Nepečené vánoční cukroví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
354
31.10.06 12:11

Nepečené vánoční cukroví

Jelikož letos to vidím s tradičním pečením bledě, rozhodla jsem se po večerech u seriálů :) alespoň splácat nějaké nepečené kousky. Samozřejmě že je teď na ně ještě móóc brzy, ale recepty schraňovat můžeme, ne? Takže prosím osvědčené i nové, nejlépe ryché a jednoduché recepty.
Začínám jedním, prý výtečným, od kamarádky, sama jsem ještě nezkoušela:

Mandlové Tofifee

100 g loupaných mandlí
2,5 dcl šlehačky
125 g krupicového cukru
30 g másla
1 lžička medu

Vše kromě mandlí nasypeme do kastrolu a vaříme úplně do hustého krému,vaří se to asi 20 minut. Pak se přidají mandle, zamíchá se to a lžičkou na vymaštěný plech děláme malé hrudky, které necháme v chladnu ztuhnout. Ty pak poléváme polevou - mléčnou, bílou a necháme znovu ztuhnout a vše je hotové. Je toho asi 30 kousků, rychlé a opravdu lepší než ta bonboniera. Prý pochoutka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
31.10.06 12:15

jé to zkusím. Mám recept na kuličky rafaelo, ale musím je najít. Jestli se mi to podaří, hodím to sem. Jsou báječný…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
31.10.06 12:22

Taky mam recept na kulicky ferero

200g strouhaneho kokosu
1plechovka kondenzovaneho mleka (plechovka Salko=397g)
100g loupanych mandli

Vecer si do misky dame kondenzovane mleko a prisypeme kokos, promichame a dame do lednice pres noc. Druhy den delame kulicky, do kazde vlozime mandli a nechame na plechu ztuhnout.

Mooc dobre.

Alca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
31.10.06 14:19

Čokoláda

25 dkg 100% tuku (pův. recept na 30 dkg) - dát rozpustit (nesmí být horké)

• vmíchat:
    20 dkg cukru přesátého (moučka, pův. recept na 25 dkg)
    5 dkg kakaa
    20 dkg sušeného mléka
  • různé další pří:,–(y = lískové oříšky, mletá káva, vanilkový cukr…atp. dle chuti
    Nechat ztuhnout v ozdobných formičkách. Většinou toho sníme ze 2 a více dávek…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
31.10.06 14:40

čaute, taky se zkusím přidat… většinou to dělám ze zbylého „těsta“ na Vosí hnízda, osvědčilo se mi to nejen u manžela ale teď už i u dcerky (teda když jsem vynechala kakao a rum)

Piškotové hrudky na 100 a 1 způsob:

těsto: rozdrcené piškoty, moučkový cukr, máslo, mléko, kakao (+rum);
dále: lískové oříšky/ mandle/ strouhaný kokos/ kandované ovoce apod.

Všechno do těsta v míse zamíchám a vytvaruju kuličku nebo hrudku, do které vložím oříšek, mandli. Nebo přidám do těsta kokos a hele…jsou tu kokosky :D s kandovaným ovocem to zase chutná jinak
Dá se to obalovat v kokosu, v piškotech, polít čokoládou,…

A pro dospěláky přidám pořádnou lžíci rumu, případně i to kakao a to je taky bašta.

Má to jednu chybu, vždycky poptávka přesahuje nabídku a to toho dělám rok od roku víc a víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
31.10.06 14:49

Jee, to jsem rada ze ma nekdo stejny napady jako ja a delat jen nepeceny. Planuju vosi hnizda, banany s piskotama polity cokoladou a vyzkousim to tofiffe i rafaelo. Ty banany - mezi dva piskoty se da kolecko bananu a cely se to namoci do cokolady, muzou se tam pak udelat tecky bilou cokoladou a je z toho beruska, ty vosi hnizda delam u mamky - moc slozity. Tak pa a tesim se na dalsi receptiky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
7.11.06 10:22

Ahoj,
ještě něco přidám, třeba se někdo připojí:

Nepečené cukroví-nugát
15 dkg piškotů
13 dkg cukru
13 dkg másla
5 dkg sekaných ořechů
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu čokoláda

Ze všech pří:,–( kromě čokolády utvoříme hmotu, kterou dáme do alobalem vyložené formy - třeba malého pekáčku. Povrch polijeme čokoládou a necháme ztuhnout v chladničce. Po ztuhnutí krájíme malé nugátky.

Ještě nevyzkoušeno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
7.11.06 13:06

timeaa Delala jsem to tofiffe… Je to moc dobry mnam mnam. Akorat to nesmite zapomenout varit fakt 20 minut nez to ztuhne. Me to pripadalo uz dluho a porad to nehoustlo tak jsem prisypavala cukr az to bylo husty, ale po ztuhnuti mi to zcukernatelo blee. Ale pred tim ztuhnutim to bylo moc dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
15.11.06 16:46

Posílám odkaz za výborné raffaelo - mám vyzkoušeno a je lepší než ze salka.
 http://recepty.atlas.cz/recept.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
15.11.06 18:12

ahojky holky , já teda nepeču, jedla bych si to sama, stačí krabička od mamky na celé Svátky.

Tohle jsem našla loni na netu a protože jsme začínali s tím dobrým, sladkým sunarem, tak jsem to zkusila :

http://recepty.centrum.cz/…recept.phtml?…

Já nejsem talent na pečení cukroví, radši buchty z piškotového těsta, ale tohle chutnalo všem!!!!

• Citovat
  • Upravit
120
11.12.06 13:05

Timeaa a ostatní, kdo jste dělali to TOFIFFE

chystám se to vyzkoušet a nevím v jakým stavu tam mám přidat ty mandle.Asi nasekané na kousíčky,že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.12.06 13:40

Ja tam dala cely, do kazdy hrudky jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
11.12.06 15:36

Právě jsem ho dělala a já jsem je tam dala nasekané. Ještě chci zkusit ten nugát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
12.12.06 08:11

Ahoj Valentine a další,

právě jsem od kamarádky vyzvěděla, jak je to s těmi mandlemi v Tofifee a přeposílám, co mi napsala:

„Ano, jak je ta hmota hustá, tak se tam hodí celé mandle a na vymazaný plech máslem děláš takové malé bonbonky, já to nechávám zchládnout, protože by se pak roztekly, no a dám je do chladna ztuhnout. Jak jsou ztuhlé, tak je nenamáčím, ale cákám je cik cak čokoládou a vypadají dobře.“

Já sama jsem je ještě nedělala, snad to do Vánoc stihnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
12.12.06 21:52

Minulý rok sem tu vyčetla tendle recept, dělala sem a bylo to výborný:

KULIČKY Z TATRANEK

6tatranek
250g másla
100g oříšků
250g cukru(i méně)
30g kakaa
rum
kokos
Tatranky rozemeleme nebo nastrouháme.Máslo utřeme s cukrem a přidáme zbytek pří:,–(.Obalujeme v kokosu.

Ajlili: ten banán se v těch piškotech nezkazí :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí