Máte zvýšený prolaktin? Berete na to nějaké léky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7157
30.1.11 10:16

ahoj Danice, moc bych ti to přála, aby jsi to měla jako zlatouch :). Snad se jednou všechny dočkáme :).

Pabo.., já bych antikoncepci brát už nikdy nechtěla, dá se to dělat i bez ní :D Jedla jsem ji jen tak do dvaceti a pak už jsem to vysadila.

Holky a jak se pak zadaří, tak už se to brát nemusí? Vysazuje se to hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
22.2.11 21:09

Ahoj, já měla taky zvýšený prolaktin.Beru parlodel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
23.2.11 08:39

ahoj Páji a kolik jsi ho měla a jak ho užíváš dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.2.11 22:49

ahoj kelynko, mám ho zvýšený už od začátku loňského roku, kdy jsem ho měla až 980. Brrr, hrůza. :evil: Hned mi dr.nsadil Parlodel, mám tu výhodu, že si můžu odběry vzít v práci, tak si ho občas zkontoluju.Někdy jsem i poznala, že ho mám zvýšený, bolely mě prsa a někdy jsem i lehce špinila, ale teď už ho mám dlouho v normě nebo i pod normu, ale dr.říkal,že tablety mám ještě brát, kdyby po vysazení měl tendenci velice rychle zase stoupnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.2.11 22:50

Kelynko, a jak jsi na tom ty? Vidím, že už se snažíte dlouho..... :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
23.2.11 23:01

Ahoj,
měla jsme zvýšenou hladinu prolaktinu (několika násobek normy) před cca 12-ti lety, pak jsme tak 3 měsíce brala různé léky, ale nakonec jsem dostala dostinex, který jsem brala 2 týdně cca 7 let. Po vysazení dostinexu i hormonální antikoncepce jsem bezproblému otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.2.11 23:09

Brontíku, vysadil ti jej lékař nebo ses rozhodla,že už nechceš brát leky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
24.2.11 09:06

ahoj Páji, nooo snažíme se už pěkně dlouho :(, je to o nervy… zatím užívám druhý měsíc norprolac na ten prolaktin a asi za týden má dojít menzes a po ní asi už IUI :/, vůbec, ale vůbec se mi do toho nechce, ale půjdu do toho… No to se divím, že se ti nepodařilo samovolně, když užíváš léky, doktoři říkají, že když je chyba v prolaktinu, tak při užívání léků je velká pravděpodobnosti otěhotnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
24.2.11 23:43

Pájo, upřímně, po těch letech, co jsme to brala (občas i pěšinkama) jsme to nijak neřešila a vysadila jsem to sama.
Když jsem přecházela od jednoho Dr. k druhýmu, tak mi do dokumentace napsali, že v případě těhotenství ho mám vysadit. Takže jsem to udělala o pár týdnu dřív. Vysadila jsem ho snad o měsíc dřív, než antikoncepci.
Ale je pravda, že já jsme ho brala z jiného důvodu než proto, že bych nemohla přijít do jiného stavu…
Ani jsem nečekala, že se mi to povede hned na poprvý. Takže i z toho důvodu jsem byla ráda, že jsem ho vysadila už před otěhotněním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danice
25.2.11 08:29
Brontik píše:
Ahoj,
měla jsme zvýšenou hladinu prolaktinu (několika násobek normy) před cca 12-ti lety, pak jsme tak 3 měsíce brala různé léky, ale nakonec jsem dostala dostinex, který jsem brala 2 týdně cca 7 let. Po vysazení dostinexu i hormonální antikoncepce jsem bezproblému otěhotněla.

Dostinex 7let???!!! Já jsem ho brala měsíc-půl tbl týdně. Takže jedno balení-jsou tam jen 2 tbl. I když má hodnota nepřesáhla horní hranici normy-měla jsem 475. Tak budu doufat,že to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
74
25.2.11 11:26

Ahoj hokky, je pracda, že bych ten parlodel už nejraději nebrala, když už ty hodnoty mám dlouhodobě v normě.Dr,říkal, že je to stresového původu, ale já jsem naprosti v poho, žádný stres neprožívám. Ale mám strach si ho sma vysadit, už kvůli mimi, o které se snažíme tak dlouho.pořád si říkám,co kdyby??
Kelynko:vůbec se nedivím,, že se ti do toho nechce, pořád člověk bere jenom nějaké patáčky, ale na IUI ti držím palce.Je to poprvé? My se taky chystáme na IUI,poprvé, za 2 tisíce :nevim: ,ale ještě čekáme na výsledky z imuna.Zase to dlouhé čekání… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.2.11 11:34

Brontíku, taky přecházíme od jednoho dr. k druhýmu, až je mi to někdy trapné, ale jak si tady tak pročítám, nejsem sama…
nehledě bato, že mě říkají ohledně prolaktinu to samé, tak to ještě zvážím, či to vysadit nebo ne. Ale při těch všelijakých možných vyš.,se mě vždycky doktoři zeptaj…„a berete ten parlodel?“ tak nevím. :nevim:
Kelynko: U nás není jediný problém prolaktin, je toho více: měla jsem cysty na vaječníku po vysazení ATK, a manželovi se zhoršil spermio, pravděpodobně si myslím, že z toho stresu,který prožíval s firmama, při stavění našeho domečku.Tak doufám, že se to te´d přes zimu zlepšilo, taky čekáme z imuna na spermiogram. Snad už to brzy dojde.. :cry: Ale včera jsme prožili krásný večer :wink: :oops: a zkusíme teď trochu pravidelněji, aspoň ob den, pokud to bude jen možné, předtím jsme byli oba na hromadě, a ms… To přece není možné, už to přece musí někdy vyjít!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
25.2.11 14:17

ahoj Páji, ano, bude to naše první IUI, tak jsem zvědavá. Budu ti držet pěsti, aby imuno bylo ok a spermiogram taky ok a pak konečně to vytoužené těhu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.2.11 14:28

kelynko, taky držím moc moc pěstičky, ať už to konečně vyjde!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
25.2.11 14:32

Páji, moc děkuji. Já tobě taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.