Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímalo by mě, kolik hodin denně spí vaše miminka? Dáda spí tak 3× zhruba po hodnině, někdy míň někdy třeba i hodinu a půl. Je nám 5,5měsíce. Myslíte, že je to moc, jde mi pak násleně o noční spánek, jestli by nespal lépe, kdybych ho nechávala méně spát přes den. Jinak když to spočítám tak je vzhůru zhruba 9 hodin z celého dne. Spát chodíme v 21:00 a budí se většinou kolem 8-9. A nejdýl v kuse vzhůru vydrží tak 2,5 hodiny pak musí spát. Děkuji za odpovědi.
Ahoj Luciko, v tomhle věku bych ještě spaní přes den neřešila… Mimča se prospí tolik, kolik potřebují a buzení nemá smysl. Každé dítě spí jinak, třeba Věrka spala přes den po chvilkách, většinou jen při divoké jízdě kočárkem. No a o nocích ani nemuvím ![]()
Kluci jsou jiní, Ondra spí celou noc, usíná kolem 23hod, vstává mezi 8-9hod a pak spí přes den 2× různě dlouho (mezi 30min a 1,5hod, víc ne)…
Ahoj, M.
a k té předchozí diskus dodávám, že denní spánek u mladší nemá vliv na spaní v noci, u starší to vliv mělo (podle mě důvodem byl způsob uspávání, kdy mladší usíná a spí v noci sama, neexistuje vymýšlení si jídla a pod, kdežto starší spala s náma, budila se velmi často a já to tolerovala…)
Náš Matýsek spí ještě dnes 2× denně, jednou okolo dvou hodin 11,00-13,00 a pak si dává hoďku ještě navečer, v noci spí bezproblémů
Ahoj Lucíku, a zdá se Ti, že se budí v noci často? nebo proč myslíš, že je to moc, u nás je to úplně stejný, jako u Vás, Eli chodí spát taky tak 3×denně, většinou kolem 10h, to sí dá tak hoďku do 11, pak oběd, znovu jde do kočáru tak v 13h, to většinou už tak jenom půl hodinky, a pak ještě jednou tak kolem 3-4h odpo, to už toho taky moc nenaspí, no ono jak kdy, když se jede s kočárkem, tak spí, dokud nezastavíme, takže dokáže spát třeba i hodinu a půl, jindy jenom půl, je to fakt individuální, někdy, když odpoledne někam jedeme, tak spí třeba jenom chvilinku v autě a pak třeba na cestě zpátky, a taky jí to stačí, nijak protivná není..ale mám vyzkoušené, že pokud spí dýl jak do 16h, tak pak má problém s usnutím večer, a to jí dávám tak v těch půl 8.. no někdy je to problém vydržet od 4 do 7 než jdu koupat, ale pak zase lehne a většinou do 5 min. spinká..
Ahojky,
u nás to je takhle, malý chodí večer spát kolem půl sedmé a ráno vstává 6,30-7 hod. Přes den mi spinká 2× po půl hodině někdy 45min. více ne.
Mě se zdá, že jste úplně v pohodě a vůbec bych to zatím neměnila.
No 3 x po hodině je super a takhle malému mimču budeš těžko spánek nějak omezovat.My taky spíme 3 x denně,ale různě,dopol a odpol většinou půl hodiny a před obědem jak kdy,někdy třeba i 3 hodiny,pokud má zrovna ráno budíček ve čtyři
Ale to jen vyjímečně.
Ale někdy třeba 3× po půl hodině..no dělají si co chtějí ta mimča ![]()
Starší třeba spal přes den 3 hodiny běžně,to teď neznám.
No a večer chodí od narození kolem sedmé,dýl nevydrží..
jednoznačně jsem pro nebuzení a nechání tak maličkého miminka ať si usne jak chce.
U nás Honzík jako mimi nespal skoro vůbec. Nebo mám aspoň takový pocit, přes spal jenom na rukách a v noci ječel jak tur. Tak v roce se to zlomilo a do dnes si rád po obědě zdřímne.
A Tom byl zase hodně spavé miminko a usnul si tak na půl až třičtvrtě hodinky po každým kojení(myslím tím v těch 5m.) v noci to stejné, od kojení ke kojení:-) A to mu i zůstalo, teď spí po obědě od 11 někdy i do půl 4, ale většinou ho ve tři musím budit, protože valíme pro Honzíka do školky a v noci spí do rána(6:30)
Ahojky holky chtěla bych se poradit jak dlouho vám spí 5ti denní miminko? A hlavně chováte miminka v ruce?? Naše se naučilo houpání na ruce a pšššt. Jsem hotová po císaři lítat po baráku houpat na ruce
nevím co dělat
prosím o radu jak to děláte vy ostatní děkuji
@Anonymní píše:
Ahojky holky chtěla bych se poradit jak dlouho vám spí 5ti denní miminko? A hlavně chováte miminka v ruce?? Naše se naučilo houpání na ruce a pšššt. Jsem hotová po císaři lítat po baráku houpat na rucenevím co dělat
z nějakého důvodu potřebuje kontakt, ale možná nepotřebuje houpání a pšššt. Zkuste šátek/nosítko ![]()
Tak houpej v sedě v ruce. ![]()
Teď je ti ještě fajn, 5denni miminko je maličké. Starší dcera měla houpaci období v roce a půl
a to byl zážitek ![]()
My spali touhle dobou oba spolu u kojeni, takhle male miminko potrebuje kontakt, jeste ored peti dny byl u tebe v brise, ted je najednou samotne a bezbranne, je to normalni
zkus satek, ja na nej nedam dopustit
@Anonymní píše:
Ahojky holky chtěla bych se poradit jak dlouho vám spí 5ti denní miminko? A hlavně chováte miminka v ruce?? Naše se naučilo houpání na ruce a pšššt. Jsem hotová po císaři lítat po baráku houpat na rucenevím co dělat
Tak nelítej po baráku, ale sedni si na gauč. Houpat můžeš i vsedě. Pětidenní miminko mi spalo stále, když nejedlo. Prosím tě, jak sis vlastně za pět dní života dítěte naučila na houpání a pššš? To sis spíš zvykla ty, než dítě.
9m spí 2-3× denně. 9-10h, 13-14 h( někdy do 15 a pak už nespí), jinak ještě od 16-17 h