Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, moja 6 mesacna dcerka je uz 5 den vysypana na brusku, drobne cervene vyrazky ako krupica, ma to aj na krku a malinko na chrbatiku, neviem co to moze byt, boli sme u dr, ale povedala ze kym nema teploty a je kludna, ze to nic nieje , ze sa to spravi same…
Mali ste to niekto? Neviem ci to nie je zo stravy alebo z pracieho prachu, ako dlho take vyrazky zo stravy pretrvavaju? ![]()
Ahoj Duda, to vypada na koprivku..
Nepises, jestli jeste kojis nebo UM, zda uz zkousite prikrmy..
Jestli kojis, tak se zkus vyvarovat citrusum a jiznimu ovoci (na nemohla ani 2 mesicky pomerance, aby se mi mala neosypala), jestli uz zkousite prikrmy, tak bych taky zatim vynechala ovoce, dokud se to male nespravi a pak pomalu zkouset jednodruhove, abys videla, na co ti mala reaguje - jestli se zas po necem neosype a pak bys to musela vyradit.
Event. i prasek prichazi v uvahu - zkus ho zmenit nebo nejlip zatim prat jen s mydlem, nez vyrazka zmizi a pak muzes zas testnout, jestli se po nem znovu osype a budes mit jasno, jestli je to z prasku..
Jeste me napada, ze Anja se mi osypala, i kdyz jsme zmenili znacku plenek.. Proste cokoli jste posledni tyden zmenili, zkuste eliminovat, vynechat drazdiva jidla, nekdy se ale muze objevit precitlivelost i na delsi dobu pouzivane prostredky ![]()
Tak hodne zdaru, at brzy zjistite pricinu a mala ma po trapeni!
Na Dithiaden je jeste mala.. Ale kdyby to trvalo dlouho, tak se zkus jeste poradit s dr. - ted nevim, jestli tak male deti mohou uz napr. Fenistilove kapky.
jo a pokud se vam podari odstranit pricinu, tak by melo byt do 24 hodin po vyrazce (tedy u nas to tak fungovalo)
duda píše:
Ahojte, moja 6 mesacna dcerka je uz 5 den vysypana na brusku, drobne cervene vyrazky ako krupica, ma to aj na krku a malinko na chrbatiku, neviem co to moze byt, boli sme u dr, ale povedala ze kym nema teploty a je kludna, ze to nic nieje , ze sa to spravi same…
Mali ste to niekto? Neviem ci to nie je zo stravy alebo z pracieho prachu, ako dlho take vyrazky zo stravy pretrvavaju?
Ahojky,nám se stalo nedávno něco podobného.Malí se mi celí osipal a byl drsnej jak struhadlo.byli jsme stím u dr a dala mi na to mast že prej to je nejspis nejaky ekzémek a po používani toho krému se to za den az dva zlepsilo a je to dobrý.Ona ti na to nic nenapsala????