Naše dítko je ,,tatánek"

Anonymni
13.4.09 21:19

Naše dítko je ,,tatánek"

Nejsem si jistá jestli tady toto téma někde je,ale kde jsem koukala tam jsem ho nenašla tudíž zakládám tady…

Mám prcka 13 měsíců a je neuvěřitelně závislý na tatínkovi(mým partnerovi).On je úžasný otec.malýmu se věnuje,hraje si s ním,přebaluje…-prostě všechno..Musím podotknout,že já se samozřejmě starám úplně stejně a trávím pochopitelně s malým více času než přítel.rozhodně ho nenechávám jenom tak aby si hrál ale snažím se mu co nejvíce věnovat a rozvíjet ho po všech stránkách…když je přítel v práci celkem to jde.Náš Robík tedy opravdu hodně vyžaduje pozornost,takže třeba uvařit mu oběd je umění,ale furt to tak nějak jde…v momentě kdy robík kolem druhé slyší klíče v zámku je mu jasné že je táta doma a já už pro něj neexistuju.furt chce být u táty a nechce ho nechat jít ani na záchod.prostě celé odpoledne s tátou.snažíme se být všichni tři společně-což malýmu vyhovuje nejvíc,ale kdybych si ho chtěla vzít já tak už řve a sápe se na tátu…přitom se mazlí s náma obouma stejně a ráno když ho máme v posteli tak solidárně nechá tatínka spát a leze jen po mě -poněvadž mám mlíko že :)) nechápu čím to je,trávíme s ním oba dva skoro stejně času,možbá je to tím,že já jsem ta která robíka napomíná když dělá lumpárny (i když se snažím než napomenu spíš robíka upoutat jinou činností-což většinou nefunguje), a přítel s robíkem spíš kravne..netuším…pochopila bych to kdybych se k malýmu chovala nějak špatně,ale to opravdu ne…trošku to zamrzí a další věc je,že přítel si z práce musí chvilku odpočinout.aspon v klidu najíst,ten záchod…
Opravdu je to náš tatánek jak vyšitej..na veřejnosti už je mi to úplně blbý když si ho vezmu k sobě a on se pokaždý sápe na přítele.cítím se vždycky jak kdybych byla snad špatná máma.

Byla bych ráda za nějaké rady,postřehy,podobné zkušenosti…moc by mi to pomohlo,nevím jestli s tím mám něco dělat nebo jestli je to nějaké období a přejde to…díky

Verča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
13.4.09 21:27

Já myslím, že je to tím, že tebe má furt, kdežto tatínek je vzácný a tak se na něho těší. A protože ho má hodně rád, tak se na něho hodně těší a má hodně velkou radost, když je s ním… Což je přece super, ne?

Určitě to není tím, že by tě měl míň rád nebo jsi byla špatná mamka… :wink: On asi moc ještě nedokáže ocenit, že to s ním máš těžké a kolik času mu věnuješ, jen prostě ví, že taťka je s ním míň, tak o to víc si ho chce užít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
13.4.09 21:37

To je normální, s mámou je furt, tak se těší na tátu..když třeba odjedeš na půl dne, tak pak zase se těší na tebe…

náš malej uměl daleko dřív říct táta než máma…a dodneška je tatínkovo…ráno se vzbudí a říká, kde je tatínek, že přijede z práce (když zrovna odjel..). A když mu něco zakážu, zařvu na něj nebo plácnu, tak ječí - tatínek, kde je, kde je? :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1100
13.4.09 21:44

Jéje......sem se musela pod fousy usmívat…promiň :wink:
U nás je to bleděmodropuntíkatý :lol: :lol: :lol:
Asi tak milionkrát za den mele furt táta?táta?táta?.......a já na to TÁTA JE V PRÁCI! Za pidisekundu táta?táta?táta? no a já zase TÁTA JE V PRÁCI :lol: :lol: a tak celý den dokola.
Uvidí stejný typ auta na ulici a zase táta?táta?táta? no a já zase TÁTA JE V PRÁCI :lol: :lol: :lol:
O víkendu za ním Vítek chodí jak pejsek - i na záchod. Začínám si připadat jak placená hospodyně, kterou vezme dítě za vděk jenom v případě že jeho bůh (táta) náhodou není doma.
Moje ségra mi posledně volala s brekem, že její 5ti letý syn jí řekl, že má jít raději do kuchyně vařit oběd - stejně jí ten fotbal nejde a že si raději hraje s tátou :? :wink:
Tak se pomalu srovnávám s tím, že dopadnu stejně. :( :roll:
Na druhou stranu - po příchodu z práce se dítě zavěsí na otce a já mám čas si v klidu dát kafe. :wink: :lol:
Tak nesmutni........my jsme prostě ty mámy, které jsou kdykoli k dispozici a ti naši kloučci ví moc dobře, že stačí kdykoli zavolat a jsme jim zase k dispozici. Prostě jsou si námi příliš jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
13.4.09 21:46

Ahoj, jelikoz otec myho syna s nami nezije, mam to takhle se svoji matkou :D Jen ji maly zblejskne, natahuje se na ni a drzi se ji jak kliste, jak kdybych ho doma snad mucila :D Pritom kdyz jsme spolu sami, je to mazel nejvetsi. Beru to, ze je to pro nej proste zpestreni, ze uz me ma okoukanou, jsme spolu fakt nonstop 24 hodin, vubec se mu nedivim, ze uz me ma plny zuby :D Jo a je mu taky trinact mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
13.4.09 21:58

Můžu ti jenom gratulovat, já mám mamánka (11měsíců), takže klídek má můj chlap, kdežto po mně to dítě pořád leze, kolikrát usne jen na mně, jak se vzbudí, zas se na mě sápe, teď, jak měl horečku, nemohla jsem si jít v noci ani vyčistit zuby, protože nešel pustit z ruky, když brečí, uklidním ho taky jenom já… no je to fajn, že se tak mazlí, to mě těší, ale taky bude fajn, až z toho vyroste (navíc mě moc nebaví milión teorií příbuzenstva, že jsem si ho tak vychovala :evil: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
13.4.09 22:05

jeee, tak to je uplne presne jak u nas. Emca tatku naprosto zboznuje a porad na nem hrozne visi. Me ma taky rada, kdyz jsme jen spolu, tak si to pekne uzijeme, ale jakmile prijde tata - a ze ho vzdycky touzebne vyhlizim, tak na nem visi a cely odpoledne je jen jeji. Ja mam Tomika a kdyz ho dam na pochovani tatkovi, tak se hned sape, ze ma chovat i ji.
Ani me to nemrzi, ponevac si po manzelove prichodu konecne oddychnu u nake prijemne domaci prace, Eminka me hodne vysava, tak je to vazne uleva.
Ale pravda, ani na zachode nema tata klid, hned se za nim dobyva a skuci za dverma, ze se s nim chce tulit.
Dneska vyborna akce - vymena pneumatik. Cela rodina pred domem, ja houpu Tomika v kocaru a manzel misto aby prezouval vysvetluje po dobrem i po zlem Emince, ze ted vymenuje pneusky a ze se s ni nemuze tulit a ze musi byt na chodniku a nesmi na silnici k nemu, no scenka pro cely sidliste.
Takze kdyz je potreba zaridit neco pro blaho rodiny, co nejsem schopna udelat ja nebo Emicka nemuze asistovat, tak je to spatny, ale jinak vidim tatankovani rozhodne jako vyhodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
13.4.09 23:10

Jako bych četla o svých dcerách. Obou. :) Se mnou jsou celý den, jen ráno si užívají s taťkou a pak teda chvíli večer, manžel chodí poměrně pozdě z práce. Také to beru jako celkem logickou věc, že když je tatínek doma, můžou se z něj s prominutím „poprdět“ :lol: , protože mámu mají prostě skoro pořád…

O víkendech je to docela sranda, to jim nemůžu ani rozčesat vlásky, pomoci s čištěním zubů, prostě když je tatínek po ruce, musí dělat všechno on. Často slýchám: „Mami, ty ne, ty běž do pracovny“ nebo „Ne, já chci to a to udělat od tatínka“…

Taťka se jim věnuje opravdu moc hezky a fakt nadoraz, jsou to jeho Zlatíčka. :) Tak ať se navzájem pěkně užívají. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
13.4.09 23:18

Ja mam taky mamanka-ku :? a zacina to byt horsi a horsi..Taky jsem rada ze se mala mazli,sama prijde da mi pusinku-ale nikomu jinymu :roll: taky by po me nejradsi porad lezla a drzela se me za -cokolic co je po ruce s casti meho tela :roll: -Jak prijde tatka,klepe se radosti a vola TATA TATA ale i kdyz si hraji me nespousti z oci a jak zmiznu uz vola MAMA…
Bohuzel u nas je to i tim ze rodina daleko a tak je porad se mnou.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
14.4.09 07:04

Dobré ránko,

Tak jste mě moc potěšili… v okolí jsem se s tím nesetkala,tak jsem z toho byla trochu vykolejená…samozřejmě jak píšete,má to své plus,že si mohu odpočinout,něco udělat v klidu nebo kolikrát i lehnout…ale přece jenom co je moc…Budu si tedy muset zvyknout nejspíš.a pak že kluci jsou mamánci :)Podle příspěvků se mám asi ještě na co těšit :roll: …ale z druhé strany.jsou rodiny kdy se otcové dětem nevěnují vůbec ,takže ještě můžu být ráda…no děkuji moc.opravdu jste mi moc pomohly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
14.4.09 09:03

Holky, ani nevite, jak jsem rada, ze jsem tuto diskusi nasla! U nas je tato situace velmi aktualni a ja uz si zacinala myslet, ze je u nas neco v neporadku :oops: Maly na tatovi doslova visi. Jak ho vidi, tak chce byt jen s nim a ja uz nejsem potrebna, coz me docela mrzi, ale je fakt, ze diky tomu si muzu udelat svoje veci v klidu, coz manzel jaksi nemuze :roll: :lol:
Fakt jsem rada, ze v tom nejsem sama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
14.4.09 12:37

Je to u nás podobné. Máma začala říkat až teď tak cca jednou týdně :lol:
Je to podle mě naprosto normální, vždyť máma je tu pořád, táta ne tak často, takže si dítě chce užít toho vzácnějšího.
Navíc, když je tu táta, tak si hlavně hraje a to ostatní je v malém poměru, kdežto u mámy je to přesně opačně oproti pečování a vychovávání, je hraní malá část dne.
Já jsem ráda, že to tak, je, jsem ráda, že se oba k sobě mají a že se na sebe těší. Vím že mě má malá ráda a to mi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
15.4.09 11:05

Nic si z toho nedelej… moje deti jsou „tatinkovi milacci“ a v momente kdy je tatka doma je maminka nezajima. Tatinek musi vsechno od prebalovani pres koupani a hrani, az po ukladani ke spani.
Proste tech tatinku si moc neuzijou, tak si je uzivaji kdyz jsou doma. Kdybych o vikendu odesla, vubec si toho nevsimnou.
A neboj, ono prijde i obdobi, kdy to bude zase „mamanek“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová