Nepečené vánoční cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3496
12.12.06 22:13

Ahojky, něco z toho, co jste napsaly, budu dělat, tak na oplátku taky něco přidám.

Hříbečky:
hlavičky:70g mletého cukru
70g mletých ořechů
30g roztavené čokolády nebo kakaa
1 kávová lžička rumu
1/2 bílku
Vše smíchat v těsto.
nožičky:100g mletého cukru
120gloupaných umletých mandlí
1/2 bílku
Opět smíchat a pak tvarovat hříbečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
12.12.06 22:23

A ještě jeden recept jsem našla:

Nepečený salám:
4 vejce
280g piškotů-rozdrobit na hrubo
rozinky-namočit do rumu
100g ořechů-nasekat
50g kakaa
150g mletého cukru
2 kandované ovoce
1ks 100% tuk
3-4 lžíce rumu

Tuk rozpustíme ve vodní lázni, vše smícháme, uděláme 3 válečky a obalíme v kokosu nebo oříškách.

Snad jsem někoho inspirovala. Pěkné vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
13.12.06 21:04

Neni to moc trvanlivy, ale dva tri dny to v lednici vydrzi :lol: A je to vyborny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
17.12.06 18:50

Čokoládové špičky
200 g čokolády na vaření, 2 lžíce smetany, 200 g vlašských ořechů nebo lískových ořechů, moučkový cukr na vysypání formičky, dětské piškoty, rybízová zavařeniny
Na ozdobení: čokoládová poleva

Mandlové křupky
50 g rozinek, 3 lžíce rumu, 150 g mandlí, 4 věnečky ze sněhové hmoty, 400 g mléčné čokolády, alobal na plech.

Rozinky propláchneme v horké vodě, scedíme, zalijeme rumem a necháme alespoň hodinu odpočinout.Mandle přelijeme vroucí vodou, sloupneme, osušíme a pokrájíme na nudličky!bych se mohla vyprdnout, v mixéru to sekám).Věnečky ze sněhové hmoty rozdrobíme.Polevu rozpustíme ve vodné lázni a necháme trochu vychladnout.Přidáme rozinky i s rumem, mandle a promícháme.Lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které narovnáme na plech pokrytý alobalem a když trochu zaschnou, vložíme do chladničky ztuhnout.Já o dělám tak,že to prdnu do ledničky hned a když je to tvrdý tak pak dělám kuličky.

Čokoládové kuličky
100 g nastrouhané hořké čokolády, 100 g moučkového cukru, 100 g oloupaných a umletých mandlí, 1 bílek, rum, nastrouhaná čokoláda na obalení

Náplň: 125 g másla, 1 natvrdo uvařený žloutek, trochu moučkového cukru

Čokoládu, prosátý cukr, mandle promícháme.Bílek vidličkou rozšleháme, přidáme směs a s rumem promícháme na vláčnou hmotu.Změklé máslo, nebo tuk utřeme se žloutkem, podle chuti přidáme prosátý cukr.Z kousků hmoty uděláme placičku, položíme na ni kousek náplně a upravíme na kuličku.Hotové obalujeme ve strouhané čokoládě.Cukrové uložímě v chladu.Jeden tip ode mne.Nejdřív si udělám kuličky u náplně a pak si namočím ruce do vody a připravím si placku z tmavé hmoty a pak dělám kuličku.Bo to těsto okolo docela dost lepí.Takže namáčím pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
22.11.11 19:03

Zaujaly mě ty kuličky z tatranek i hříbečky…ale mám dotaz, jak dlouho dopředu toto cukroví děláte? Musí se taky odležet? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
29.10.12 13:27

cukroví- kuličky

Kdysi jsem dělala nepečené cukroví-takové kuličky, vím, že jsem do nich přidávala rum a piškotové drobečky a pak jsem se obalovala v kokosu, víc už si nevzpomínám. Nemáte na ně někdo prosím recept? Ráda bych je letos udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
29.10.12 13:42

Kuličky

Já to nijak nevážím, nasypu do mixéru 2 pytlíky piškotů, změklé máslo, zbytky cukroví, zasypu cukrem a kakaem a nechám točit až se to spojí. dělám je nakonec, protože využilu polámané cukroví, čím víc cukroví tím je to lepší. Třeba i zbytky těsta jen, tak halabala rozválím a upeču a všechno to do toho využiju. Jo chrstnu tam rum. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
29.10.12 13:44

@Jamulka já je dělám od oka :nevim: máslo vymíchám s cukrem moučkou, pak zamíchám mletý piškot a rum(někdy přidám i malinko kokosu dovnitř) a obalím v kokosu…konzistenci dělám tak aby to bylo dost tuhé a neteklo to když máslo změkne :nevim: a cukru a rumu podle chuti :nevim: asi sem moc neporadila co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20373
7.12.20 22:46

Ahojky zajímavé recepty, já chci letos zkusit, nevím, zda to vůbec bude dobré, do těch rumovýh kuliček dát namočenou hrozinku v rumu, tak uvidíme..
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport