Kdy vám děti začaly lézt?

29
12.11.08 11:52

Kdy vám děti začaly lézt?

Vyhlašuju takovou malou anketku, kdy vám vaše dítka začaly lozit nebo se alespoň plazit. Mám 8-mi měsíčního kluka a tomu se do toho nějak nechce. Nemá snahu se posouvat dopředu, neustále válí sudy nebo se otáčí po směru hodinových ručiček, ale neplazí se ani dopředu, ani dozadu, nehoupe se na kolínkách, neleze… Doktorka nám říkala, že malému dá čas ještě dva měsíce (do 6. ledna) a trošku se bojím, že nás pak kvůli tomu pošle na rehabilitace. Myslíte, že to dítko může tohle všechno zvládnout za dva měsíce?

Jak dlouho u vás trvalo, než dítko začalo lozit? Když ho chci dát na kolínka, tak se mu rozjedou nožičky, když se ho snažím navnadit hračkou, sice se po ní natáhne, ale když zjistí, že na ni nedosáhne, přestane ho zajímat. Neznáte nějaké podpůrné metody, abych mu třeba k tomu lezení pomohla? Jsem trošku ztracená, chci mu dát čas, ale zároveň nechci, aby skončil v rukou odborníků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3492
12.11.08 11:58

Syn začal lozit ve 12 měsících a dcera v necelých 9 měsících. S Adámkem jsem chdila na rehabilitace. No a Viktorka se od cca 8 měsíců plazila možná dřív. Myslím si, že tvůj malý má na lození dost času vaše dr. zbytečně pospíchá a za dva měsíce se může změnit spousta věcí. Já bych si z toho, že neleze v 8 mesících fakt hlavu nedělala nevidím v tom problém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.11.08 12:21

ahoj, nespěchej s lozením, máte ještě čas :)
Pokud chceš trošičku podpořit lezení, zkus tohle:
Malý leží na zádech, ty mu chytneš levou ruku a pravou nohu a pohybuješ s nima jako by lezl a říkáš nějakou básničku ( u nás to byla Leze leze po železe), pak to vyměníš, pravou ruku a levou nohu a zase básničku. Mělo by to být na obě strany stejný počet pohybů. Hlavně to ber jako hru, když nebude chtít nenut ho.
U nás to malinko pomohlo, malá si to asi srovnala v hlavě.
Přeju hodně úspěchu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
12.11.08 12:35

Holky, díky moc. To lezení ve vzduchu zkusím, je to dobrý nápad. :-) Já totiž na jiném diskusním serveru četla, že dítko se houpe na kolínkách a za víc než měsíc po tom začne lozit. No a Patrik se nehoupe a my máme vlastně ty necelé dva měsíce, tak jsem začla panikařit… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
12.11.08 12:40

ahoj, naše klára začala lézt v 10. měsících na den. a to se vůbec neplazila. doktor sice trochu vtipkoval že je to lenoch, ale jen nám ukázal cvičení na podporu lezení - osvědčilo se nám: chtynout jí pod bříškem aby byly nožky ve vzduchu a necht jí „dopádlovat- dolézt“ rukama třeba k hračce, která byla třeba metr vzdálená. taky jsem byla trochu nervózní - všichni říkali že je to tou dlažbou a plovoučkou že neleze, že jí to klouže, ale pak když začala tak to určitě nebylo tím, že by jí to klouzalo, prostě je to lenoch. tak držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
12.11.08 12:45

Ahoj, nijak se nestresuj, že se nijak neposouvá dopředu. Nám na rehabilitaci řekla, že dítě se buď plazí, nebo válí sudy. Nikdy ne oboje. Takže sudy u vás jsou dobrý.
Náš malej se začal plazit v 6 a půl měsících a lézt začal v 8. Ale znám mimča, který se v 8 měsících taky nijak moc nepohybovali. Ono je to pak docela rychlý. Dva měsíce je moře času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.08 12:59

Ela až v jedenácti měsících. Teď začíná chodit.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
12.11.08 13:16

Bud uplne v klidu. Ja s Tomikem chodim na rehabku od narozeni, ale je to lenoch a nic s nim nehne. Za chvili bude mit rok a je to teprve tyden co se zacal plazit. Do te doby valel jen sudy a delal hodiny a to prosim cele 3 mesice. Na rehabce jsem uz skoro brecela, ze jsme z toho zoufaly, ale sestra me uklidnila, ze takovych deti je strasne moc, ale nikdo se tim nechlubi. Vsude slysis jen, jak nektere deti chodi v 8 mes… Rehabky se neboj, pokud tam pujdete, zjisti u maleho, zda nema treba slaba zada a ukazou cviceni primo na nej. My posilovali ruce, zada, v posledni fazi jsme meli spesl cviceni. Samozrejme se mu nektery cviceni nelibila, ale i pres ten jeho rev jsem moc rada, ze tam chodime, protoze nevim, kde bysme ted jinak byli. Bud v klidu, takovych lenosnych miminek je spousta. A hlavne tech klucicich. Dulezite je, ze jsou zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
12.11.08 13:25

ahoj, Vitek se plazit zacal v 7mi mesicich, lezt zacal cca 14 dni pred ukoncenym 10. mesicem a zaroven se postavil a zacal obchazet nabytek… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
12.11.08 13:40

Ahojky,
Lukášek se začal plazit jak indián koncem července,v 5měsících a leze 14dní. Stoupne si,sedne si. Je malinko rychlejší.Ale zase sudy válet nebude ani za nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.11.08 13:54

Ahojky,
malá se začala plazit v 8. měsících (díky motivaci - kukuřičné křupky :oops: ), lozit po čtyřech začala ve 13. měsících, to viděla u mě na zahradě, a hrozně se jí to líbilo, připadla si dospěle, chodit až 16. měsících (opět díky motivaci a stylem škola hrou). Jinak stoupat si začala už v 9. měsících a to díky domu, že viděla pomerančovou slupku a nikdo ji ji nechtěl podat. Prostě pro jídlo udělá cokoliv :D .
Jinak si myslím, že 2 měsíce jsou dost dlouhá doba, aby malý nepřekvapil a třeba už i nechodil :lol:

• Citovat
  • Upravit
14079
12.11.08 13:55

Matýsek začal lézt v 9 měsících a chodit v 15,5 měs. Po kolenou ve vzpřímeném postoji se přesouval od 12 měsíců. Podle neuroložky byl v pořádku, jen byl baculatý a línější. Teď lítá jako drak a vzpomínám na doby, kdy jsem ho našla tam, kde jsem ho po:,–(ila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
12.11.08 14:02

Ahoj

Tak Natálka začla lozit po čtyřech v 8měsících a v 11 už chodila!
A Sabinka v 7měsících začla válet sudy v 8,5měsíce se začla plazit a pak díky Natálce že si hráli na pejsky se asi do měsíce naučila i chodit po čtyřech :D za 9dní budem slavit rok a na chození to ještě nevypadá :wink: okolo nábytku už chodí i při aktivním chodítku jí to krásně jde ale prostě jsou každá jiná! :wink:

Takže klídek vše se naučí a příjde to dřív než si myslíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
12.11.08 14:49

Já si myslím,že v dnešní době jsou ty doktoři nějaký moc náročný.U nás to bylo tak,že Anet začala nejdřív chodit a pak až začala lézt.Ona totiž vůbec nechápala,co má na těch čtyřech dělat :lol: .Chodit začala v necelém roce a lézt až v 18m. :lol: A je úplně normální zdravé dítě.

Řekla bych,že dr.to moc přehánějí a zbytečně stresují.Stejně tak jako s kojením a přírůstky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.11.08 15:15

Malá začala lézt v 8,5 měsících a týden na to si sama v postýlce stoupla, sama chodit začala, když měla přesně 1 rok a 1 týden, o 3 týdny později už běhala. Ale úplně přeskočila plazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí