Přírodní kosmetika – tipy na krémy, mastičky a vše ostatní

3417
11.5.05 18:24

Přírodní kosmetika

Pro všechny milovnice přírodní kosmetiky jsem se rozhodla založit samostatnou diskusi. Budu ráda, když budete psát vaše tipy na mastičky a krémíčky a vše ostatní, co vám dělá dobře na duši i těle. A stejně tak o výrobcích, které se vám moc neosvědčily.

Pro začátečnice - co to vlastně přírodní kosmetika je?

Od roku 2001 existuje mezinárodně uznávaná ochranná známka „ Kontrolovaná přírodní kosmetika", kterou po splnění přísných kritérií uděluje každému přírodnímu produktu mezinárodní institut Ecocontrol.

Kritéria, která musí splňovat výrobek užívající ochranou známku „Kontrolovaná přírodní kosmetika“

• Rostlinné suroviny pochází pokud je to možné z kontrolovaného biologického pěstování nebo certifikovaného sběru ve volné přírodě • Je povoleno použití prokazatelně neškodných minerálních látek • Důsledné nepoužívání syntetických barviv, konzervačních látek, syntetické parfemace, ethoxylenových surovin, silikonů, parafínu, vazelíny a dalších ropných produktů • Výrobky ani výchozí suroviny nejsou testovány na zvířatech. Nesmí se používat suroviny z mrtvých zvířat (zvířecí kolagen, tuk z norka, vorvaňovina apod.) • Suroviny využitelné s omezením: emulgátory a tensidy. Povolené jsou pouze ty, které se vyrábí z rostlinných tuků, olejů a vosků, z lecitinu, lanolinu, včelího vosku, rostlinných cukrů a škrobů, rostlinných bílkovin • Není povoleno použití radioaktivního ozáření k zajištění mikrobiální čistoty • Transparentní výrobní postupy. Deklarace všech použitých surovin • Nepoužívání geneticky manipulovaných rostlin • Důraz na ekologickou únosnost výroby a recyklovatelnost všech použitých obalových materiálů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3417
11.5.05 18:33

Tak tady je první tip - Weleda Kožní tonikum . Napíná a posiluje kožní vazivo, odstraňuje pocit těžkých končetin, brání žilnímu městnání, otokům, vzniku křečových žil a proleženin.
Funguje perfektně a navíc krásně voní. Používala jsem ho v těhotenství, když mě začaly bolet žíly a teď jsem se k němu zase vrátila. Doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
11.5.05 18:38

Weleda Měsíčkový kojenecký krém . Preventivní ochrana pokožky před opruzeninami a vyrážkami v oblasti plenek,
chrání před přílišnou vlhkostí, pečuje o namáhanou dětskou pokožkou a chrání ji.
To nejlepší, čím jsem kdy dětský zadeček mazala. Náš kluk trpěl na opruzeniny a někdy je měl až do krve. Tenhle krém vždycky spolehlivě vyléčil. Vřele doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
12.5.05 09:54

Já používám kosmetiku od Nobilis Tilia, což je česká aromaterapeutická kosmetika - jejich stránky jsou www.nobilis cz. Jsem s nimi moc spokojená, s panem Šedivým (majitel) se znám osobně a vím, že to je člověk, kterému jde o dobrou věc a nejen o zisky. Některé výrobky mají čistě z přírodních látek, některé s částečným podílem synteticky upravených látek, ale bez konzervantu a v některých je i konzervant. Mají výborně udělaný ceník, ze kterého se dá na první pohled poznat, jestli je výrobek čistě přírodní nebo ne. Také mají kvalitní éterické oleje, podle mého názoru to je „vyšší střední třída“ :) . Dále mám výbornou zkušenost s další aromaterapeutickou (také českou) kosmetikou Eoné - www.eone.cz. Ta má skvělé výrobky pro těhotenství, porod a šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
12.5.05 10:33

Já používám spoustu produktů firmy Just a Nahrin.
Z Justu například Eucasol(sprej na uvolnění rýmy a nachlazení-perfektní),Tea Tree olej-nebo krém=na všechno zánětlivé,dokonce v porodnici na jizvu,trochu to štípalo ale po chvíli velká úleva a rychlé hojení,Krém Activ-se solí z mrtvého moře(na modřiny,akné,vyhlazení a bolest jizev),výborné jsou taky éterické oleje,třeba Bazalkový-neředěný jsem namazala naprsa a během noci se mi opět prsa nalila tak že jsem musela prcka budit :wink:
No a novinkou je dětská kosmetika-tělový šampon,mléko a krém na opruzeniny-o těch můžu napsat něco bližšího: ŠAMPON-uklidňuje a uvolňuje citlivou pokožku
předchází podrážděním
dezinfikuje a hojí drobné ranky
uchovává v pokožce vlhkost
SLOŽENÍ-
jemná směs tenzidů
extrakt z pivoňky
extrakt z plodů baobabu
extrakt ze srdcovnice
axtrakt z heřmánku

MLÉKO-
podobně jako šampon
SLOŽENÍ-
mandlový olej
jojobový olej
extrakt z protěže
extrakt ze semen baobabu
růžový extrakt
glycerin

KRÉM NA OPRUZENINY(fakt dobrý)-
vysuší
chrání před opruzením a mokrem
vzniklé opruzeniny a záněty jsou zmírněny
lehce dezinfikuje
mírní krvácení
SLOŽENÍ-
přírodní oleje-mandlový,palmový,jojobový a kandeliový vosk
extrakt ze semen baobabu
extrakt z řepíku
oxid zinečnatý
d-panthenol

Tak tohle používáme my,jsme spokojení.

Gabka a Štěpánek -skoro 3 měsíce
alpha-bisabolol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 10:58

Weleda krém na opruzeniny

Ahojte,
Weleda má některé výrobky výborné (dětské mýdlo, cca 90 Kč, čaj pro kojící matky, 120 Kč), ale krém s měsíčkem na opruzeniny se nám vůbec neosvědčil . Nejde roztírat a těžko se umývá. Vždy lze nanést jen tlustou vrstvu. Spíš se nám osvědčil krém s panthenolem od Altermed, což však není přírodní kosmetika.

• Citovat
  • Upravit
256
12.5.05 11:36

Ahojte,
na doporučení z několika stran jsem si zakoupila kosmetiku od Hádka

www.hadek.cz

a to sprchovací olej a mycí olej na mastné vlasy a koupelový olej pro dítko. Zatím jsem se „myla“ jen 3×, ale mám trochu pocit, jestli se nemyju jen vodou :oops: Je to jen o zvyku? Co když budu víc špinavá - ze stavby nebo zahrady? Máte zkušennosti?
Mytí dlouhých vlasů mi dalo zabrat, ale vlasy nejsou kupodivu mastný, zdají se mi umytý jako po „normálním“ šamponu.
 Michi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
12.5.05 12:20

mám otázečku,

v době ovulace se mi n azádech a občas i dekoltu vyhazujou nějaké puberťákoviny, ačkoliv věk už na to rozhodně nemám :lol: a pak se pupínky hojí většinou až do MS. bohužel mi na zádech zůstavají jakoby fialové flíčky, které fakt nevím čím už namazat, aby mizely. budu vděčná za všechny typy.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
12.5.05 17:22

Michi,
sprchový olej používám už asi 6 let; sice od Nobilis Tilia, ale měla jsem i od Hádka a je to totéž. Jde opravdu o zvyk - třeba manžel ho odmítl používat s tím, že mu vadí, že nepění a tudíž má pak pocit, že není pořádně umytý. Mně naopak moc vyhovuje a myslím, že myje dobře - jinak by to po těch 6 letech už na mně muselo být vidět :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
12.5.05 19:23

Vincencie, to mě mrzí, že ten Weleďácký krém na opruzeniny vám nevyhovoval. Já jsem s ním nikdy neměla nejmenší problém, asi s roztíráním ani s umytím. Co ale mě se hůř roztírá, je Měsíčkový dětský krém. Má sluneční faktor 4, krásně voní, ale je trošku hutnější a dětem se to moc nelíbí, když je s ním mažu. Daleko lepší je podle mě Logona - Pěstící krém měsíček a Pěstící mléko měsíček . S tou Logonou mám vůbec nejlepší zkušenosti. Je taky levnější než Weleda, možná proto, že mají větší balení.

www.logona.cz

Michi, jde opravdu jenom o zvyk. Taky jsem Hadka hodně používala, byla to vlastně první přírodní kosmetika, se kterou jsem se kdy setkala. Něco velmi podobného těm jeho olejům mají v Logoně - je to lávová zem . Je to prostě hlína, kterou koupíš buď hotovou nebo v suchém stavu a doma si namícháš podle potřeby. Přidávám si do toho i olejíček podle nálady. Nepění to a můžeš s tím mýt vlasy i pokožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
12.5.05 19:50

Od Nobilis mě nadchnul dětský zásyp s levandulí Leontýna. Naše holka měla do půl roku ekzém, na tváři mokvající flek a mě se tímhle pudrem podařilo jí ten flek vysušit. Pak jsem jí koupila tu Logonu a ekzém se vyléčil a zmizel úplně. Nevím tedy, jestli za to mohla Logona, ale fakt je, že od té doby nemá problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.5.05 22:49

Ahoja Pimpo,
výborný nápad!Moc Tě chválím,nějak jsem se do Tebe,Stefinky,Goody a spol.zamilovala :lol: Já používám oleje kromě na tělo tak i místo krému na obličej.Na začátku jsem si koupila hotový od Salusu http://www.salus-mh.cz ,je v lahvičce s kapátkem,takže se dobře dávkuje,a jakmile došel,tak jsem si ho namíchala sama-nějaký čistý olej podle toho,jaký komu vyhovuje+esence podle typu pleti a samozřejmě taky jak co komu voní.Odjakživa jsem měla problematickou pleť,a teď je vše v pořádku(pořádně jsem ho však začala používat až v těhotenství,takže nevím přesně,zda je to olejem,nebo nějakýma hormonálníma změnama-po pravdě po tom nijak nepátrám a jen si to užívám :wink: )
Někde na E-miminu jsem zaregistrovala tipna peeling-sůl-olej,vyzkoušela jsem a super, nemusela jsem se pak mazat.Já přidávám další formu peelingu-lógr z kávy,dá se k němu přidat třeba zakysaná smetana,nebo taky olej(akorát,že pak člověk voní jako kávové řezy :wink:
Mojřička

• Citovat
  • Upravit
3417
15.5.05 00:02

Mojřičko, to je od tebe tak hezký, to už jsem dlouho od nikoho neslyšela. Budu to muset ukázat mužskýmu, aby viděl 8O :D !
Další tipy zítra, nevidím na oko. A jsem moc ráda, že se to líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
16.5.05 14:45

Urtekram - dánská přírodní kosmetika. Je nejlevnější ze všech kosmetik, ptala jsem se přímo dovozce, jak je to možné. Řekl mi, že firma nedává tolik peněz na marketing - mají velice jednoduché obaly. Na západě je prý poměrně rozšířená, firma prostě vyrábí a prodává, reklamou se moc nezabývá. Na internetu je cenový rozdíl velký, v obchodě už trochu menší. Výroba je kontrolována vládou a továrna je maximálně ekologická. Některé výrobky mají Fair Trade. Všechno, co jsem zatím vyzkoušela, mi vyhovovalo: zubní pasty, sprchový gel Brown Sugar, denní krém, tělové mléko pro děti, levandulové mýdlo, deodorant.

www.urtekram.cz - informace o firmě a výrobcích
www.vitektrade.cz - e-shop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
16.5.05 15:01

Cami , nic mě nanapadá, mě se to dělá taky a mám pocit, že nejen při ovulaci :D . Co mi dobře pomáhá při hojení beďarů je tyčinka od dr.Hauschka - www.arachne.cz
Mají to napsané jako korektor. Takovouhle tyčinku mají i další firmy, ale zatím jsem jinou neměla, protože to vydrží hodně dlouho, už mám tuhle několik let. Tak snad ti to trochu pomůže.

Mojřičko , taky jsem používala obličejové oleje, a to od Hadka. Měla jsem je strašně moc ráda, hodně se mi po nich omezilo maštění pleti. Ale zanášely se mi hrozně póry, takže jsem se jich musela vzdát :( . Taky jsem si dělala svoje vlastní výtvory, přidávala éteráčky podle chuti. Každý pleti to ale bohužel nevyhovuje, je potřeba to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí