Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím maminky co už jezdí s tímto kočárkem, jak jsou spokojeny
http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…
Tento typ už má polohovací podnožku (co starší typy neměly)!
Taky je docela těžký, ale kdyby vše bylo OK tak bych tu váhu přehlídla, jsem silná holka ![]()
Díky za zkušenosti DANNY
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAAhoj Danny,
no…už je mi to docela trapné to jsem pořád psát, protože diskuzí na toto téma to už bylo několik a vždy jsem maminkám odpovídala, ale asi jsi je ve vyhledávači nenašla tak opět napíší co už jsem psala xkrát ![]()
My tento kočárek XA máme a jsme s ním MOOOOOC spokojeni. Jak píšeš je trošku těžší,ale myslím, že je to takový střed. Jsou i lehčí sporťáky (jako Quinny,nebo Jané - ikdyz ti dělají jen 3kolku) ale jsou naopak i těžší kočárky. Já v každém případě s tím problém nemám. Ono totiz jak jsou ty přední kolečka otočná tak jsi uchráněna toho, že kočárek musíš u každého rohu zvedat. Díky kolečkum jen ladně zatočíš a je .-) je to fakt paráda. No a do MHD ti vždy někdo pomůže...... Ono i kdybys třeba měla to Jané tak si myslím , že i s tím by ti někdo pomáhat musel. Takže tak. Navíc kočárek má aluminiovou konstrukci, to asi víš, takže opravdu na to že váží 13kg, tak nepůsobí. Manipulace je fakt výborná.
Ty máš výhodu , že u nové kolekce jsou už polohovatelné nožičky…to my z loňska nemáme, ale taky s tím dokážeme žit
Nevím jestli se chystáš koupit jen sporťák nebo i hl.korbu a autosedačku. My teda máme všechno. Bruník se nám narodil v červenci a v hl.korbě jsme ho vozili až do února. takže tu krutou zimu krásně přežil schovaný a od března jak sníh povolil jsme už na:,–(ili sporťák a tam je hrozně spokojený. Kouká se ven, sleduje okolí a je v pohodě. také jsme hodně vyuzili v prvních měsícíh autosedačku, kterou jsme vždy na:,–(ili na konstrukci a měli takový miniaturní kočárek. to bylo bezva. Hlavne opravdu hned ze začátku kdy mi prcek v hl.korbe připadal ztracený ale v sedačce se podle mě cítil jako v bříšku. Je to hodně praktické i na nákupy. Stačí vzít jen podvozek, sedačku (tu stejně musíte mit) a je to…už nemusíte brát hl.korbu. Takže taky pohoda a všude se s ním vejdete ![]()
Uz nevím co bych tak napsala
ty přední otočná kolečka mají samozřejmě brzdu, kterou uvítáš např.v nerovném terénu jako les, nebo v zimě ve sněhu. To doporučuji kolečka zaaretovat, je to lepší.
Co se týče nějaké té mouchy…tak bych našla dvě, ale musím připustit že to nejsou až tak velké mouchy a když si člověk na to zvykne tak mu to ani nepřijde.
Ta první je to, že záda se u sporťáku polohují na šňurku. Když chceš zád.opěrku dát dolehu tak to jednou rukou jde, ale když naopak do sedu tak si musím vždy dřepnout a použít obě ruce - jedna drží „sponku“ a druhá tahá šňurku… Ale jak říkám…dá se na to zvyknout…
A ta druhá moucha.....rukojeť je obalena takovou jakoby pěnovou …no nevím jak to popsat /když se podíváš na obrázek tak je to to černé na rukojeti je to jakoby takové pěnové/ tak nepřijemné je to, když na podzim hodně prší a ty zapomeneš deštník tak ta pěna nasákne hrozně vody a je to pak příšerné. Máš vlastně ruky pořád v mokru a když zrovna není nejtepleji tak mám ruce vždy pěkně zkřehlé. rukavice mít nemuzu, stejně by byly mokré takže to nemá cenu. Ale tohle opravdu hrozí jen tak na podzim kdy hodně prsí a blíží se zima. Když mám samozřejmě deštník tak to nehrozí.
tak doufám, že jsem tě moc neodradila. ono, každý kočárek má nějakou nedokonalost, ideál neexistuje, stejně jako v mužích
každý má nějakou „vadu“ na kráse .-)
Ale jinak jsme opravdu moc spokojeni. Jednu dobu jsme přemýšleli, že ho prodáme, aby pak druhé dítě mělo taky nový kočárek, ale shodli jsme se na tom, že se nám s ním opravdu jezdí dobře, že prodávat nic nebudeme a budeme ho mít i na druhé mimi ![]()
Tak dobře vyber, Ahoj marta
to jsem ještě já.....když ted vidím co jsem napsala tak se omlouvám za dlouhé čtení
tohle se mi snad ještě nepodařilo ![]()
Tak ahoj M.
Ahoj ,Dany, já mám X1, myslím že to bude dost podobné, takže jízdní vlastnosti na 1*, nedostatky: ( já ho koupila přes net, tady se nedal najít v obchdě
takže jsem ho předem naviděla) není otáčecí sedačka - řeším slunečníkem, takže v poho, váha- je opravdu dost těžšký - dej si pozor ať je váha uvedena i s kolečky (u X1 to bylo bez)! A zádová opěrka - nejde dát do lehu, jen asi jako autosedačka vajíčko¨. Já ho mám do terénu a jsem opravdu spokojená, do města právě vybírám polohovatelné golfky. Snad jsem pomohla, šťastnou ruku přeje Marie.
Ahoj,
mám X3, polohování nožiček měla u něj už i minulá kolekce. Jsem spokojená, maximálně využiju možnost složit podvozek do auta a nacvaknout na to sedačku! Akorát sedačku nedoporučuju jejich X-landeráckou, ale buď Maxi Cosi nebo Baby relax.
Tak těžký mi zas nepřijde, do MHD nastupuju s kočárem sama, stejně tak ho vynáším do kratších schodů sama a to teda nejsem zrovna nějaká vazba a mimčo má už k osmi kilům. Šťastnou ruku při výběru
Claudie
ahojky holky,
taky velmi uvažuju o koupi celé kombinace XA a tak by mě zajímalo proč nedoporučujete originál autosedačku?
A taky zda se do hluboké korbičky vejde zimní fusak (Emitex či Aestethic - nevím jak se to píše).
Děkuju,
Soňa
Díky za postřehy!!
Koksinelle - Tobě děkuji za vyčerpávající odpověď
Vůbec jsi mne neodradila, ba naopak
Konečně můžu říct, že jsem si asi vybrala kočárek!!!
Tak snad to už nic nezmění, neboť já jsem v tom hrozná!!!
Teda opravdu jsem hledala v diskusi o tomhle kočárku, vždycky tam bylo téma na XA, ale odpovědi žádné, nebo na jiný typ a ve vyhledávači mně to nic nenašlo!
Budem pořizovat jen sporťák, náš valibuk by se už asi do korby nevešel ![]()
a chceme ho ještě dovozit v nastávajícím kočárku!
Klidně maminky ještě pište své postřehy, ale budu ráda, když to bude přesně na ten typ XA, neboť o těch druhých neuvažuji!!!
Danny
Danny,
jsem ráda, že jsem ti pomohla
Stále jsem ještě přemýšlela na co jsem tak zapoměla abych ti ještě napsala a přišla jsem na nánožník .-)
Ten je taky super. Já mám fusak ještě po mě když jsem byla malá takový ten klasický velký do Liberty - beránek. A do nánožníku se krásně vešel. Navíc nánožník je oboustranný. Spousta kočárku má jen jakoby vrchní díl, který se připne z boku na patentky ale nánožník od X-Landeru je oboustrany, takže teplo chrání i ze spod. No nevím jestli jsem to popsala srozumitelně
Však jak ho pujdeš vyzkoušet do obchodu tak uvidiš sama ![]()
pa m.
Soniku, k té sedačce. Mě řekli obecně známý fakt, že Maxi cosi je něco jako Mercedes mezi sedačkami a Baby relax je levnější, leč okopírovaná Maxi cosi. Navíc obě sedačky pasují rovnou na podvozek.
Sedačka X-landeru nevím zda má nánožník, má takovou spíš fajnovou než funknční stříšku a hlavně nejde přímo na ten podvozek, musí se na ní koupit ještě adaptéry na adaptéry, což je zjevně nevymakaný, ale maj v tom polský soudruzi prostě chybu.
Claudie
Takže ohledně té sedačky.....
My ji máme a myslím, že je v pohodě. Ano,adaptery - pokud sedačku chcete nasazovat na podvozek - si musíte koupit (stojí kolem 300,–) ale rozhodně nenasazujete adaptery na nějaké další adaptéry. Když budete chtít použít sedačku na podvozek tak jen zkrátka odděláte korbičku, adaptery na kterých byla upevněná a na:,–(íte adaptéry k sedačce pak už jen stačí na:,–(it autosedačku. Možná vám to připadá jak to tady píšu složité, ale věřte , že to zvládne každé malé děcko a opravdu během chvilky. Nejsem žádný technický typ, ale vždy když jsem šla s malým ven tak jsem si to sama dokázala vyměnit během chvilky.
Nánožník sedačka bohužel nemá, ale nemyslím si, že by to byla věc životně důležitá. Přes léto nánožník nepotřebujete a přes zimu snad v sedačce nikdo dlouhodobě dítě nevozí. takže pokud se jedná jen o nějaký přechod z auta do obchodu apod.tak postačí silnější deka. tak jsme to řešili my.
Stříška je normálně funkční a má splňuje svůj účel. vždy když jsme zmokli tak rozhodně dovnítř sedačky nenapršelo skrz střechu. JInak potah na autosedačce se dá jednodušše oddělat, vyprat a zase na:,–(it.
Takže tak. nechci aby to tu vypadalo že lobuji za X-lander, to v žádném případě, píšu jen poznatky ze skoro ročního užívání této značky.
Mějte se, M:)
Koupila jsem si ho jako druhý kočárek.Před tím jsem měla trojkombinaci Dorjan Cross Country. Ale je hrozně nemotorný a těžký.S tímhle novým jde zatáčet jedna báseň.Máme jenom sporťák.Jsem s ním moc spokojená a jde i dobře skládat.Jenom bych potřebovala poradit fígl na čistění potahu sedačky.Má výztuhu která nejde vyndat a proto se musí prát v ruce.A naše malá neustále cvičí nohama a skrčuje je.Tak máme pořád špinavou světlou část pod ohybem nožiček.Už jsem to několikrát prala mýdlem a sprejem na svrny,ale teď už to nejde úplně do čista.Dík za radu. Monika
Nevíte jestli se kočárek XA vejde do výtahu? Máte s tím někderá zkušenost?
Díky za odpověď
Ahojky…my mame x4,trojkolku a v pohode se do vytahu vejdeme…jen musime ohnout rukojet…kamaradka ma xa a ten kocarek je urcite kratsi nez ta nase trojkolka,na sirku vytahu se vejdeme akorat…ale asi to chce premerit vytah a kocarek…prat potah se teprve chystam…zkusim vanish…
pěkné ráno,
ještě ke zkušenostem s xa - máme ho vybraný, ale byli jsme na návštěvě u kamarádky, která nás zrazovala s tím, že je to blbé do terénu, jak má k sobě trochu zúžené přední kolečka, že to bude zlobit v terénu, když nebudu hlídat dvě stopy, ale vlastně čtyři a že jak mají polní cesty uprostřed ten travnatý val, že se mi tam špatně pojede. nepřišlo mi to tak hrozně u sebe, ale přece jenom se raději ptám
děkuju za odpověď
Zdravím všechny ![]()
S kamarádkou čekáme miminko začátkem června 07.
Po dlooouhých úvahách jsme se rozhodli pro X-lander XA, ale stále váháme, hledáme, pídíme se.
Investice je to nemalá a nerady bychom po dvou měsících kočárky prodávaly a sháněly jiné ![]()
Najde se tu, prosím, některá maminka, která by byla ochotná podat aktuální informace a poznatky?
Děkuji děkuji děkuji moc *