rovnou na cenu zeptám a nebudu vycházet z toho, co je uvedeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
18.1.23 23:29

@Beckyttine5 no u mé práce je to o dost snazší. Kouknu na díly udělám kalkulaci a řeknu předběžnou cenu do které se 100% vejdu a maximálně je výsledná cena nižší ;) ale za 150 na hodinu se těžko zvednu i z gauče :mrgreen: většinou je to 500 a výš. Dle činnosti samozřejmě ;) když je to soukromě. V práci by dal za hodinu 1800 a ještě by na to měl normovaný čas tak že u některých věcí na tom "prodělas "protože to za daný čas sotva stihneš a jindy máš na něco 4h a když to jde dobře tak máš za hoďku hotovo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
18.1.23 23:38
@JiříkMazlík píše:
@Beckyttine5 no u mé práce je to o dost snazší. Kouknu na díly udělám kalkulaci a řeknu předběžnou cenu do které se 100% vejdu a maximálně je výsledná cena nižší ;) ale za 150 na hodinu se těžko zvednu i z gauče :mrgreen: většinou je to 500 a výš. Dle činnosti samozřejmě ;) když je to soukromě. V práci by dal za hodinu 1800 a ještě by na to měl normovaný čas tak že u některých věcí na tom "prodělas "protože to za daný čas sotva stihneš a jindy máš na něco 4h a když to jde dobře tak máš za hoďku hotovo :pankac:

Jasně, řemeslníci jsou cenově úplně jinde, to nerozporuji a tam se ta cena málokdy určí přesně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
19.1.23 00:07

Já si dělám printscreeny toho, nač odpovídám. Pak to dám dotyčné osobě sežrat a zaplatím pouze to, nač jsem odpovídal. Pokud se začne hádat, tak přesměruji řeč na daňový doklad a finanční úřad. To je většinou umlčující argument. Se šmejdy nemá cenu jednat v rukavičkách.

@Beckyttine5 píše:
  • Citovat
  • Upravit
68895
19.1.23 01:02

No co uklízečka, mně se to tuhle stalo při koupi něčeho v řádu stovek tisíc. Tak dlouho jsme se domlouvali a když nakonec dorazila smlouva, najednou v ní byla nenápadně cena o pár desítek tisíc větší. A inzerát byl pro jistotu z hodiny na hodinu smazán. I zeptala jsem se prodávajícího, jestli si fakt myslí, že když inzerát smaže, tak jednak na tu cenu záhadně zapomenu a druhak bude po smazání nedohledatelný. Cukal se, ale z mé strany to bylo jednoduché - buď mi to prodá za cenu z inzerátu, nebo už nemám zájem. Dostala jsem teda přednášku, jak všecko strašně zdražilo a jak moc na mě tratí, ale nakonec teda prodal dle původní nabídky (a jsem si jistá, že netratil).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
19.1.23 06:48

Pro mě by toto bylo ukázkou neseriózního jednání a neměla bych důvěru, že zadanou práci bude ten člověk dělat spolehlivě. Já bych od takového člověka pak už práci nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76055
19.1.23 07:51
@JiříkMazlík píše:
@stinga no tohle jim asi pěkně vynáší :pocitac:
Já většinou když něco potřebuju tak raději zaplatím dopravu než nějaké to od 1000 zdarma atd abych měl plný košík nesmyslů :lol:
Ale zase u nářadí a autodílů se mi tohle nestává protože to vždy markantně přesáhne tu min částku na dopravu zdarma. A nebo si to nechám přivézt rozvozem dílů do práce zadarmo dvakrát denně. Přivezou i jeden šroubek :mrgreen: :dance:

no navíc bylo sprosté, že v průběhu objednávání se pořád ta cena nákupu, od kterého bude doprava zdarma, zvyšovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.1.23 07:52
@stinga píše:
no navíc bylo sprosté, že v průběhu objednávání se pořád ta cena nákupu, od kterého bude doprava zdarma, zvyšovala

Který je to obchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76055
19.1.23 08:23
@topazio píše:
Který je to obchod?

Pragomed - mají tam přípravky na klouby, které používá mamka a v kamenné lékárně to mají jen v lékárně Benu, ale ta u nás není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
19.1.23 08:37

Proč by se v inzerátu neměla měnit hodinová sazba za práci? Prostě během chvilky dotyčné přistály v meilu víc nabídek než by stihla. A zjistila, že se v inzerátu podcenila. Tak si zvýšila sazbu. Na tom není nic divného. Kdyby bylo v inzerátu uvedeno 350 korun za hodinu úklidu a vzápětí by se snížila cena za 230 už by jsi o tom nezakládala diskuzi a zbytečně nežvanila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová