Zvýšit alimenty? Strach do toho jít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.9.17 08:09

Dobrý den, muj ex partner také OSVC. Měsíčně přiznává cca 12000Kc - dela zednicke prace. Alimenty na dvě deti určene soudem 4000 Kč. Věk deti 10 a 8 let. Plati ještě obědy. Takže měsíčně cca 5000 Kč. Také jsem přemýšlela o zvyseni, ale vzhledem k tomu co přiznává pochybuji. A sám mi řekl, že pokud si zazadam obědy už platit nebude. K tomu tedy občas přispěje treba na obuv. A deti má 2 víkendy v měsíci.

• Citovat
  • Upravit
6611
11.9.17 08:25
@Lama Lama píše:
Tak alimenty se odvíjí od životní úrovně rodiče, ne od jeho čistého příjmu. takže pokud má přiznaných 7tis. ale na účtu má měsíční obrat 100tis, hypotéku 25tis měsíčně, k tomu auto za 1,5 mega…

Dobře a když bude mít dodávku za milion, kterou používá na obživu tak co to vypovídá o jeho životní úrovni? Obrat 100 000kč na firemním účtu taky není nic směrodatného, protože důležitý je zisk a ten je napsaný v DP.
Nikoho se nezastávám, jen se snažím pochopit tu logiku že někdo může jen tak smést ze stolu jediný ověřený dokument o příjmu co existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
11.9.17 08:42
@jakanas píše:
Dobře a když bude mít dodávku za milion, kterou používá na obživu tak co to vypovídá o jeho životní úrovni? Obrat 100 000kč na firemním účtu taky není nic směrodatného, protože důležitý je zisk a ten je napsaný v DP.
Nikoho se nezastávám, jen se snažím pochopit tu logiku že někdo může jen tak smést ze stolu jediný ověřený dokument o příjmu co existuje.

ale tak zpochybnit, že má takový čistý příjem ofiko nemůže. Ale že ten příjem neodpovídá životní úrovni lze dokázat zcela jistě. A dále i to, že nedosahuje takových příjmů, jakých by byl schopen, je také možné. Zkrátka pokud v daném regionu je nabídka takovéto práce hodnocena dvojnásobně, než udává povinný, tak je to sice jeho volba, že on maká za půlku, ale nemůže za to být bité dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
11.9.17 08:53
@Lama Lama píše:
ale tak zpochybnit, že má takový čistý příjem ofiko nemůže. Ale že ten příjem neodpovídá životní úrovni lze dokázat zcela jistě. A dále i to, že nedosahuje takových příjmů, jakých by byl schopen, je také možné. Zkrátka pokud v daném regionu je nabídka takovéto práce hodnocena dvojnásobně, než udává povinný, tak je to sice jeho volba, že on maká za půlku, ale nemůže za to být bité dítě.

A když by se nerozvedli tak by ho taky nekdo šel klepnout přes prsty že vydělává málo a že je na tom bito dítě?

No to je jedno… mě jen zaujalo že nějaký soudce je schopný veřejně pronést z moci své funkce že se ten člověk dopustil daňového podvodu bez toho aby na to měl nějaký důkaz, vyšetřování, kontrolu z fú atd. Pokud si to tedy ta co to psala nevymyslela, nebo nepřibarvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
11.9.17 09:03
@jakanas píše:
A když by se nerozvedli tak by ho taky nekdo šel klepnout přes prsty že vydělává málo a že je na tom bito dítě?No to je jedno… mě jen zaujalo že nějaký soudce je schopný veřejně pronést z moci své funkce že se ten člověk dopustil daňového podvodu bez toho aby na to měl nějaký důkaz, vyšetřování, kontrolu z fú atd. Pokud si to tedy ta co to psala nevymyslela, nebo nepřibarvila.

ne, ale na dítě tečou peníze i z těch peněz, které si odečetl danovým paušálem, ale reálně ty náklady nemá. V tkovém případě to není danovým podvod, ale prostě legální využití možnosti systému.
A pak je tu nelegání práce bez faktury. Kterou samo někdy dokázat lze, jindy nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.17 21:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, muj ex partner také OSVC. Měsíčně přiznává cca 12000Kc - dela zednicke prace. Alimenty na dvě deti určene soudem 4000 Kč. Věk deti 10 a 8 let. Plati ještě obědy. Takže měsíčně cca 5000 Kč. Také jsem přemýšlela o zvyseni, ale vzhledem k tomu co přiznává pochybuji. A sám mi řekl, že pokud si zazadam obědy už platit nebude. K tomu tedy občas přispěje treba na obuv. A deti má 2 víkendy v měsíci.

Jste v hodně podobné situaci, u mne spíše hrozí to, že bude ještě nepříjemnější, než normálně a že je hodně nepříjemný. Bojím se hada dráždit bosou nohou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.17 21:22
@Anonymní píše:
Jste v hodně podobné situaci, u mne spíše hrozí to, že bude ještě nepříjemnější, než normálně a že je hodně nepříjemný. Bojím se hada dráždit bosou nohou…

jsem zakladatelka diskuze, zapomněla jsem to tam dotlačit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.17 10:19
@Anonymní píše:
jsem zakladatelka diskuze, zapomněla jsem to tam dotlačit…

Na mě take
Proto ja do toho zvyseni zatím nepůjdu. Víte, nejvíce mě mrzí, že vím kolik doopravdy má a jak si zije. Pak mi přijde smutne, že peníze investuje do nové partnerky a jejich deti. Zase tu nechci psát, že nic nekoupi. K narozeninám, k Vánocům ano. Domu si to, ale vzít nemohou. Pak brečí, že si s tim hrají deti tety. Je to těžké. Ted začátek školního roku -přispěl čtvrtinu.

• Citovat
  • Upravit
6509
12.9.17 10:29
Strašný, úkoly nepíše, nepečuje, vidí 1× za 14 dnů, otec roku :oops:.. o zvýšení bych žádala.
@Anonymní píše:
Na mě take
Proto ja do toho zvyseni zatím nepůjdu. Víte, nejvíce mě mrzí, že vím kolik doopravdy má a jak si zije. Pak mi přijde smutne, že peníze investuje do nové partnerky a jejich deti. Zase tu nechci psát, že nic nekoupi. K narozeninám, k Vánocům ano. Domu si to, ale vzít nemohou. Pak brečí, že si s tim hrají deti tety. Je to těžké. Ted začátek školního roku -přispěl čtvrtinu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
12.9.17 11:02
@Magdaleeena píše:
Strašný, úkoly nepíše, nepečuje, vidí 1× za 14 dnů, otec roku :oops:.. o zvýšení bych žádala.

Ničemu bych nepomohla. Akorát horším vztahům mezi námi. Úkoly nepise. To je pravda. Do te doby, když byl sám bylo všechno lepší. Od tebe doby to jde do kytek. Tim zase nechci tvrdit ať je sám
Ma právo někoho mit. Ale deti jsou jeho stejne jako me. U soudu pan soudce říkal, že má prispivat nad rámec. Bohužel to těžko funguje v praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
12.9.17 11:08

Omlouvám se. Prvne jsem psala anonymne. Chodí sem i spoustu známých, ale všem přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.17 20:27
@Maky06 píše:
Ničemu bych nepomohla. Akorát horším vztahům mezi námi. Úkoly nepise. To je pravda. Do te doby, když byl sám bylo všechno lepší. Od tebe doby to jde do kytek. Tim zase nechci tvrdit ať je sám
Ma právo někoho mit. Ale deti jsou jeho stejne jako me. U soudu pan soudce říkal, že má prispivat nad rámec. Bohužel to těžko funguje v praxi.

Také jsem se rozhodla počkat a sbírat všechny potvrzení o platbách, vloni jsem vše vyhodila. Včera na třídních schůzkách..420kč učebnice, 3300 škola v přírodě, od února plavání rodiče doplácí 700kč, no paráda, nádhera, zvesela se mi šlo domů:-( zakl.
Ale to neznamená, že mě to stejně neštve jaká jsem srábotka a bojím se o něco zažádat…

• Citovat
  • Upravit
137
13.9.17 08:03
@Anonymní píše:
Také jsem se rozhodla počkat a sbírat všechny potvrzení o platbách, vloni jsem vše vyhodila. Včera na třídních schůzkách..420kč učebnice, 3300 škola v přírodě, od února plavání rodiče doplácí 700kč, no paráda, nádhera, zvesela se mi šlo domů:-( zakl.
Ale to neznamená, že mě to stejně neštve jaká jsem srábotka a bojím se o něco zažádat…

To máme podobne a ještě kroužky, že Je mi z takových tatínků smutno. Ale na každého dojde a já se ho prosit nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
13.9.17 08:25

@jakanas Jaky danovy podvod? Jen vyuziti hloupeho systemu.
Byvaly chtel platit 1.000 Kc, soudce mu rekl, ze kdyz vydela min, nez minimalni mzda, at se stane zamestnancem, ze to jeho podnikani asi prilis uspesne nebude. Pokud mu tedy nehodla rict, kolik mu realne zbyva. Rekl, ze 15.000 Kc. Alimenty na novose dostal 2.000 Kc a sli jsme domu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
13.9.17 08:36
@VitaminC píše:
@jakanas Jaky danovy podvod? Jen vyuziti hloupeho systemu.
Byvaly chtel platit 1.000 Kc, soudce mu rekl, ze kdyz vydela min, nez minimalni mzda, at se stane zamestnancem, ze to jeho podnikani asi prilis uspesne nebude. Pokud mu tedy nehodla rict, kolik mu realne zbyva. Rekl, ze 15.000 Kc. Alimenty na novose dostal 2.000 Kc a sli jsme domu ;)

Ano, takle bych si to představovala.
To, že je danový systém nějak nastaven, aby zjednodušil podnikání, neodrazoval podnikatele složitou administrativou, přeci neznamená, že to, co podnikatel na danovém přiznání vykazuje jako čistý příjem, tak odpovídá tomu, kolik má skutečně díky podnikání peněz k dispozici.
A ani fakt, že má k dispozici víc, než je čistý zisk na danovém přiznání, že nějak podvádí. Je to prostě jen vedlejší produkt danového systému.
Takže je u podnikatele zcela logické předpokládat, že se to může lišit. Proto je na místě se zeptat. To, že přizná, že má víc, není nijak v rozporu s dobrými mravy ani zákonem. A pokud to nepřizná, tak jsou dvě možnosti. Skutečně jeho čistý příjem dle danového přiznání je stejný nebo kecá a je třeba to dokázat - a někdy to nebude takový problém - z pohybů na účtě, faktu, že má i jen hypotéční splátku dvojnásobnou, než je jeho přiznaný příjem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna