ockovani starsiho sourozence proti zardenkam x novorozenec

622
26.9.08 14:16

ockovani starsiho sourozence proti zardenkam x novorozenec

ahooj prosim o radu…jsem momentalne 36tt a dcera 2,5 roku jeste nebyla ockovana na zardenky a spol (krzeva ekzem a imunitu mame vse posunute a uprimne toto jsem oddalovala i trosku cilene co nejdal) ted se mi jedna o to, ze je celkem priznive obdobi (relativne klidny ekzem)to naockovat, zimy a jara se co se tyka ekzemu dost obavam…nicmene u „sousedu“ jsem si precetla, ze tim ze priorix je ziva vakcina, tak se doporucuje u tehuli ockovat dite az mamina prekona 1.trimenstr…kdyz teda hrozi nebezpeci nakazy u tehu mamky, jak je to u novorozence, pro nej to neni riziko? dikuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3492
26.9.08 14:27

Moni, nevím přesně jak je to u novorozence, ale mi Adámka dr. očkovala když jsem byla ve 3. trimestru tuším tak 3 týdny před porodem a říkala, že to vůbec nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
26.9.08 20:19

Já ti asi neporadím, ale zeptala bych se MUDR, ta to musí vědět,ne? :wink:
Evelinecka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
27.9.08 07:08

Ahoj

mě dr. říkala že to nevadí - taky jsem měla strach - jelikož se u očkovaného dítěte může jako jeden z vedl. )účinků této vakcíny projevit nemoc ve zmírněné podobě - ale naše pediatrička mě uklidnila že já jsem očkovaná a že i kdyby se to u prtěte projevilo s čímž se ještě nesetkala , tak to fakt nevadí. Očkovala malýho když jsem byla ve 2. trimestru mám pocit:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
27.9.08 08:11

no ja se ptala spis na toho novorozence az bude primo v kontaktu s naockovanym sourozencem, o tehotenstvi uz nejde jsem skoro na konci. Dr samozrejme volat budu hned v pondeli, jen se obavam chlacholeni, jakeho jsem se dockala trebas i v pripade ockovani proti obrne, kdy jsem byla ujistovana ze ZADNA ale OPRAVDU ZADNA reakce nehrozi…proto jsme meli dva dny 39horecky a ridkou stolici…na netu jsem si to jen potvrdila, ze je to opravdu mozne…tak proto se ptam i tady, jestli jste nektera neresila stejny problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
19.7.16 00:51

Obnovuji diskuzi. Mám syna 21 měsíců, měl být očkovaný priorixem, ale jsem znovu těhotná. Moje pediatrička u těhotných starší sourozence neočkuje, prý až po šestinedělí. Jak to ale je s novorozencem? Nemůže ho to nějak ohrozit, když je to živá vakcína? Očkovali jste tak někdo taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
20.7.16 20:56

@dextera Může. Riziko je sice minimální, ale je. Neočkovala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek