Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat co oblékáte malým do spacích pytlů. Z jara používám spycí pytel z Tesca od Cheeroke a na zimu mám hrubší od Tchiba. Oba jsou bez rukávů a připadá mi, že malý má studené ruce, tak mu teď dávám body s dlouhým rukávem a na to overal.
Ahoj
do spaciho pytle davam male pouze pyzamko(overalek na spinkani).A spinka ve spacich pytlich bez rukavku.
Ten s rukavkama se nam osvedcil pouze v Rakousku kde bylo dost chladno.
Jinak podobnych diskuzi je tady spousta a dle rucicek se nemuzes ridit protoze miminko je ma venku takze muzou byt chladnejsi.
Pokud by diteti byla zima tak by se urcite ozvalo.
no já teda oblékám asi hodně,má body s dlouhým rukávem na tom overálek je v pytli a ještě jí přikrývám dekou v ložnici máme kolem 19stupňů asi to přeháním a,le já se právě taky řídím podle ručiček zas na druhou stranu se malá nebudí horkem a je spokojená
jsem ráda za tuto diskuzi ráda si přečtu jak to s oblékáním přeháním ![]()
Lucie
tak ja davam bavlneny overalek, pytel z Tesca a prikryvam jeste perinkou, ale my mame v loznici 16 stupnu ![]()
rucicky ma taky studeny, ale to podle me neni znamka toho, ze ji je zima, to vadi spis jen me, kdyz kojim a sahne mi na prso
a kojeni ji vzdycky 100% zahreje ![]()
my máme na spaní 18C, při mrazech klesne někdy na 17C, spací pytlíky mám dva - oba bez rukávů - do telejšího (s dutým vláknem - Aesthetic) jen body s dlouhým rukávem, do slabšího (Cherokee oteplenej) spací overálek a ještě přikrývám peřinkou, pokud jsou oba zašpiněný, tak dávám na spaní bodýčko s krátkým, spinkací overálek a teplou peřinku … spí dobře, zapařená nebývá a studený ručičky taky nemývá - asi bude horkokrevná po mně ![]()
Ahoj, ja uplne presne jako Muchacha, do Aestheticu jen overal s dlouhym rukavem, do slabsiho (Bebejou, Cherokee) overalek a prikryju bavlnenou perinkou (Tesco, H&M), v pokojicku ma Domca tak 19 stupnu.
Obcas mel studene ruce, ted uz moc ne, ale nikdy se mi v noci nebudil ![]()
Ahoj, já už spacáčky nedávám, dětem bylo horko… máme tu kolem 20 C, při vypnutém topení (topíme jen v obýváku, kde přes den děti lezou). Děti mají jen overálky s dlouhým rukávem, pak lehkou fleecovou deku, a když usnou, přikrývám je ještě klasickou peřinkou. Tu jsem začala dávat až asi před třemi týdny, kdy mi přišlo, že fleecka nestačí. Spacáčky jsem dřív používala jen bez rukávků a do nich overálek, na to jen ta fleecová deka.
Tak já dávám overalek s dlouhým rukávem a spacák od Spokojeného miminka
(moje vlastní výroba) http://miminko.kulisy.cz
máme v ložnici asi 21 stupňů, mnohdy je to jediná pořádně vytopená místnost v domě. Je nejmenší, tak topení stačí. Než začlo fungovat topení, tak jsem dávala ještě svetřík nebo kabátek a když byla teplota pod 15, tak i kulicha.
Máme zateplený spací pytel bez rukávů - ale ač máme v ložnici mnohdy jenom 14°, tak ho moc nepoužívám, malá spí jen v bavlněném overálku přikrytá takovou jakože larisou z mikrovlákna. Když už ji do toho pytle občas dám, tak má klasický bavlněný pyžamko bez ťapek.
Ještě se vracím k oblékání do spacích pytlů. Jak už jsem se zmínila na začátku diskuse, dávám bodyčko s dlouhým rukávem a overal. Zdá se mi, že by mu pak byla zima na ručičky, hodnotím to podle se, že když mi je zima, tak se přikryju peřinou až ke krku a ti malí chudáčci mají ty ručičky venku. Akorát malý má studené nejen ručičky, ale také za krčkem a dokonce i tvářičku a čelo. Tak teď nevím, zda je mu zima?