Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chtěla bych jen „uklidnit“. Minuly pátek 12.12.2008 na kontrolní ultrazvuk u dr, potvrdil mi u mimi srdecni akci(melo neco pres 1cm)-vyslo to na 7tt presne. Do toho konce 6tt jsem mela ranni nevolnosti a ted po kontrole mi to nejak ustalo… Poranu mi neni spatne, akorat citim slabou bolest bradavek a prsa mam natekle, i chozeni na malou se uklidnilo. Jsem sice unavenejsi.
Myslite, ze je vse v poradku a nemusi to znamenat nic zleho. Ja vim, zrejme „blby“ dotaz, ale uz jsem jednou prodelala potrat a nechtela bych to zazit znovu.
Děkuji za odpověď
Ahoj Leni,
neplaš
a buď ráda, že ti není špatně. Určitě je všechno OK. Nevolnosti nepostihují každého.
Já takový štěstí neměla a zvracela jsem jako Alík až do pátého měsíce:-) Jo a prasa mě přestaly bolet někdy v 6tt, časté močení ustalo taky nějak kolem 7tt a pak kolem 20 zase začalo:-) Kamarádka, nebýt rostoucího břicha, ani nevěděla, že je těhotná. Bylo jí úplně dobře po celou dobu.
Užívej si těhotenství!!!
Jana
Děkuji, já vím, že je to v pořádku, ale po minulém zážitku jsem „trošku více“ nervozní.
Jinak si to moc užívám, protože je to naše vysněné miminko.
Ještě jednou děkuji ![]()
Leni, klíd, bud ráda, že ti není špatně ![]()
Já jsem byla zrovna ta „šťastnější“ co do 20tt skoro nevěděla, že je těhotná, pak mě začalo růst břicho ![]()
Já bych řekla, že v době těhotenství jsou chvíle, kdy si člověk připadá naprosto netěhotně a je úplně fuk, jak velké břicho má. Mě se to stalo někdy kolem 8tt, přestala mě pálit žáha, bolet prsa, zkrátka nic. Vše bylo v pořádku.
Ten netěhotný pocit mě přepadl ještě několikrát, naposledy asi předvčerejškem ![]()
A u sousedů autorka deníčku Podruhé měla ten samý pocit, nicméně byla asi dva týdny před porodem ![]()
Takže buď v klidu. Možná trochu pomůže si říkat, že od splynutí vajíčka se spermií je rozhodnuto o všem, včetně toho, jestli se mimi udrží… Mě to trochu pomohlo.
Jste zlatíčka, pomohlo mi to........
Věřím tomu, že je to v pořádku, ale toto uklidnění mě potěšilo… ![]()
Jeste jeden dotaz, před chvili jsem prisla z obeda (chodim do práce), uz jak jsem sla do schodu, tak jsem dostala takovou tupou bolest v pravo v podbrisku… Pak to ustalo a jak jsem sla na velkou a na malou, tak opet znova, tupa bolest. Která opet presla..... Tak nevim volat dr, nebo se tohle stava…?
Lenčo buď v pohodě.. na začátku je to jak na houpačce.. chvíli ti nic není.. pak se to během několika dnů změní.. a zas dokola!
mě nevolnosti začaly opravdu až kolem 8 - 9tt! ale nemusí je mít každý!
určitě je všechno v pořádku! a to že dr. našel srdíčko je super! a určitě se tvé miminko vyvíjí jak má! musíš mu věřit!!!! a ne se nervovat!
pohlaď si bříško! a řekni… určitě to spolu zvládnem!!!!
přeju krásné těhotenství.. a hodně sil! a hlavně krásné a zdravé miminko!
opravdu Vam vsem dekuji za odpovedi jeste jednou. Asi jsem to proste potrebovala slyset
…
Taky jsem se jeste ted v tech tydnech nesetkala s tou tupou bolesti v pravo v podbrisku, az krecovita bolest… Je vse pro me nove, tak zjistuji co se to uvnitr vlastne deje ......
Ahoj,tu tupou bolest v podbřišku jsem taky zažila a to u prvního těhotenství.Trvalo to týden a chytlo mě to vždycky v noci a bolest to byla ukrutná!Ale podle doktorky se mi jen roztahovala děloha.Ale pak už byl pokoj.
Jestli je to tvoje první mimčo,tak se nediv těm tvým pocitům.To je zcela normální!Renata ![]()
Lenčo klíííííííííííííd, mě třeba nebylo špatně ani jednou za celý těhu…a to píchání a bolení v břiše je normální, to budeš mít v průběhu celýho těhu… ze začátku to je, jak se roztahuje děloha a pak to tak prostě je…přehnaně se nesleduj a užívej bříška ![]()
Ahojky, neboj se. Mě nebylo od začátku těhotenství špatně ani jednou, vůbec nevím, co to je zvracení, prsa mě taky nebolí a kromě únavy mě nic není. A kolem 7-8 tt mě taky několik dní bolelo napravo v podbřišu a pak to přestalo. Musí se to tam všechno připravit, aby se tam mimčo vešlo
Určitě bude všechno v pořádu.
Ahoj,
nemáte někdo podobnou zkušenost?
Včera jsem byla na prvním uzv, vše bylo naprosto v pořádku, miminko mělo srdíčko, velikost odpovídala. Dnes ráno jsem zašpinila, trošku a jen jednou. Pro klid jsem šla k dr a tam to přišlo. Neviděl srdíčko, hledal důkladně a nic
prý vidí jen pravidelnou dutinku, což je v pořádku a že prý to jen nemusí být vidět, že je malinké. Vzali mi dnes krev, ve čtvrtek zase a v pátek opět ultrazvuk. Tak se bojím nejhoršího
Jsem v 7 tt, nic mě nebolí, jen dnes první den jsem nezvracela.
Díky za reakce
@ja295 možná je to zamlklé těhotenství. Bohužel se to stává docela často. Drž se…
@ja295 já špinila v tom 7 tt nikam jsem nešla.Špinila jsem 2 dny a vše v pořádku, takže šance tu je taky vysoká u Tebe