Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dovoluji si hodit zkušenějším dotaz do pléna, zejména těm co mají zkušenost s kočárky Quinny.
Rozhodli jsme se s manželem po dlouhém a uvážlivém vybírání pravděpodobně pro kočárek Quinny - trojkolka - trojkombinace. Resp. model Quinny Freestyle 3XL Comfort
O výběru rozhodlo, že Quinny mám možnost přehazovat korbičku po a proti směru jízdy oproti např. Jané. Přijde mi to jako hodně důležitý aspekt, nejen kvůli počasí, ale kvůli komunikaci s dítětem, že na sebe při procházce uvidíme.
Moje hlavní otázka zní - jak moc je potřeba a jak využíváte košík/síťku či jak to nazvat pod korbičkou?
Hrozně se nám totiž zalíbil Quinny Buzz, hlavně kvůli rychlému rozložení a lehkosti, ovšem postrádáme na něm tento úložný prostor, který považuju za docela nezbytný, ale spíš by mne zajímala osobní zkušenost nějaké maminky.
Předem děkuji za všechny reakce a rady s výběrem kočárku Z.
Máte zkušenost s Quinny Freestyle 3XL?
Přidejte zkušenost s Quinny Freestyle 3XLJá nemám Quinny, ale mám dvě děti a tři kočáry… ![]()
Mám jen dvě poznámky:
Hodně štěstí a ať dobře vyberete!
Ahoj,
mi jsme s manželem taky vybrali kočárek Quinny Buzz z důvodu skladovatelnosti. Pokud jde o uložný prostor tak ho lze dokoupit. na oficiálních www stránkách společnosti Quinny je tam i vyobrazený.
ahoj,
ja myslim ze i na buzz lze sehnat spodni kos (mimo buzz boxu)
nasla jsem foto na mimibazaru. zadej si tam do vyhledavace quinny buzz a najdes tam tu fotku (cerny kocarek)
marka
Ahojky,
tak my máme Buzze doma. Dostal mně svým vzhledem - je opravdu nádherný. Nechci odradit od koupi, ale přidávám jen svou zkušenost. Po 2 týdnech používání zcela nového kočárku nám přestala fungovat aretace předního kolečka. Teď se k tomu přidal i problém s rukojetí, která je uchycena jediným šroubem po stranách spojující snad celý kočár. Šroub i po silném utažení neustále vypadává a občas mám strach když se šplhám s kočárem po sjezdu na schodech nahoru a kočár táhnu za sebou, že mi v ruce zůstane jen rukojeť a mimi sjede dolů. Takže to pořád kontroluju a dotahuju. Reklamovat ho zatím nechci, už jsme si na něj zvykli, ale kdyby tak už mám vyhlídnutý Casualplay 4. Připadá mi naprosto úžasný, je menší, skladnější a má brzdu na rukojeti, která mi u Buzze dost chybí.
Přeji šťastný výběr.
Moc díky za reakce, já ten nákupní košík nepotřebuju snad ani kvůli nákupům jako spíš si myslím, že je to praktický na odložení různých věcí když pojedeme na procházku - pití, plínky a já nevím co všechno se sebou tahá. Resp. potřebovala bych vědět zda to používáte, jak moc a k čemu. Prozatím jsem kvůli tomu Buzz vyřadila - myslela jsem že to nemá. Tak jdu hledat dle doporučení.
Ad ta otáčecí korbička ten samý dotaz - vozí si vůbec někdo dítko směrem k sobě a nebo se to naprosto nevyužije? Mě to přijde prostě jako výborná a důležitá vychytávka, ale třeba mne právě zkušené maminy vyvedou z omylu a zjistím, že se to příliš nevyužije..
Ráda si nechám poradit, přece jenom když už hodlám investovat do toho vozítka více jak 20 tis. Kč…
My máme Quinny Zapp, jsme spokojení. Na Buzze jde dokoupit košík. Až bude další mimi tak si ho určitě pořídím.
Já si sice taky myslím že je větší dítko spokojenější po směru, ale jsou siuace kdy jsem litovala že golfky nejdou otočit. Třeba procházky v zimě, fučelo tak že by Domča byl opravdu spokojenější otočenej směrem ke mě… Co se týče košíku, tak já nemám moc ráda přeplněný koše,kdo se s tím má tahat. Z toho důvodu mi vyhovuje i u Zappa že žádnej nemá.
To přední kolečko nám taky po jedné jízdě terénem nešlo aretovat. Trochu jsme ho profoukla,takovej červenej čudlík a už to zas jde, dokonce i po tom terénu…
Jinak buzz je fakt krásnej, přijde mi i docela praktickej, tea hlavně do města, pořád ho obdivuju a jsem ráda když ho potkám ve městě
ale koupila bych asi Comfort. Až na tu jeho váhu je super a byl neoficiálně vyhodnocenej jako nejlepší sporťák ze všech…Bohužel ale než nám se zadaří druhý dítko,tak už možná nebude k sehnání, letos končí,ale třeba to zachrání nějaká novinka… ![]()
Zuz, tak ta otáčecí korbička je super věc. V poloze proti směru má jiné polohy než v poloze po směru. V poloze proti, je v sedu trošku nakloněná dozadu v poloze po směru sedí rovně a taky se dá naklápět na spaní. Velkou výhodu teď vidím v těch vedrech kdy peče sluníčko a musíme ven a otáčím korbičku i s dítětem během jízdy tak aby mělo co nejvíce stínu. Naší Amálce je jedno jestli jede po nebo proti.
K Buzzu je přibalený automaticky takový malý baťůžek pod kočárek, vleze se do něj pití i malý nákup.
Potvrzuji zde již některými avizované, že skutečně na Buzze jde dokoupit ten košík. No tak teď tedy budeme mít pěkný dilema jestli 3XL Comfort nebo Buzz..
Pro Buzze jasně hovoří váha - i když vzhledem k tomu, že ho nebudu tahat někam do poschodí to asi nemusím příliš řešit, ale zejména to rychlé skládání a rozkládání a možná i zajímavější design než má 3XL…
S využitím té korbičky pro a proti směru jízdy jste mne potěšily, včera jsme kvůli tomu a jak se nyní potvrzuje zřejmě i správně vyřadili z užšího výběru Jané Pro Slalom.
Maminky, ještě a opět se vrátím k těm košíkům - jsou jak u 3XL tak u Buzze a možné samozřejmě i dalších kočárků dost nízko u země - nešpiní a nezacákávájí se při mokrém počasí???? Vždyť kolečka nejsou chráněna blatníky…
A ještě k tomu Buzzovi - kam si dává dítko nožky? Nevšimla jsem si, že by tam byla taková ta podložka… To mu visí pořád dolů bez jakékoli opěry?
Ahojky,tiez mame Buzz a kosik som dokupila.Ked bol Tobias male mimi stacil nam len box ale hlavne teraz v lete vyuzivam kosik na vozenie deky do parku a baboviciek do piesku.Toto vsetko sa mi do boxu nezmestilo.Otacanie sedacky je super.Ked ho omrzi pozeranie po svete a place,otocim ho k sebe a je zas spokojny.V dazdi sa box zaspini ale ma zabudovanu taku plastenku,kosik bude asi treba obcas oprat.
Nožičky se dávají takto:
http://img.mimibazar.cz/…ka228018.jpg
Je tam tam z té látky taková podpěrka. Košíky se špiní a nešpiní. Comfort jeden blatník má ![]()
http://img.mimibazar.cz/…il631106.jpg
Ashley díky za fotečky, u toho Buzze to totiž vypadá jako když podpěru na nožky nemá, alespoň na fotkách mi to tak přijde. On ten sporťák vůbec vypadal zvláštně bez té stříšky a tak. Teprve ze stříškou a při druhém pohledu a podrobnějším zkoumání jsem mu přišla na chuť. Teď se jen ujišťuju a ujišťuju zda je naše volba správná ![]()