Zvýšit alimenty? Strach do toho jít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.2.23 06:56

Ahoj, obnovuji diskuzi. Prosím ty, co mají zkušenosti s podobným případem.
S novým přítelem se chystáme bydlet spolu. Já mám školkovou dceru z předešlého vztahu.Ex na ni momentálně platí 5000, plus oblečení, obuv, kroužky napůl.
Kvůli inflaci jsem si chtěla alimenty navýšit, ex je ale v pohodě, že prý má papírově menší plat(nemá přiznané na pásce vše) a že můžu být ráda za to, co mi platí.
Co vím, bere cca 40 čistého. Některé ženy z mého okolí i zde čtu, že z tohoto příjmu mají vypočítané alimenty vyšší. Tak se ptám, může se nějak prokázat ex plat? A hraje roli případně u soudu, že bydlím s přítelem? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.23 13:27
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Prosím ty, co mají zkušenosti s podobným případem.
S novým přítelem se chystáme bydlet spolu. Já mám školkovou dceru z předešlého vztahu.Ex na ni momentálně platí 5000, plus oblečení, obuv, kroužky napůl.
Kvůli inflaci jsem si chtěla alimenty navýšit, ex je ale v pohodě, že prý má papírově menší plat(nemá přiznané na pásce vše) a že můžu být ráda za to, co mi platí.
Co vím, bere cca 40 čistého. Některé ženy z mého okolí i zde čtu, že z tohoto příjmu mají vypočítané alimenty vyšší. Tak se ptám, může se nějak prokázat ex plat? A hraje roli případně u soudu, že bydlím s přítelem? Děkuji.

Ja mam 2 dcery, 16 a 12 let. Exmanzel na ne platil donedávna celkem 6000, žádné vydaje navic, nebere si je, vse je jen na me. Zazadala jsem o zvyseni, on naopak zazadal o snizeni. Mela jsem pravnicku, kdybych ji nemela, tak mu snad projde i to snizeni. Soudkyne byla evidentne na strane otcu. Diky pravnicce, mu to zvysili aspon o 2000,takze ted plati 8000 na dve deti. Soudkyne me dostala nekterymi otazkami, jako napr., proc studuji, jestli mi to k necemu bude, jestli to neni zbytecne a misto toho, jestli bych radeji nemela chodit na brigady. Pak, dcera je v prvaku a druha v 7 tride, a obe mely povinny lyzak, ktery jsem cely zaplatila jen ja, otec ani korunu a soudkyne na to, proc pry musi na lyzak, ze pry, kdyz na to neni, at nejezdi. Rikam ji, dcera je v nove skole a nema zadny krouzek, pac, na to mi uz nezbyvaji penize a ja ji mam hned vyradit z kolektivu a nezaplatit lyzak? Rekla jsem ji, ja pracuji v nepretrzitem provozu, tzn i vikendy, proto mam vysdi plat, oficialne, nez ex. On ma vikendy volne a plat ma vyssi, nez priznany na pasce a muze jit o vikendech brigadnicit, kdyz narika, ze maji malo penez. Na to mi neodpovedela. No, fakt zalezi, jaky je tam soudce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.23 13:31

Kvůli inflaci nikdo nic navyšovat nebude.
Taky jsem uvažovala, ale jsem spálená z prvního soudu o zvýšení. 2500 Kč zůstalo na školkový i na SŠ dítě. A konec, kde nic není, nelze nic vzít.
Odcházela jsem navíc zbitá tím, že se mám víc snažit já, otec nemusí… Strašný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.23 13:45
@Anonymní píše:
Kvůli inflaci nikdo nic navyšovat nebude.
Taky jsem uvažovala, ale jsem spálená z prvního soudu o zvýšení. 2500 Kč zůstalo na školkový i na SŠ dítě. A konec, kde nic není, nelze nic vzít.
Odcházela jsem navíc zbitá tím, že se mám víc snažit já, otec nemusí… Strašný.

Mela si pravnicku? Kdybych ji nemela, dopadnu stejne, jako ty. Nemaji se ti chlapi fakt dobre?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.23 14:52
@Anonymní píše:
Mela si pravnicku? Kdybych ji nemela, dopadnu stejne, jako ty. Nemaji se ti chlapi fakt dobre?

Neměla, chtěla jsem zvýšení kvůli zlepšení naší kritické finanční situace, tudíž jsem opravdu neměla na další náklady. Právnička by asi taky neměla kde brát, protože chlap má minimální plat.
No dopadlo to tak, že jsem si sama musela najít další práce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.23 17:40
@Anonymní píše:
Neměla, chtěla jsem zvýšení kvůli zlepšení naší kritické finanční situace, tudíž jsem opravdu neměla na další náklady. Právnička by asi taky neměla kde brát, protože chlap má minimální plat.
No dopadlo to tak, že jsem si sama musela najít další práce.

Holky, reaguji se zpožděním. Je mi moc líto, jak to obě máte, je to hrozně nefér :cert:
Už jsem slyšela, že záleží jaký soudce tam je, ale aby matce řekl, že se má víc snažit :pocitac:. Znám případ, kdy matce prošla u soudu i dovolená u moře, drahé kroužky…
Ale zase vím o chlapech, co jsou fakt bezcharakterní š…a platí jednou za 3 měs 500,– a je to brané jako snaha platit. Posílám :hug: jste silné fakt

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.23 07:53
@Anonymní píše:
Holky, reaguji se zpožděním. Je mi moc líto, jak to obě máte, je to hrozně nefér :cert:
Už jsem slyšela, že záleží jaký soudce tam je, ale aby matce řekl, že se má víc snažit :pocitac:. Znám případ, kdy matce prošla u soudu i dovolená u moře, drahé kroužky…
Ale zase vím o chlapech, co jsou fakt bezcharakterní š…a platí jednou za 3 měs 500,– a je to brané jako snaha platit. Posílám :hug: jste silné fakt

On tento nátlak začal už na OSPOD, kde mne v podstatě od soudu zrazovaly ženský, že ten chlap prostě nemá podle platebního výměru (fakt minimálka, strašný).
Zvýšené potřeby dětí mám kompenzovat sama.
A to se nic nezdražovalo. V podstatě výše výživného stanovená na 4 leté dítě zůstala naprosto stejná i v jeho 17 letech, takže asi tak. Protože za ty roky si ten chlap polepšil zhruba o 1 - 2 tisíce korun měsíčně. :nevim: neuděláš nic.

• Citovat
  • Upravit
81504
9.2.23 08:04
@Anonymní píše:
Milá naštvaná podnikatelko, pokud jsem na paragrafu s dítětem a to bývá hodně často, mám velký rozdíl na výplatě.
Ale potěším tě, Finanční úřady stále hledají nové zaměstnance, jistě se osvědčíš a budeš se mít stejně dobře jako já…
to tu všechny stříkají jed všude okolo nebo jen tato? zakl.

No a tam je ten rozdíl. Když budeš živnostník, nedostaneš nic. Když budeš na nemocenské, budeš si ji sama sobě platit. Přesčasy nic, práce o sobotách nedělích nic. Dovolená nic. A skutečně je urážlivé tvrdit, že všichni OSVČ podvádějí. Když totiž děláš jen a pouze na faktury a peníze ti jdou všechny přes účet, neupravis nic.
Máš o tom hodně zkreslené představy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.23 14:09
@Anonymní píše:
On tento nátlak začal už na OSPOD, kde mne v podstatě od soudu zrazovaly ženský, že ten chlap prostě nemá podle platebního výměru (fakt minimálka, strašný).
Zvýšené potřeby dětí mám kompenzovat sama.
A to se nic nezdražovalo. V podstatě výše výživného stanovená na 4 leté dítě zůstala naprosto stejná i v jeho 17 letech, takže asi tak. Protože za ty roky si ten chlap polepšil zhruba o 1 - 2 tisíce korun měsíčně. :nevim: neuděláš nic.

Zkoušela ses radit s právníkem? I kdybys to měla dávat k soudu pořád dokola, tohle přece není možné :nevim:
Když teda má papírově jakože malý plat, je i minimální čas v práci a může si brát dítě třeba v týdnu, plus víkendy. Nebo tohle soudce nezajímá??

• Citovat
  • Upravit
4705
9.2.23 14:39
@Anonymní píše:
Zkoušela ses radit s právníkem? I kdybys to měla dávat k soudu pořád dokola, tohle přece není možné :nevim:
Když teda má papírově jakože malý plat, je i minimální čas v práci a může si brát dítě třeba v týdnu, plus víkendy. Nebo tohle soudce nezajímá??

Když nejsou zbytečné peníze, tak není ani rada právníka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna