Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Byl někdo na inseminaci i když měl zvýšený prolaktin? Já mám ted 896, ale z krve brzy ráno. Prý prolaktin způsobuje, že folikul nepraskne a tudíž není ovulace. Mají mi píchnout Pregnyl. Pomůže to na ten prolaktin? :nevím: Dr. řekl že nevadí, ale aby to nebylo tím, že si IUI hradím ze svého ![]()
Zatím ještě na prolaktin nic neberu, mám si dojít v pondělí pro Dostinex, ale ten asi nezabere hned, když v dubnu jdu na IUI
Tak mě třeba symptomy(výtok z prsu) zmizely za cca dva týdny s dostinexem, jen teda ze začátku jsme po něm byla šíleně ospalá:-(
@Janyyy já žádný sympom nemám, jen výsledky z krve. No snad to trochu klesne. Mě řekla doktorka, že mám brát Dostinex večer před spaním, že je právě ta únava:-)
Já jsem měla taky zvýšený prolaktin, cca 700. Brala jsem Norprolac (nebo jak se to jmenovalo), ale bylo mi po něm blbě. Tak jsem ho brala jenom krátce a rozhodla jsem se pro IVF. A mezitím jsem zjistli, že jsem těhotná. Až zpětně mi řekli, že jsem to měla prát až do 10. týdne těhotenství. Prý jsem taky mohla mohla potratit, což se sice nestalo, ale vyvinula se mi těžká preeklampsie a mám podezdření, že to bylo tím prolaktinem. Tak si dej na to pozor.
Stresu sa treba zbaviť čo najskôr pretože prolaktín bude potom príliš kolísať
a nebude možnosť otehotnieť. Ja som to vyriešila agnucastonom a neskôr gynexom a mám ako sa hovorí gynexové dieťa. Zobrala som 3 balenia najvyššie dávky. Je to čisto výťažok z bylín dostať kúpiť aj na internete. Malému je už 7 rokov. Keby som to neskúsila malého nemám. Lekári si ma len pohadzovali cez ŠŽ a gyn.:-)
Trochu se vám vetřu do diskuze, ale nechtělo se mi zakládat novou na podobné téma… Mám též pravděpodobně problém se zvýšeným prolaktinem (teče mi mlezivo, jako když jsem byla těhotná), jsem 3 měsíce po potratu (v 10tt bez revize), může to mít souvislost? Může se to časem samo spravit bez léků? Na kontrolu k dr. mám jít až v listopadu (na prevenci), takže jsem přemýšlela, jestli nebude lepší to teď neřešit (stejně dítě momentálně nechceme) a jít v listopadu k dr. s tím, aby mi nabrala hormonální profil (a třeba už to do té doby pomine, kdoví). Žádné jiné problémy nemám, krom rozházené MS, což jsem ale měla i po prvním porodu - půl roku trvalo, než mi najel pravidelný cyklus. Nějaké info, co se týče prolaktinu, jsem si už na netu našla, ale nikde jsem se nedozvěděla, co se stane, když se to neléčí… jak řikám, ten půl rok tomu chci nechat „čas“, aby se to spravilo, myslíte, že to je blbost a už se to prostě samo nespraví? Omlouvám se, pokud se někomu tento dotaz zdá stupidní.
Ahoj Dostinex jsem brala cca 4 měsíce…nevím zda mi zabíral, ale já jsem tomuto léku moc nevěřila…dříve jsem brala 1× večer medocriptin a myslím si že je lepší, proto jsem se k němu vrátila a doufám, že opět můj vysoký prolaktin sníží…jinak dnes jdeme na sezení kvůli IUI tak doufám, že první inseminace bude co nejdříve…abych nezapoměla medocriptin je tedy trochu starší lék než-li dostinex ale v dnešní době si myslím, že léky vyráběné dříve jsou více účinné, asi ste si všimli že co je nebo bylo dobré se již nevyrábí ![]()
Ja se tez pridavam k diskuzi mam stejny problem s pritelem se snazime o miminko uz pet mesicu coz by nebylo tak strasne az na to ze jsem mela zdravotni problemy po spouste testu vyslo najevo ze mam zvyseny prolaktin.Pred par dny jsem zacala brat Parlodel tabletku dene jenze jsem ho velice spatne snasela tak me Gynekolozka snizila davku na pulku. I touhle formou bych se chtela zeptat jestli jste mela nektera z vas problemy s timto praskem docela me to vystrasilo. ![]()
@bebsinka ahoj, taky se vtírám do diskuze…
O mrně se snažíme už od 2/2014 a tak nějak nás začíná tlačit čas, blíží se nástup do práce…Zatím se nezadařilo…dělala jsem i ovu testy a snažili jsme se v ty pravé dny, ale nic…
Pár dní zpátky, jsem ale zjistila, že když si zmáčknu prso, tak mi z něj vytéká mlezivo - jsem 19 měsíců od prvního porodu…tak jsem googlila a zjisila jsem, že by to mohlo být zvýšeným prolaktinem ( na gynekologii jdu za 5 dní )..
K dr jsem se se objednala proto, že už 2 měsíce po sobě mimo cyklus krvácím, spiním…měla jste některá stejný problém s menstruačním cyklem…? A následně se zjistilo, že by to mohlo být prolaktinem?
V únoru jsem byla na gyn. preventivce a žádný problém otěhotnět mudra neshledala…ale krev. testy mi nedělala…
Ahoj holky, pbnovuji diskuzi.. z hp mi byl zjisteny prolaktin 1500 jednotek, doktorka se mnou ted nic necgce delat, mam se pry dat psych.do kupy
neprijdu si jako nekdo, kdo je na tom tak desne psychicky spat.. proto me zajima, zda by mi mohl pomoct gynex, co myslite? Diky za pripadne reakce ![]()
Ahoj mám zkušenost velkou.Už mám za sebou 2 IVF.Neúspěšně.Rozhodli jsme se změnit Car.Tam chtěli nový hormonální profil.Vše ok.až na prolaktin.
21.den.cyklu 1400 jednotek.3.den cyklu 900.. Že se to musí zaléčit,jinak IVF neudělají.Šla jsem tedy k endokrinolozce,kde se léčim na štitnou žlázu.Ta se velice divila,že se prý na tuto hodnotu prášky nedávají,a že je to u syndromu PCO běžné.(mám PCO) tak jsem jí řekla,že trvají na zaléčení,jinak IVF nebude.Tak prý co mám s Vámi dělat.Nasadila na 2 měsíce dostinex, 1tbl.denně 1× týdně.Po dobraní prášků hodnota klesla až moc,na 45 jednotek.A ten měsíc jsem otěhotněla.Snažili jsme se 5 let.A přitom stačilo tak málo.Tak se holky nenechte odbýt!!!I když Vám budou tvrdit že je to běžné,tak opravdu není.Samozřejmě někdo otěhotní i s velkou hodnotou.Ale každá jsme jiná.Trvejte si na zaléčení.Někdy se mi zdá,jako by někteří lékaři nahrávali IVF klinikam (nemyslím státním) ![]()