Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jelikož letos to vidím s tradičním pečením bledě, rozhodla jsem se po večerech u seriálů
alespoň splácat nějaké nepečené kousky. Samozřejmě že je teď na ně ještě móóc brzy, ale recepty schraňovat můžeme, ne? Takže prosím osvědčené i nové, nejlépe ryché a jednoduché recepty.
Začínám jedním, prý výtečným, od kamarádky, sama jsem ještě nezkoušela:
Mandlové Tofifee
100 g loupaných mandlí
2,5 dcl šlehačky
125 g krupicového cukru
30 g másla
1 lžička medu
Vše kromě mandlí nasypeme do kastrolu a vaříme úplně do hustého krému,vaří se to asi 20 minut. Pak se přidají mandle, zamíchá se to a lžičkou na vymaštěný plech děláme malé hrudky, které necháme v chladnu ztuhnout. Ty pak poléváme polevou - mléčnou, bílou a necháme znovu ztuhnout a vše je hotové. Je toho asi 30 kousků, rychlé a opravdu lepší než ta bonboniera. Prý pochoutka…
jé to zkusím. Mám recept na kuličky rafaelo, ale musím je najít. Jestli se mi to podaří, hodím to sem. Jsou báječný…
NiKi
Taky mam recept na kulicky ferero
200g strouhaneho kokosu
1plechovka kondenzovaneho mleka (plechovka Salko=397g)
100g loupanych mandli
Vecer si do misky dame kondenzovane mleko a prisypeme kokos, promichame a dame do lednice pres noc. Druhy den delame kulicky, do kazde vlozime mandli a nechame na plechu ztuhnout.
Mooc dobre.
Alca
Čokoláda
25 dkg 100% tuku (pův. recept na 30 dkg) - dát rozpustit (nesmí být horké)
čaute, taky se zkusím přidat… většinou to dělám ze zbylého „těsta“ na Vosí hnízda, osvědčilo se mi to nejen u manžela ale teď už i u dcerky (teda když jsem vynechala kakao a rum)
Piškotové hrudky na 100 a 1 způsob:
těsto: rozdrcené piškoty, moučkový cukr, máslo, mléko, kakao (+rum);
dále: lískové oříšky/ mandle/ strouhaný kokos/ kandované ovoce apod.
Všechno do těsta v míse zamíchám a vytvaruju kuličku nebo hrudku, do které vložím oříšek, mandli. Nebo přidám do těsta kokos a hele…jsou tu kokosky
s kandovaným ovocem to zase chutná jinak
Dá se to obalovat v kokosu, v piškotech, polít čokoládou,…
A pro dospěláky přidám pořádnou lžíci rumu, případně i to kakao a to je taky bašta.
Má to jednu chybu, vždycky poptávka přesahuje nabídku a to toho dělám rok od roku víc a víc ![]()
Jee, to jsem rada ze ma nekdo stejny napady jako ja a delat jen nepeceny. Planuju vosi hnizda, banany s piskotama polity cokoladou a vyzkousim to tofiffe i rafaelo. Ty banany - mezi dva piskoty se da kolecko bananu a cely se to namoci do cokolady, muzou se tam pak udelat tecky bilou cokoladou a je z toho beruska, ty vosi hnizda delam u mamky - moc slozity. Tak pa a tesim se na dalsi receptiky. ![]()
Ahoj,
ještě něco přidám, třeba se někdo připojí:
Nepečené cukroví-nugát
15 dkg piškotů
13 dkg cukru
13 dkg másla
5 dkg sekaných ořechů
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu čokoláda
Ze všech pří:,–( kromě čokolády utvoříme hmotu, kterou dáme do alobalem vyložené formy - třeba malého pekáčku. Povrch polijeme čokoládou a necháme ztuhnout v chladničce. Po ztuhnutí krájíme malé nugátky.
Ještě nevyzkoušeno!
timeaa Delala jsem to tofiffe… Je to moc dobry mnam mnam. Akorat to nesmite zapomenout varit fakt 20 minut nez to ztuhne. Me to pripadalo uz dluho a porad to nehoustlo tak jsem prisypavala cukr az to bylo husty, ale po ztuhnuti mi to zcukernatelo blee. Ale pred tim ztuhnutim to bylo moc dobry
Posílám odkaz za výborné raffaelo - mám vyzkoušeno a je lepší než ze salka.
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?…
ahojky holky , já teda nepeču, jedla bych si to sama, stačí krabička od mamky na celé Svátky.
Tohle jsem našla loni na netu a protože jsme začínali s tím dobrým, sladkým sunarem, tak jsem to zkusila :
http://recepty.centrum.cz/…recept.phtml?…
Já nejsem talent na pečení cukroví, radši buchty z piškotového těsta, ale tohle chutnalo všem!!!!
Timeaa a ostatní, kdo jste dělali to TOFIFFE
chystám se to vyzkoušet a nevím v jakým stavu tam mám přidat ty mandle.Asi nasekané na kousíčky,že?
Právě jsem ho dělala a já jsem je tam dala nasekané. Ještě chci zkusit ten nugát.
Ahoj Valentine a další,
právě jsem od kamarádky vyzvěděla, jak je to s těmi mandlemi v Tofifee a přeposílám, co mi napsala:
„Ano, jak je ta hmota hustá, tak se tam hodí celé mandle a na vymazaný plech máslem děláš takové malé bonbonky, já to nechávám zchládnout, protože by se pak roztekly, no a dám je do chladna ztuhnout. Jak jsou ztuhlé, tak je nenamáčím, ale cákám je cik cak čokoládou a vypadají dobře.“
Já sama jsem je ještě nedělala, snad to do Vánoc stihnu ![]()
Minulý rok sem tu vyčetla tendle recept, dělala sem a bylo to výborný:
KULIČKY Z TATRANEK
6tatranek
250g másla
100g oříšků
250g cukru(i méně)
30g kakaa
rum
kokos
Tatranky rozemeleme nebo nastrouháme.Máslo utřeme s cukrem a přidáme zbytek pří:,–(.Obalujeme v kokosu.
Ajlili: ten banán se v těch piškotech nezkazí ![]()