Zvýšit alimenty? Strach do toho jít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.9.17 13:03
@Kintyre píše:
Dle zkušenosti bych Ti radila nežádat. Jsem překvapená, že máš nyní 4 000Kč. Při platu muže 37 000Kč - čistého! Jsou alimenty stanoveny na 4 500Kč. Myslím, že při jeho platu - ať je jaký je, máš alimenty velmi štědré.

Tak bral tehdá čistá ruka 25 000 čistého což je něco kolem 38000 hrubého…
To byl zaměstnanec, teď je podnikatel, takže tam ty příjmy naskočily několikanásobně…jinak by nepodnikal, kdyby na tom měl být hůře…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.17 13:05
@Anonymní píše:
ani nevim, jestli to sem psát :lol: z 8000 na 15000. Počítala jsem se 12000, kdyby bylo pod tuhle hranici, dávala bych odvolání. Dcera je atopik, má poruchu imunity a poruchu pozornosti a závodně sportuje ( nákladný sport). Otec se podílí na péči stejně jako ten váš, takže dost málo. Příjmy má nadstandardní a „Čurdy“ nedání. Je kreativní ředitel reklamní agentury, ale podle toho co předváděl při jednání, by mu člověk dál petikorunu. Takže se začal soudce detailně vyptávat na jeho náklady/ uváděné příjmy a už se chtěl domlouvat. Nakonec se ani neodvolaval, na radu právníka.

Tak to mě těší, že aspoň jeden otec k prdu musí aspoň platit, byť se mu z toho určitě dělá velmi zle…
Přeju to každé mámě, když soud dá na zdravý rozum narozdíl od doporučených předpisů :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
6611
10.9.17 13:08
@Nowuka2 píše:
No, na jednu stranu chápu rozhořčené OSVČ, nicméně kolik z nich poctivě odvádí každou korunu? :nevim: Je fakt, že mám kolem sebe lidi nejvíc z oborů řemeslných, ale nikdo z nich co nemusí to neodvede :nevim: od zedníků přes truhláře až po zahradníka, všichni pěkně keš na ruku :nevim:

U většiny podnikatelů toto nejde, to si obvykle můžou dovolit pouze řemeslníci, na které je i EET krátké. Já když nakoupím zboží tak fú ví co a za kolik vezu dřív než to převezu přes hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 13:12
@Anonymní píše:
Tak to mě těší, že aspoň jeden otec k prdu musí aspoň platit, byť se mu z toho určitě dělá velmi zle…
Přeju to každé mámě, když soud dá na zdravý rozum narozdíl od doporučených předpisů :potlesk:

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3327
10.9.17 13:15
@jakanas píše:
U většiny podnikatelů toto nejde, to si obvykle můžou dovolit pouze řemeslníci, na které je i EET krátké. Já když nakoupím zboží tak fú ví co a za kolik vezu dřív než to převezu přes hranice.

Tak v těchto případech jo no.. Ale pokud má zakladatelka ex ve službách, tak to vnímá stejně jako já no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13305
10.9.17 13:32

Já bych zažádala s tím, že hodně pracuje, dceru si nebere každý víkend, takže ty máš i vyšší náklady.
Ty 4000 jsou takový nižší průměr.
A že s někdo nechá odbít při platu 37 tisíc s těmito alimenty je jeho chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 13:36
@Sany80s píše:
Já bych zažádala s tím, že hodně pracuje, dceru si nebere každý víkend, takže ty máš i vyšší náklady.
Ty 4000 jsou takový nižší průměr.
A že s někdo nechá odbít při platu 37 tisíc s těmito alimenty je jeho chyba.

To není ničí chyba, chyba je v zákoně, že OSVč automechanik, nezdaní skoro nic a projde mu to…
Navíc mi vzkázala bývalá stínová tchýně, že beru nadstandartní alimenta a ať se o svou dceru postarám sama…tak možná je fakt beru :roll:
Dnes mi zrovna odešel papiňák a jsem z toho na mrtvici, ale beru nadstandartní alimenty, takže to vyřeším obratem…zakl.

• Citovat
  • Upravit
13305
10.9.17 14:01
@Anonymní píše:
To není ničí chyba, chyba je v zákoně, že OSVč automechanik, nezdaní skoro nic a projde mu to…
Navíc mi vzkázala bývalá stínová tchýně, že beru nadstandartní alimenta a ať se o svou dceru postarám sama…tak možná je fakt beru :roll:
Dnes mi zrovna odešel papiňák a jsem z toho na mrtvici, ale beru nadstandartní alimenty, takže to vyřeším obratem…zakl.

Hele jedna příbuzná si myslí, že její syn platí nadstandartní alimenty v podstatě podobné výšky jako máš ty.
Jenže ona bydlí v kraji, kde nadstandartní plat je 14 čistého a člověk s 20 tisíci je boháč.
A nevysvětlíš jí, že její drahý syn bydlí na absolutně odlišném místě, kde se 14 tisíci člověk živoří, protože více než polovinu dá za bydlení a pokud nechce bydlet v 1+kk, tak tak 2/3. U nich má každý chlap ty obligátní 2000, tak 4000 jí přijdou jako hodně.
Já bych to zkusila, ale nejprve bych si zjistila informace, kterými můžeš argumentovat.
Chce to právníka.
Mimochodem v místě, kde bydlím, má 2000 člověk, co má základní školu, nikdy v životě nepracoval a část ho strávil i ve vězení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 14:12
@Sany80s píše:
Hele jedna příbuzná si myslí, že její syn platí nadstandartní alimenty v podstatě podobné výšky jako máš ty.
Jenže ona bydlí v kraji, kde nadstandartní plat je 14 čistého a člověk s 20 tisíci je boháč.
A nevysvětlíš jí, že její drahý syn bydlí na absolutně odlišném místě, kde se 14 tisíci člověk živoří, protože více než polovinu dá za bydlení a pokud nechce bydlet v 1+kk, tak tak 2/3. U nich má každý chlap ty obligátní 2000, tak 4000 jí přijdou jako hodně.
Já bych to zkusila, ale nejprve bych si zjistila informace, kterými můžeš argumentovat.
Chce to právníka.
Mimochodem v místě, kde bydlím, má 2000 člověk, co má základní školu, nikdy v životě nepracoval a část ho strávil i ve vězení.

Děkuju za povzbuzující reakci, Já s dcerou bydlím v Praze, ex na naší bývalé chalupě u Mělníka…
Upřímně, ty pichlavé reakce mě dost odradily,
ex tvrdí, že se o dceru stará tím, že platí alimenty, kdyby se nestaral, neposílal by je…je to boj s větrnými mlýny, navíc když k soudu by zase přišel s tím, že vydělává základ a má obr výdaje…
Pomohlo by mi, kdyby se tu objevila také nějaká, která má OSVč řemeslníka a přitom nad jeho lží dokázala vyhrát…bojím se hrozně do tojo jít, přiznávám se dobrovolně… :oops:

• Citovat
  • Upravit
332
10.9.17 14:30

To že většina OSVČ se vyhýbá placením daní snad ví každý, z daní si odepíšou i kartáček na zuby, přiznají min. zisk…atd… akorát pan Babiš platí daně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
10.9.17 14:45
@Anonymní píše:
Děkuju za povzbuzující reakci, Já s dcerou bydlím v Praze, ex na naší bývalé chalupě u Mělníka…
Upřímně, ty pichlavé reakce mě dost odradily,
ex tvrdí, že se o dceru stará tím, že platí alimenty, kdyby se nestaral, neposílal by je…je to boj s větrnými mlýny, navíc když k soudu by zase přišel s tím, že vydělává základ a má obr výdaje…
Pomohlo by mi, kdyby se tu objevila také nějaká, která má OSVč řemeslníka a přitom nad jeho lží dokázala vyhrát…bojím se hrozně do tojo jít, přiznávám se dobrovolně… :oops:

Někde jsem slyšela, nebo četla, už nevím.. že existují tabulky profesí kde je nějaký průměr jaký asi má takový člověk cca příjem a z toho se vypočítají alimenty protože těm soudcům je jasný že když chlap nechce moc platit tak to má ošetřené tak že je oficiálně vlastně chudák. Nevím jak to přesně je, zkus pohledat na netu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
10.9.17 14:46

Zakladatelko, zkusenost stara pet let. Ex prinesl danove priznani a podle nej mel. cisty mesicni prijem sedm tisic. Hura danovym pausalum.
Kazdopadne ho soudce utrela a zeptal se na realny prijem, ze ho vyfabulovane danove priznani nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 15:31
@VitaminC
@VitaminC píše:
Zakladatelko, zkusenost stara pet let. Ex prinesl danove priznani a podle nej mel. cisty mesicni prijem sedm tisic. Hura danovym pausalum.
Kazdopadne ho soudce utrela a zeptal se na realny prijem, ze ho vyfabulovane danove priznani nezajima.

To je velké plus když člověk narazí na normálně uvažující soudkyni nejlépe takovou, která se s něčím takovým setkala osobně nebo v blízké rodině…zakl.

• Citovat
  • Upravit
6611
11.9.17 07:55
@VitaminC píše:

A? kdyby řekl cokoliv jinýho než je na DP tak by přiznal daňový podvod. Takže má 7000kč čistýho a dokud mu někdo nedokáže že to tak není tak je to prostě pravda podložená dokumentem. Takže jak to potom dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
11.9.17 08:01
@jakanas píše:
A? kdyby řekl cokoliv jinýho než je na DP tak by přiznal daňový podvod. Takže má 7000kč čistýho a dokud mu někdo nedokáže že to tak není tak je to prostě pravda podložená dokumentem. Takže jak to potom dopadlo?

Tak alimenty se odvíjí od životní úrovně rodiče, ne od jeho čistého příjmu. takže pokud má přiznaných 7tis. ale na účtu má měsíční obrat 100tis, hypotéku 25tis měsíčně, k tomu auto za 1,5 mega…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna