Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
chcela by som sa opytat, co by mohlo „hrozit“ vztahu pri uspesnej darcovskej IUI, coho by ste sa bali, co si treba dopredu ujasnit…
Ja sa bojim, ze manzel bude uprednostnovat nasu dceru…
Manzel sa boji, ze pri vychove budem uplatnovat vetu napr.: nekric na neho/na nu, aj tak nie si jej biologicky otec. Neviem, preco sa toho boji, nema na to dovod.
Ak by sa ozvali mamy, ktore maju jedno vlastne a druhe dietatko nie vlastne, bola by som rada za ich nazor a skusenosti…
Dakujem
Ivana
S manzelem jsme se seznamili kdyz dcera mela skoro 3 roky. a tuto vetu nikdy jsme nepouzivali.muj manzel taky musi vychovavat, ona je mu jako vlastni dcera. nedelame rozdil.
Mám jedno dítě z darovaného vajíčka a jedno vlastní. Nedělám mezi nimi rozdíl a zatím to náš vztah s manželem nijak nepoznamenalo. Dlouho jsme to dárcovství zvažovali a domluvili jsme se, že to nikdy nikomu neřekneme a že to ani jeden nás nikdy „nepoužije“ proti tomu druhému. Syn má 3 roky.
Ali, mas skveleho manzela ![]()
Anonym: dakujem, ani my by sme to nikomu nepovedali…a nie je to tak, ze zena to berie inak ako chlap???Ja by som s tym problem nemala…skor manzel ![]()
@Anavi - tak jasně, já jsem to dítě 9 měsíců nosila pod srdcem, porodila takže já jsem to fakt neřešila a neřeším, je to prostě moje dítě.
Já myslím, že vytáhnout věci tipu - „co ty chceš i tak to není tvoje dítě“ je prostě hrozná podpásovka. Jestli vám vztah klape měli byste to zvládnout, ale je o tom potřeba hodně mluvit. U těch chlapů je to asi hodně o egu, jako, že selhali jako muži, nevím
. Můj manžel měl taky hodně špatný spermiogram, když se to dozvěděl, tak celý víkend jezdil na kole aby to nějak pobral.
@Anonymní píše:
Mám jedno dítě z darovaného vajíčka a jedno vlastní. Nedělám mezi nimi rozdíl a zatím to náš vztah s manželem nijak nepoznamenalo. Dlouho jsme to dárcovství zvažovali a domluvili jsme se, že to nikdy nikomu neřekneme a že to ani jeden nás nikdy „nepoužije“ proti tomu druhému. Syn má 3 roky.
ja jsem nahradni matka, a kdyz vim ze neni moje embryo takze snad nebudu mit problem vzdat se mimina rodicum. porad si rikam ze neni moje ![]()
Anonym : nikdy by som mu taku podpasovku nedala…
Manzel mi tvrdi, ze je to tym, ze mame vlastne dieta,,,keby sme mali hned prve „darovane“,tak by nad tym ani nepremyslal…
Vztah, mame, klopem, ok…ale bojim sa, ze tym IUI to padne…preto sa pytam, coho sa vyvarovat…
Ali: mas moj neskonaly obdiv, ja by som dietatko, ktore nosim, nedala nikomu
![]()
Aby to bolo fer, isla by som aj do darovaneho embryja, ale na to financne nemame…
@Anavi uz jsem darovala vajicka taky bez problemu,2×. a jsem rada kdyz nekomu takhle pomohla.mam 2 holcicky, dalsi dite nechceme.tak mi to nedela problem.ale kdybych odnosila sve vajicko to bych nezvladla vzdat se.
Ali 1988: ja viem, fakt ta obdivujem, ale mne by to bolo jedno, jednoducho by som dietatko nedala nikomu
Je jedno, koho spermie a vajicka to su ![]()
Ali, robis krasnu vec, ci uzasna ![]()