Hodnoty Cervix score a porod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
379
1.2.07 15:30

Hodnoty cervix score a porod

Ahoj všichni,
jsem ve 38.tt, tak už se pomali začínám zajímat o porod a vše, co mu předchází. Poslední kontroly se mi hodně mění CS. Před třemi týdny bylo ještě 0, po týdnu 2, pak 4 a dnes 6. V pondělí jdu do nemocnice na křivku. Chtěla bych se zeptat, jestli by to mohla být známka blížícího se porodu a jaké CS jste měli těsně před porodem Vy? Všem mo děkuji za jakoukoliv odpověď.

Olsanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11935
1.2.07 16:24

Ahoj,

no ja mela CS co si pamatuju asi posledni mesic 8 a vubec nic to neznamenalo :) rodila jsem ve 38tt diky odtoku plodove vody a s komplikacema (Standa je cisarskym rezem - neotvirala jsem se a mela jsem preklempsii) ;)

Enka

P.S. - preju pohodovy a kratoucky porod a zdrave miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
1.2.07 16:33

Já měla 3 dny před porodem CS5, ve 39+6tt praskla voda, takže jsem musela rodit, i když čípek byl stále 2-3cm :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
1.2.07 16:37

Může to znamenat blížící se porod, ale pro tvůj týden by to bylo CS spíše kolem 8. Min. je 0, to je úplná nepřipravenost na porod a 10 je max připravenost na porod. Je to také hodně individuální, např někdo může mít CS ve 40týdnu 6 a rozeběhne se porod např.do dne a někdo může mít 8 a bude přenášet..Je to takový ukazatel pro lékaře, aby náhodou nedošlo k předčasnému porodu..Např. kdyby měl někdo ve 29.týdnu CS 4 a více, tak ho určitě hospitalizují, aby nedošlo k předčasnému porodu.. Doufám, že jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.2.07 17:56

Ahoj,

já jsem měla na posledním vyšetření (39+1) CS6 a druhý den jsem rodila. Byla jsem otevřená na 2 cm už při vyšetření a když mi praskla voda, tak jsem byla otevřená pořád stejně, ale do 6 hodin byla dcera na světě.

Erika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
1.2.07 18:36

Ahoj,
to je strašně moc individuální.U každého jinak a myslím,že ani samotní doktoři neví.Mě u Apolináře CS nepsali,ale moje doktorka ve35tt mi napsala CS2 a v porodnici mi vždy říkali,že se nic nemění.Dokonce při poslední kontrole 39+3tt mi doktor ve 10hodin řekl,že se nic neděje(hrdlo 2cm dlouhé,polotuhé) a já ve 17:28 porodila Emu,po tom,co jsem byla ještě ve 15 hodin kupovat zavinovačku,když se nic ,dle doktora, k porodu nechystá! :lol: :lol: :lol:

Přeju rychlý a bezproblémový porod!
Stáňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
1.2.07 21:03

Já jsem měla i 14dní po termínu stále CS 0 8O 8) Porod mi vyvolávali v 10h. dopoledne a porodila jsem v 22h. večer (normálně) :lol: :lol: Nakonec se to docela slušně rozběhlo. Takže si myslím že se to nedá vůbec určit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
2.2.07 09:05

Ahoj,
díky moc za příspěvky. Pochopila jsem z toho, že na CS se v podstatě ve spojení s porodem nedá brát ohled. Škoda. :( Jiné poslíčky prakticky nemám,jen mi pořád tvrdne břicho, přes noc je snad tvrdý nepřetržitě, ale vím, že to je normální :wink: Tak si asi budu muset počkat, ach jo :) Já těch 14 dní snad ani nepřežiju 8O O to hůř se mi čeká, že kamarádka, která měla termín den po mně, ve středu nečekaně a bez problémů porodila chlapečka. (37+0). :D
Všem, co čekáte, jako já, přeji hodně pevných nervů a úspěšný porod miminka :P :P :P

Olsanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
28.11.12 07:46

OBNOVUJI DISKUZI
Jsem druhorodička.
Před 14 dny mě doktor v poradně potěšil. Ve 36+0 jsem měla CS3 a dole se prý pomaličku začíná něco dít.
Včera ve 38+0 mi už říkal, že se blížíme do finále a pokud budu chtít, udělá mi Hamiltona, abych se s břichem už nemusela tahat. To jsem v tomto týdnu ještě odmítla…
Ale potom do mě sáhl a říkal- nene, ono by to ještě stejně nešlo. Jste úplně zavřená, na porod se to nechystá- CS0
Sestra mu řekl, že minule už bylo CS3 a doktor odvětil- aha, nojo, tak to tak necháme :nevim: :nevim: :nevim:
Jsem z toho smutná.
V prvním těhotenství jsem ve 38+0 měla CS4 a Hamilton mi v ten den udělal kvůli tlaku a bílkovině…
Teď jako druhorodička stále zabetonováno :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
28.11.12 08:09

Ahoj, přesně jak už tady bylo napsáno, podle CS se fakt nedá soudit, kdy a jak porodíš. Já jsem měla ještě před porodem CS 0,ale je fakt, že nakonec to skončilo tak, že se musel porod vyvolat a malou ze mě rvali kleštěma:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.11.12 08:21

No já měla CS 0 celé těhotenství.. Nakonec vyvolávali ve 41+6.. Stačilo čtvrt tablety, pak už to šlo rychle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
28.11.12 12:43

Ahoj, jsem ve 36+1 na prst otevřená a cs 4-5, už 14. dní mě doktoři straší že porodim dřív, ale podle mě to bude v terminu, co myslíte? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
5.12.12 09:29

Hodnocení CS se pokládá za zastaralou hodnotu a hlavně za metodu s velmi nízkou prediktivní hodnotou, spousta gyndrů a porodníků to vůbec nedělá, je to úplně zbytečné. Nevypovídá to naprosto o ničem. Z praxe znám spoustu CS0, čípek tvrdý, zavřeno, dítě se narodilo do 24 hodin poté, zrovna tak znám ještě víc hodnot vyšších, i vysokých od půlky těhotenství a porody po TP.
Když seš v 38. tt. tak Ti to může být už šumák, pže ukončený 38. tt = porod v termínu. TP+- 14 dní JE POROD V TERMÍNU.
Nenech se znervózňovat, užij si konec atp.
Logicky takhle v závěru se už něco málo v těle chystá, ale jestli porod přijde za týden nebo tři se říct nedá. Přesnější je poloha miminka a sestup hlavičky do pánve, což zkušený gyndr/porodník/PA pozná pohmatem.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
28.10.14 06:15

CS a hospitalizace

Ahoj, prosim moc o radu. Uz 14 dni jsem hospitalizovana v porodnici kvuli tachykardii miminka - hodnoty opakovane nad 210, dokonce az 250. Vysetreni dopadla v poradku, zaver primackly pupecnik nebo velka aktivita miminka, takze jsem stastna. Vcera po vysetreni CS 6-7, hlavicka hluboko sestoupla, kontrakce po 7-10min 12hodin ale slaboucke a prestaly. Podle lekaru je porod na spadnuti a tak dal lezim v porodnici. Mam ale doma druhe dite kteremu se po mne moc styska a rada bych byla s ni ikdyz odjet a za par hodin jet zpet mi take nepripad logicke. Ovsem emimino uz procitam patym rokem a z prispevku ktere jsem cetla neziskavam jistotu ze vysoke cs plus poslicci rovna se brzky porod. Jak byste se zachovaly vy? To cekani s tim ze porod se rozbiha ale uz vice jak 20hodin je narocne a zadne pravidelne bolesti ted nemam. Jsem 39+0. Za vase pripadne zkusenosti moc diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
28.10.14 06:29

@Sidbhi zůstala bych podle ozev miminka. Aby to pohlídali, když byl problem s tepem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí