Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, tak mam zase dotaz…nekdy mam pocit, ze se mi dejou samy divny veci s miminem a ostatni jsou v pohode.
NAs dalsi problem vypada takto - kdyz mala lezi na zadech a povida, prska, pije a podobne, najednou jakoby se strasne nadychne pusou, jako kdyz se vynorujete zpod hladiny a hluboce se nadechujete. manzel mi tvrdi, ze to nic neni, ze si jen tak hraje, me to je ale divny a u jinyho miminka jsem to nikdy nevidela. Mate to nekdo taky? K doktorovi se mi nechce, nebot jsem tam jak hysterka porad s necim.
Ahoj Popodopo,
uplne to same dela i Domca ![]()
Kdyz s tim zacal, tak se jako zhluboka nahlas nadechl, jako kdyz nemuze popadnout dech, tak k nemu letim, co se deje a on se na me smeje a nahlas a rychle dejcha ![]()
Dela to hlavne, kdyz ma „amok“, to rikame, kdyz si hraje a najednou se zbesile zacne mrskat, roztahne rucicky a nozicky a nadechne se a pak se teda smeje.. Nekdy ne.. ![]()
Tak neboj, myslim, ze je to totez a ze proste jen blbnou ![]()
Ahoj Popodopo,
obě naše holky dělaly / dělají to samé. Myslím, že je to způsob hry.
Romana
""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png
""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png
Ahoj Popodopo náš malej to taky začal dělat asi v 5 měsících. Pak na to dlouho zapomněl a teď to dělá zas. Je to takový hlasitý nádech, jako by se dusil. Tehdy jsem z toho byla vyklepaná, teď už ne
Doktorka mi říkala, že pokud dítě ve spánku dýchá klidně, tak je vše v pořádku. Při dechových potížích se ve spánku vše zhoršuje. Takže pokud Ti brouček klidně spí, tak jak už píšou holky přede mnou, žádný strach!
Ahoj popdopo,tak se přidávám k holkám,náš malý to taky dělá.Začal přibližně kolem toho pátého měsíce a od včerejška zase dělá to,že piští,člověk k němu dojde,protože si myslí,že mu něco je,že brečí a on se tomu hrozně směje.Občas je s dětičkama sranda ![]()
Holky, mne je pres 30 a delam to obcas (opravdu malokdy) nechtene doted. Mne to spis pripada jako bych potrebovala v urcity okamzik dohnat dychaci rytmus. Nic to neni, ptala jsem se doktorky.
Dekuju za odpovedi, trochu me to uklidnilo, ale na rovinu, prijde mi to divny porad…dela to cim dal casteji, dneska i pri piti mlika a pri plavani ve vane…ceho by to mohl byt priznak? astmatu? cysticke fibrozy? nejakeho zuzeni dychaci trubice?…fuj, az je mi z toho spatne. ![]()
Popodopo, pozoruj ji ve spaní. Pokud spí klidně, tak je vše v pořádku. Astma a ostatní poruchy dechu se ve spaní zhoršují. Já jsem taky byla na nervy. Malý to dělal ve stejném věku, jako Tvá holčička pořád. Při jídle, v sedě, na zádech, v kočárku. Byla jsem z toho na nervy. Říkala jsem si, jestli to není tím horkem. Bylo léto. Ale to myslím, že ne. Předevčírem to dělal opět, asi po třech měsících pauzy celý den. Včera ale už ne. Včera objevil jakési prskání a to ho drželo celý den a na to blbý dejchání si nevzpomněl. Uvidíš, že malá to najednou přestane dělat a Ty na to úplně zapomeneš, jako by to nikdy nebylo ![]()
ahoj, tak nase mala to dela stale, uz tedy dva mesice, zda se mi, ze cim dal tim vic…tak jsem s tim byla dnes u doktora a rekl mi, ze to je vrozeny kongenitalni stridor, ze se to upravi samo…me se to ale nezda, kdyby to mela vrozene, tak to prece dela od narozeni a ne ze s tim zacala az v peti mesicich…divam se na net a vidim, ze to muze byt napr. cysta, nador, hemangiom na hrtanu a podobne. Jezisikriste, kdyby mi nekdo rekl, ze to je tak sileny s tema detma (ten strach o ne), tak nevim ,jestli bych do toho sla. Fakt, jsem vynervovana porad a ted tohle - jdu tedy k doktorovi znova a budu chtit vysetreni na ORL a vsude mozne. Protoze to nedela, ten zvuk, jen tak ze si hraje.
Popodopo nesmýš myslet na nejhorší a když máš obavy,tak už vůbec o tom číst,vím o čem mluví,malému ve třech měsících doktor našel vrozenou srdeční vadu,byli jsme na kardiologii,tam nám řekli,že to je OK,já pak o tom četla a četla a z článků v časopisech a internetu vyšlo,že se s tím nedá žít a že může i umřít,bláznila jsem u doktora (je to mé první) a po jeho pečlivém vysvětlení jsem celý internet a časopisy hodila za hlavu a když něco čtu tak s véééélikým nadhledem,protože je přirozené,že se o dítko bojíš a vše se vším spojuješ.Malý je velice živý a nic není na něm znát a má se čile k světu
Co se týče termínu vrozený,až tak doslova bych to nebrala já mám například vrozenou epilepsii a projevila se mi až v 8 letech po úrazu,do té doby naprosto nic.
Věřím,že to nic nebude a držím vám palečky. ![]()