svatba po porodu - příjmení miminka

Anonymni
1.6.07 16:41

svatba po porodu - příjmení miminka

Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost - čekáme s přítelem miminko, svatbu jsme plánovali na příští léto, ale miminko přijde dřív :) a svatbu urychlovat nechceme. Přála bych si, aby miminko mělo od narození v rodném listu příjmení svého otce, které já přijmu samozřejmě až po svatbě. Máte s tímto někdo zkušenost? Nevíte jak to zařídit? A vůbec co všechno je třeba oběhat, pokud mám miminko s přítelem a ne s manželem, aby byl tatínek v rodném listě, atd? Nevím si vůbec rady a nikde jsem žádný „návod“ nenašla…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
1.6.07 16:45

Ahoj,

je to úplně jednoduché - stačí zajít PŘED porodem na matriku v místě bydliště jednoho z vás s vašimi rodnými listy a tam podepíše budoucí tatínek papír, kde uznává své otcovství a dohodnete se tam na jménech a příjmení. Tento papír si pak hlavně nezapomeň vzít s sebou do porodnice, jinak by se ti mohlo stát, že dítko dostane tvé příjmení za svobodna.
Hodně štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
1.6.07 17:05

Přesně tak. My tady na úřad zašli s rodnými listy a občankami. Kupodivu ti ten papír vystaví na počkání a zadarmo :) Prcek pak bude mít příjmení po tatínkovi :)
Hodné mimi a krásnou svatbu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.6.07 18:22

Díky moc za radu, naštěstí je na to zatím docela dost času, tak to snad neprošvihnem ;)

• Citovat
  • Upravit
123
1.6.07 18:38

… a nemusi to byt ani v miste bydliste :D

ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.6.07 22:29

A dokonce jsou občas i příjemné úřednice. My jsme moc neotáleli a zajeli na matriku, když jsme byla asi 5 měsíci. Cestou z práce jsem nabourala a když mě pustili z nemocnice, tak jsme to vyběhali. Abychom byli pojištěni i pro nenadálé případy (mohli si mě tam nechat a to by to vyřizování bylo asi složitější). Je ale třeba mít rozmyšlená křestní jména, do toho papíru se píše, jak se bude dítě jmenovat celým jeménem, ne jen příjmením.
A při vyřizování svatby chtěli i rodný list dítěte a po svatbě mi přišel nový s „vdaným“ jménem matky.

• Citovat
  • Upravit
1364
2.6.07 09:44

My jsme tohle taky řešili, ale na matrice do toho papíru nám napsali pouze příjmení, které bude mít mimčo - na křestní jména máme extra papír - ten se asi používá i normálně…

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.6.07 12:50

Já jsem nahlásila v porodnici jen křestní jméno malého, a příjmení měl po mě (aby se taky nepletl že on se jmenuje A a já B :wink: ) a pak jsme šli na matriku pro rodný list, a nejdřív nám dali podepsat papír jaké bude mít jméno a jaké příjmení a museli jsme to s přítelem podepsat oba dva. On samo taky že souhlasí aby malý měl jméno po něm. Chvíli jsme počkali a hned nám dali rodný list.
Vůbec nikde jsme před porodem nežádali, nehlásili nic.

• Citovat
  • Upravit
953
2.6.07 14:04

Já jenom chci doplnit, že moje sestra tohle vyřizovala nedávno a chtěli po ní na matrice kromě těch rodnejch listů ještě těhu průkazku. Ale jinak je to přesně jak psaly holky, raz dva :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
14.6.07 21:37

tak tímhle jsme si taky prošli 6.3.2007 se nám narodila Karolínka příjmení má po tatínkovi a 22.9. se budeme brát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 09:22

Ahojte holky, mám takové dilema…s přítelem čekáme druhé dítě a měli jsme se za měsíc brát. Jde o tajnou svatbu. Jenže mne se udělal po celém těle neskutečný ekzém a do toho silná kopřivka na obličeji. Jsem z toho nešťastná. Chodíme pořád ke kožnímu, ale zatím mi nic nezabírá. Nejspíš za to může i to těhotenství, mám oslabenou imunitu. Chtěla jsem krásné fotky ze svatby a i když to měla být fotka jen se svědky, chtěla jsem ji mít v pohodě. Teď se všude jen škrábu a do zrcadla se raději ani nedívám. No, jsem na vážkách…Nevím, jestli svatbu odložit až po narození mimča a nebo to risknout a jít do toho před porodem. Máte taky některá s tímto zkušenosti? Myslíte, že se to upraví?

• Citovat
  • Upravit
27261
21.7.15 09:31

Našla bych si dobrou kosmetičku a fotografa a vdala se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
21.7.15 09:38

Ja mela neco podobnyho. Dva mesice pred svatbou oblicej hruza. Kazdy den novy pupinek. No a po mesici to zacalo ustupovat a na svatbu uz jsem mela zasr svuj oblicej. Myslim ze to bylo hormonama, zadna kosmetika nefungovala, proste to muselo odeznit. Ale kazda fotka jde upravit, tak bych to tak neresila a normalne se vdala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.7.15 10:36

Stačí zajít na matriku, vydají Vám doklad o určení otcovství, dělá se to na počkání a zdarma. Musíte mít sebou občanky, rodné listy a těhotenskou průkazku. Napíšete buď jen příjmení dítěte a nebo i křestní jména (jak chcete) Křestní jména se píšou dvě - pro holčičku a chlapečka. Také jsme nedávno vyřizovali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.7.15 10:46

Vdala bych se :D nechala si udělat u kosmetičky kvalitní makeup a objednala fotografa, který je šikovný a případné ošklivosti na obličeji bude umět vyretušovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí