Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky maminky,
chtela bych se zeptat tech, kteri maji 2 deti s malym vekovym rozdilem (u nas to bude konkretne 1,5 roku) a k tomu maly byt. Premyslim totiz nad tim, jak vlastne budeme praktikovat uspavani obou deti a vubec, jestli je realne, aby se v noci navzajem nerusily. Malej vicemene noci prospi, ale stejne se stane, ze se treba 2-3× s brekem vzbudi a je potreba ho ukonejsit, tak mam obavu, ze brekot vzbudi mimco a pak naopak mimco vzbudi jeho a nevyspime se nikdo.
Jediny co me napada, tak je odsun jednoho ditka a rodice do obyvaku (ktery je ale spojeny s kuchyni) a druhy ditko s druhym rodicem bude v loznici, cimz ale budem po usnuti obou ratolesti travit zbytek vecera bud v predsini nebo v koupelne. Vim, ze je to asi predcasny resit, kdyz realita muze byt ruzna, ale zajimaji me vase zkusenosti.
Diky, JANDULKA
Mame 2+1, ale mrnavy s tim, ze jsem spojili obyvak s kuchyni a za loznici zvolili vetsi pokoj. A nemame balkon. ![]()
Musim rict, ze se holky nikdy nerusily a ze v tomto neni problem… Nevadi ani nase fungovani v loznici, dokonce ani sledovani televize… Jen na odpoledni spani musim pocitat s tim, ze vstavaji soucasne
I kdyz se mi obcas dari prvni vzbuzene ditko odchytnout…
Problem je v tom, ze mame obyvak neloznicovy a spime vsichni v loznici - takze neni kam deti zavrit i s hrackama a jejich neporadkem. AKUTNE SE CHCEME PRESTEHOVAT!!!! Ale neni to neresitelne, je to jen o tom, ze se nam nechce predelavat byt a delat detem samostatny pokojicek a nam loznicoobyvak. My to resime tim, ze hledame nove bydleni, ale da se to resit i jinak…
Takze se toho fakt neboj, jen pocitej s tim, ze poradek je stav, ktery nebude pravidlem
Tedy pokud nejsi dokonala matka (coz ja teda rozhodne nejsem
)
Lesina
Ahoj,
mame myslim uplne stejny problem (jen moje deti budou mit trochu vetsi vekovy rozdil). Mame taky jen 2+kk. Syn ma svuj detsky pokojik, kde sam spinka a my spime v obyvaku.
Resim naprosto to stejne. Pokud dame mimco do obyvaku, tak mam pocit, ze hluk z kuchyne a od TV bude zvladat jen jako malinke mimi a pak se prestehujem do predsine ![]()
Kdyz dam mimco k starsimu brachovi, myslim, ze se starsi syn bude brekem mimca budit. Je totiz zvykly na svuj klid, protoze asi od 4 mesicu spi sam a na nejake sumy a zvuky neni vubec zvykly…asi jsme si ho to taky naucili tim, ze jsme byli vzdycky jako mysky, kdyz usnul ![]()
No, myslim, ze to nejak budem muset zvladnout, ale recept zatim tak nemam ![]()
Eva
Ahojky,
my máme 2+1, ale zatím čekáme 1.dítě. Chtěla bych v tomto bytě zůstat tak do 3 let věku dítěte, ale při druhém bych už chtěla větší byt.
Mojí rodiče, když se mi narodil brácha (jsme o 10,5 měsíce od sebe), tak taťka spával se mnou a mamka s bráchou. Vím, že takto to řeší více rodin a docela jim to jde.
Pokud to není s přestěhování řešitelné, tak to bude jistě ta lepší volba.
Kati
Ahoj,
my máme byt 1+1 a bydlí nás v něm celkem 5,máme totiž 3.děti.Mám skoro 4.roky stará dvojčata a holčičku 7.5 let.Když se dvojčata narodila malá měla necelé 4.roky.Musím říct že všichni spíme v jednom pokoji ale děti se nikdy navzájem nerušily jsou na to tak zvyklé.Kuchyn máme větší obyvatelnou kde máme televizi a kout a děti to v pokoji nějak neruší.Máme dělaný nábytek na zakázku s množstvím úložných prostorů takže zatím se vejdeme ale do budoucna samozřejmě plánujeme větší byt.
http://rodina.cz/…01__1__1.jpg /> tak takhle to u nás vypadá
http://rodina.cz/…05__1__1.jpg /> http://rodina.cz/…07__1__1.jpg
Tak bohužel chtěla jsem vložit nějaké fotky z našeho bytu ale nejde mi to.
Ahoj,
deti spolu spi od tri mesicu te mladsi a nikdy se navzajem nebudi, a to myslim, ze prilezitosti mely dost. Tu mladsi nevzbudi ani desetiminutovy rev starsi sestry (kdyz ma spatne sny, tak nejde nicim utisit). A te starsi nevadi, ze obcas je spatna noc a miminko breci kazdou pulhodinu. Takze nemej strach. Ono to pujde. To jen ja nedokazu spat s nasima detma, takze v 1+1 bychom neprezili.
Terik
Jak to máme vyřešené se můžete podívat do alba na rodinu
http://rodina.cz/dvojky alba pokojíčky.
Sharon, upravila jsem ti ty fotky, aby sly zobrazit.
A vubec to nevypada spatne…
L.
PS: Opravila jsem ti i metriky, ju? At jsou pod sebou a neroztahuji diskuse.
Sharon,
mate to uplne super vyresene. Kdybych neplanovala dalsi deti, tak bychom se do toho maleho bytecku i vlezli. Zrovna hledame bydleni, hihi…
Terik
Shanon , bomba.
Moc se mi to líbí.
My jsme vlastníci klasické panelákové 2+1 (často předělaná na 2+kk, právě kvůli pidikuchyni). Stěhovali jsme se, když měl RAdim 5 měsíců a hned jsme mu z menšího udělali pokojíček. Větší pokoj je obývákoložnice (dopřáli jsme si luxus v podobě velkého letiště, ale když přijde větší návštěva a na pohovku se nevleze, sedí na gymbalonu, RAdimově židličce a pod.). Postýlka pro miminko bude ve větším pokoji. Takže RAdim bude mít svůj klid, ale protože dělá manžel na směny, máme i košík, který je u RAdima ( v době puštěné televize bude mimi s RAdimem). Myslím, že otázka rušení či nerušení je zvyk (manžel přes den spí se špunty). Já už si zvykla i na hrající televizi a spím jako dřevo.
Beruška ![]()
Holky, diky za reakce.
Vetsi bydleni mame samozrejme naplanovane, jen miminko se rozhodlo prijit trochu driv
Ten byt 2+kk mame totiz v RD a planujeme pudni vestavbu, kterou se stavajicim bytem spojime, takze pak vznikne (pro me az mozna prilis veliky) 5+kk. Akorat je to vsechno v horizontu cca 2-3 let.
LESINO - taky jsme to tak udelali - puvodni loznici a kuchyni spojili, protoze to byly 2 uzke nudle, takhle je to slusne velky prostor cca 26 m2, loznice byl puvodni obyvak a ma asi 20 m2. Malej si zatim hraje vsude, kdyz ho potrebuju zpacifikovat, tak spis v loznici, protoze obyvak s kuchyni je pro nej raj vytahovani zasuvek a kramovani linky.
SHARON - tak to mate skvele vyresene, obdivuju, ze to zvladate na tak malem prostoru.
No nic, jsem fakt moc zvedava na realitu
Treba bude druhe miminko mooooc hodne a nebude se moc budit. Tenhle nas prvni rarasek nam daval az do 15ti mesicu v noci pekne zabrat - porad chtel kojit, takze osmero probuzeni za noc nebylo nic zvlastniho. Ted musim zaklepat, ze se to hodne zlepsilo, v noci sice 2× zaknoura, ale spi dal i bez prsa ![]()
JANDULKA
Jsem ráda že se Vám naše fotky našeho pidi bytečku líbily,fakt to potěší
.
Lesino,díky moc za úpravu metříků a zajímalo by mě jak si upravila ty fotky že sem šli vložit,to abych to věděla pro příště
.
Sharon, fotky vlozis jednoduse, je tu na to pripraveny nastroj.
Nebo druhy zpusob - kliknes na tlacitko Img a objevi se ti zavorka [ img], vlozis adresu obrazku a kliknes na tlacitko Img znovu - a objevi se ti [ /img] (oboje zase bez te mezery).
A to je vse
Jestli to mas spravne si zkontrolujes tak, ze nas nahled prispevku.
Lesina