Přírodní kosmetika – tipy na krémy, mastičky a vše ostatní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
31.5.05 14:22

Pimpo a ostatní přírodní kosmetičky :wink: ,
mám dotaz-zž podvakráte jsem se setkala s názorem,že Salus není kvalitní.. :cry: Nemáte o tom někdo nějaké bližší informace?Chci si teď objednat větší zásobu olejů,jak éterických,tak čistých,a to část ze Salusu a část z Eoné(bývalý pan šéf to objednává za velkoobchodní cenu),tak nevím… :roll:
Mějte se krásně :lol:
Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
31.5.05 14:52

Mojřičko, to je bohužel věc, kterou sama nevím a marně se snažím dozvědět :( . Psala jsem dokonce před časem dotaz do Sonnentor, ale nepřišla mi odpověď a já mám pocit, že jsem to špatně poslala, nebo měli na stránkách chybu. Éteráky od Sluneční brány jsou totiž podobně levné jako Salus, zase se mi ta firma zdá seriózní, když produkuje bio potraviny...... O víkendu jsem ale byla rozhodnutá si koupit mou milovanou levanduli od Nobilis, ale paní prodávající v krámku v Kotvě obsluhovala přede mnou nějakou cizinku a mě si ani nevšimla. Stačilo projevit trošku zájmu, já bych si řekla o olejíček a odhupkala. Takhle jsem se sebrala a šla.
Mojřičko, já ti bohužel neporadím, sama bych to strašně ráda zjistila, protože dávat zbytečně víc peněz se mi nechce, ale zase kupovat si šmejd taky ne.
V knížce Aromaterapie (B. Nováková a Z. Šedivý) je napsáno :

• Příliš levné silice nevzbuzují dojem spolehlivosti.
  • Silice, o kterých se od prodejce nedozvíme nic o původu, o dodavateli, u nichž na etiketě chybí datum výroby nebo jejich latinské názvy, jsou s největší pravděpodobností pochybné kvality.
  • Řada prodávaných silic nese označení Pouze do aromalamp nebo do pot-pouri - tak to je jasný.
  • Vyšší cena silice by teoreticky měla být zárukou kvality, na druhé straně je zbytečné kupovat předražené zboží. Rostliny, ze kterých se silice získávají, se pěstují v celé řadě zemí celého světa, a dodavatelé je získávají často ze stejných zdrojů. Jestliže nám tedy dva obchodníci nabízejí silici ze stejné oblasti a sklizně, pátrejme, co je příčinou vyšší ceny. Pokud nedostaneme uspokojivou odpověď, kupme si bez obav tu levnější.

Tak babo raď. Jdu napsat dotaz Sluneční bráně, doufám že tentokrát úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
31.5.05 14:56

Koukni na tohle :

http://www.slunecnibrana.cz/p_oleje.htm

Připadá ti to jako podvod? Mě ne, ale už se jdu zeptat na tu cenu, proč je tak nízká :?: :?: :?: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
31.5.05 15:29

Máš pravdu,působí to velmi věrohodně a ty ceny jsou dost nízký… 8O
To jsem moc zvědavá,co se dozvíš…Před mateřskou jsem pracovala jako sestra v ÚSP pro lidi s mentálním postížením,a pan šéf tam právě rozjíždí aromaterapii,docela se tomu věnuje,tuším je v kontaktu i s Janičkou Hašplovou(doufám,že jsem to její jméno nepopletla :roll: ),která je považována za odbornici na dětské masáže…a používá jen Salus…Tak jsem si říkala,že pokud to používá budoucí aromaterapeut,tak to nebude žádný shit…Zkusím se ho zeptat…A ještě jsem si uvědomila-já hlava děravá :lol: ,že mi dal v těhotenství Listy aromaterapie a Fytoterapie,kde bylo velké téma Těhotenství,tak zkusím napsat přímo do Asociace českých aromaterapeutů,třeba tam bude někdo tak hodný a poradí… :wink:
Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
31.5.05 16:31

Mojřičko, zeptej se koho můžeš, já bych to strasně ráda věděla.
Tos mi připomněla, že ta paní Nováková, co spolunapsala Aromaterapii, byla jednou v Sama doma a jako kulisu tam měli olejíčky Salus. Je to ale už poměrně dávno. Také je vyfocená na letáčku Salusu. Taky jsem si to přeložila tak, že když jim propůjčí svou tvář, tak snad ví co dělá ?????!!!!!!
Koukala jsi na stránky Salusu? Taky nevypadaj špatně. Ale nevím, jsem z toho zmatená. Tak trošku zastávám názor, že ty špatné pověsti mohou pocházet od konkurence. Jednou se do nich obul sám Hadek ve svém časopise a můžu ti říct, že ten článek se mi vůbec nelíbil. Ale jedno se mu povedlo: dokonale mě zviklal, že jsem Salus přestala kupovat a začala kupovat skoro 3× tak dražšího Hadka.....Do té doby, než jsem objevila levnější Nobilis. A posléze ještě levnější Sluneční bránu.....Doufám že nakonec zase zkončím u Salusu, protože zjistíme, že kvalita je naprosto stejná :D :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
1.6.05 08:40

Dobře, že jste to nakously. já jsem se včera ve zdravé výživě pozastavila nad tím, že to samé, co mám od Hádka je od salusu zhruba o 50% levnější a mám to tu za rohem. Tak fakt nevím, čím to je. Ale znám lidi, kteří mají takovou filozofii, že jsou prostě dobří, jedineční ve své práci nebo dodávají kvalitní a jedinečné zboží, tak si to cení, že si to nechají náležitě ohodnotit. Nemyslím to nijak ironicky. A myslím, že ani tito lidé nechcou jen „sprostě“ vydělat. Prostě tu kvalitu co nabízijou, dávají najevo tou cenou. Chtějí se jasně odlišit. (Znám např. malířku hedvábných šátků, která ty šátky prodává kus kolem 1000Kč a pod tuto cenu nepůjde, protože ona to má vystudovaný. nějaku uměleckou školu. Že ty její šátky jsou stejně hezký a nápaditý jako třeba i od nějakého amatéra, samouka, který/která má talent, ji nezajímá.) A na druhou stranu existují zase kupující, kterí zá:,–(ně kupují to dražší, spoléhají , že je to kvalitnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.6.05 09:51

Michi, tak v tom máš naprostou pravdu. Já ale budu kupovat to levnější, pokud kvalita bude stejná. V tom, jestli mi doma v aromalampě bude vonět levandule za 170 nebo 70, vidím velký rozdíl. Respektive můj nos za tu stovku navíc asi nebude spokojenější :). Tak doufám, že se dopídíme nějaké konečné informace. Zatím mi odpověď nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.6.05 14:57

Jupíííí, příšla mi odpověď a tak vám ji překopíruju:

Vážená paní Vando,

děkuji za Váš e-mail.
Zakládáme si na tom, že naše éterické oleje jsou výhradně rostlinného původu a že nejsou pančovány.
Zabýváme se výrobou bylinných specialit výhradně z kontrolovaného ekologického zemědělství. Poněvadž éterické oleje z takovýchto systémů hospodaření jsou extrémě drahé a tudíž v ČR méně prodejné, zaměřili jsme se na vysoce kvalitní produkty z běžných produkčních oblastí s přihlédnutím na maximálně extenzivní
pěstování matečných rostlin.
Kvalita našich éter. olejů je plně srovnatelná s produkty firmy pana Hadka nebo Nobilis.
Cena našich éter. olejů zůstává už několik let beze změny, poněvadž máme ustálené dodavatele surovin a
navíc program éterických olejů je pro nás více méně dopňkovou ale pořád příjemnou záležitostí. Pro Vaši informaci naše společnost byla spolu s firmou Karl Hadek jedním z prvních oficiálních prodejců silic v České republice, kteří byli spolutvůrci legislativy pro prodej naprosto nového segmentu výrobků.
Produkty a praktiky firmy Salus nebudu komentovat poněvadž je neznám. Vedu jen v patrnosti to, že v začátcích této firmy se mi dostal do rukou jejich ceník - velmi podobný našemu mínus cca 1 korunu.

Těší mě velmi, že jste s našimi olejíčky spokojená. Budu velmi rád, pokud nám pomůžete tím, že se o svou spokojenost podělíte s Vašimi blízkými a přáteli: To je totiž forma reklamy, která je nám blízká, neboť člověka nemanipuluje.

s díky a přáním všeho dobrého

Ing. Tomáš Mitáček
jednatel

Takže pro mě je to jednoznačný. Krom toho, že mi Sluneční brána byla tak nějak z těch ostatních firem nejsympatičtější, mají i výborné bio čaje a koření. Já nemám co řešit. :D :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
1.6.05 16:17

Ahoj holky,
já jsem před mateřskou dělala aromaterapii (masáže a kosmetiku), vystudovala jsem Institut aromaterapie (zřizovatelem je Asociace českých aromaterapeutů - AČA), kde nás učili mj. i Zbyněk Šedivý a Bára Nováková. Na základě školy i pozdější praxe je můj názor asi tento: nejlepší, co je zde na trhu, je Nobilis a Hadek, ale na toho pozor, protože některé rostlinné oleje (oleje, ne silice - t.j.např. mandlový, slunečnicový) má rafinované. Oboje je řekla bych lepší střední třída. Já osobně používám Nobilis, protože p. Šedivého a p.Hadka znám osobně a bližší mi je p.Šedivý. P.Hadek na mě působí dojmem dobrého obchodníka, p. Šedivý je vědec a nadšenec :). Dále se zde dá sehnat skvělá anglická značka Fragrant Earth, dováží ji Nobilis. Mají opravdu lahůdky - několik set silic, spousta jich je z divoce rostoucích rostlin… Tyto silice bych ale doporučila opravdu k terapeutickým účelům, do aromalampy nebo do prádla jich je škoda. I jejich cena je vyšší. Tolik mé zkušenosti, třeba to někomu pomůže :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
1.6.05 16:21

Jééé, Mojřičko, ty znáš Janičku Hašplovou? Já se s ní znám už dlouho, učila nás v Institutu aromaterapie dětské masáže a teď k ní chodím do Školy vědomého rodičovství (resp. už jsem dochodila, jen ještě napsat diplomku :) ). Je to takové zlatíčko :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.6.05 17:33

Teda Siamino, tak to máš krásný povolání :D .

Z toho, co píšeš o Hadkovi, mě jímá hrůza. Celé roky jsem věřila tomu, že to je čistě přírodní kosmetika nejvyšší kvality a teď se během pár dní dovídám, že to tak žhavé není :( . No nic, nikomu se nemá věřit.

A k těm éterákům, myslíš že ty ostatní jsou horší kvality? Že není možné, že je tyhle firmy získávají ze stejných zdrojů a proto jsou stejně kvalitní? (i když cena je u nich poněkud jiná - mám na mysli Hadka, Nobilis a Sonnentor)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
1.6.05 22:01

S tou kvalitou to je hrozně těžké, protože je relativně velice málo firem, které ty éteráky prodávají a zároveň vyrábějí samy, většinou je nakupují a zase dost často ne od výrobců, ale od různých překupníků… Takže je téměř nemožné vystopovat jejich původ. Pro příklad - dejme tomu, že se na světě vyrobí 100 kg neroliové silice ročně (to jsem si vymyslela fakt jen jako příklad), ale prodá se jí 1000 kg (protože je o ní zájem). Proto se pančuje, vyrábí synteticky a vydává se za přírodní atp. Kdyby člověk chtěl mít stopro jistotu, že má přírodní silici, musel by si to nechat ověřit v laboratoři a to by mu ta silice přišla fakt draho :wink: . Takže nezbývá než nakupovat u firem, o kterých člověk ví (nebo si to alespoň myslí), že se snaží nakupovat co nejkvalitnější silice. Co se týče p. Hadka, já proti němu vůbec nic nemám, je to charismatický člověk a umí skvěle přednášet, ale skutečně na mě působí především jako výborný obchodník a mému srdci jsou bližší spíše nadšenci typu p. Šedivý :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.6.05 22:12

Hmm hmm, ty mi zase zamotáváš hlavu :D . A trošku jsem se obávala toho, že jediný kdo by nám mohl pravdu odhalit, je laboratoř. Ale snad se alespoň někomu dá věřit, já asi zůstanu u Sluneční brány a případně Nobilis, Hadek je zbytečně předraženej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.6.05 14:20

Holky, chtěla jsem se zeptat, kde v praze, se dají ty „olejíčky“ od Nobilisu a Slunečné brány normálně koupit. Přes internet se mi moc nechce. Chci si už rovnou nakoupit větší zásobu, protože to přidávám do koupelí, do máchání prádla + na osvěžování vzduchu a tak a ráda bych si je oňuchala :lol: :lol: . Podle info na internetu si je nechci kupovat, abych neriskovala, že budu mít kvanta něčeho, co mi bude protivné a tudíž nepoužitelné :?
Ze Sluneční brány mi napsaly nějaké 2 kontakty na Praze 6 a pak prý už mají jenom velkoodběratele a o těch neví, kam to v Praze dávají. P6 je pro mě mimo mísu, potřebovala bych centrum, nebo Žižkov či tak něco. Děkuju

:wink: Cami

• Citovat
  • Upravit
3417
2.6.05 14:37

Cami,

čekám na odpověď ze Sluneční brány, kam že je dodávají, protože znám jen jeden krámek na Praze 7 ( a mě by ta 6ka docela vyhovovala :D ). Je to na Milady Horákové, ale číslo nevím. Je to keramika ve dvoře a jmenuje se myslím Ivan Sagač . Když vystoupíš na Letenském náměstí a půjdeš po tramvaji dolů, mají vedle vrat do dvora takovou malou výlohu. Tak snad to najdeš.
Nobilis prodávají v Kotvě, o jiném krámku nevím. Dole v přízemí je stánek 100%Natura.

Oboje olejíčky si můžeš očuchat, Sluneční brána lze otevřít a Nobilis mají vzorky k očuchání. To píšu proto, že třeba Hadek má lahvičky zavřený napevno, takže je to taky sázka do loterie, co si domů přineseš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí