Co děláte se vzteklým dítětem???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
178
24.10.05 13:41

Co děláte se vzteklým dítětem???

Zdravím všechny maminky a chci se zeptat,co děláte se vzteklým a umíněným dítětem?Mám 16-ti měsíčního chlapečka,který začíná mít neskutečné vztekací záchvaty-každý den a neustále prudí tím,že schválně dělá to,co mu zakážeme.Doma ho trestáme tím,že ho zavřeme do pokojíku,kde si vzteky řve,dokud se neuklidní.Ale venku???Když se prostě šprajcne,že nepůjde nebo utíká schválně jinam a když ho vezmu,tak se prohýbá a hystericky řve…Manžel ho včera vzal na hodinovou procházku bez kočárku a vrátil se vzteky bez sebe,že mu prcek venku vyvádí-sedá si na zem a nepříčetně řve,že on chce tam,že on chce dělat tohle!!! a samozřejmě je mu to zakazováno…ať se to týká chození na silnici nebo strkání prstů do vrátek u baráčků v ulici,kde je to samý rotvajler apod. No zlobidlo!Ach jo,doufám,že je to jen období.......?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
129
24.10.05 13:53

Ahoj Milo,
tak jsi mě docela pobavila, i když vím, že v té chvíli do smíchu fakt není.
Nejhorší na tom je, že vlastně ani žádná rada není. Když to na ně příjde, tak nepomůže nic.
Péťa se umí taky pěkně vztekat, ale ne tak, jak píšeš ty. Je výborný, že se mi někdy směje, jak jsem bezradná.
Jen někdy přejít z parkoviště domů, což normálně trvá tak dvě minuty, nám dokáže zabrat i půl hodiny.
Takže pevné nervy a ať je to brzo přejde. Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
24.10.05 14:11

Ahoj Milo,
snad tě trošku uklidním, je to vážně jen období kterým si asi musí projít každé dítě a chce to hodně pevné nervy. Mysli na to že to přejde a bude líp! Mám dvouletého dráčka a tímhle jsme si prošli taky, ještě teď se nějaký ten „záchvat“ občas objeví, ale spíš výjimečně. V takovém případě ho nechám vyvztekat. To u mě zabralo nejlíp - totální nezájem. Když vidí že to s tebou nic nedělá a ty nijak nezměníš své chování, nechá toho, asi zjistí že se mu to nevyplatí.. Nejdřív jsem ho trestala tím že jsem ho dávala do ohrádky kde byl nerad, výsledkem je oprýskaná zeď, jak do ní mlátil hlavou :D Vím že venku je to horší, ale pokud ho to nechytne zrovna uprostřed silnice, taky ho nechám vyvztekat, ať se klidně u:,–(í na zemi, přejde ho to tak dřív než když s ním bojuju. Teď už se tomu směju. Tak držím palce ať co nejdřív nastane lepší období! Harri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.10.05 14:14

Ahojky,
no musím se přidat, nedá mi to :D Máme něco podobného doma,skoro 20 měsíců, a poslední tak 3-4 měsíce jsou samé vztekání :o) Copak doma je to relativně dobrý, snažím se mu říkat, že to nesmí a trvat na tom, i když se vzteky válí po zemi a kope do všeho,co mu přijde pod nohy.Jsem v klidu (relativně :D ) a vysvětluju mu,že nemůže, nesmí, že se to nedělá atp. I když mám pocit, že mě stejně neposlouchá a řve tak,že to ani nemůže slyšet. I když musím říct, že má teda výdrž. Člověk by řekl,že je to stojí moc úsilí a že s tím dlouho nevydrží,ale snad ještě časem nabírá na intenzitě a sám sebe hecuje, no síla. Horší je to ale někde venku, v obchodě, na nějakých akcích a tak.To je síla a jsme hned středem pozornosti. No tak sleduju ty pohledy lidí,co si asi tak myslí. Někdo se dívá divně, někdo se usmívá…Ale snažím se dělat,jako že se mě to netýká. :lol: Vysvětluju mu to jako doma, i když na veřejnosti tohle nefunguje vůbec, jakoby to věděl a spouští s mnohem větší intenzitou :D Holomek jeden :D
Někdy mi teda tečou nervy,ale tím, že bych mu nasekala, tím nic nevyřeším. Asi 2× se mi to stalo,plácla jsem ho po zadku-jednou dokonce vařečkou, ale v zápětí jsem si to vyčítala, protože účinek nula nula nic,takže se toho vyvaruju, nemá to moc cenu. Domluva teda taky moc ne, prostě to zkouší, je to asi obdobím,tak čekám,kdy to přejde. A musím teda říct (a zaťukávám), že je to lepší a lepší. Je už rozumější, všemu rozumí a všechno chápe, záleží jen na tom, jestli se mu chce a jestli poslechne, je pěkně vyčůraný :D :D :D
Takže vzdoru zdar a pevné nervy :)
Maxik+Péťa 20 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
24.10.05 14:22

Ahojky,
taky to známe… zatím „nejlepší“ zážitky máme z nákupu v Gigasportu, kde (zatímco já si zkoušela 2 kalhoty v kabině) manžel hlídal našeho čertíka. Prodavači mizeli rychlostí blesku a manželova trpělivost taky :) a aby toho nebylo málo, v hypermarketu začala malá vyřvávat HAMI HAMI a pusu jsme jí nezalepili ani rohlíkem :D
Jojo, je to zážitek, tohle nakupování s našimi miláčky. Psát o utíkání na hřišti a v parku ani nebudu, všichni to známe.
Jen doufám že období prvního vzdoru přečkáme všichni ve zdraví a bez následků.

pevné nervy a dobrou fizičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.10.05 16:32

Ahoj, skus si procist todle :arrow: https://www.emimino.cz/modules.php?… Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.10.05 17:03

Jojo, taky to znam - a muzu rict jedine - BUDE HUR :( Ade jsou dva roky a obcas se musim dost drzet, aby z ni nebyly dve male… Hruza. Ale snad to prejde. Jo a do obchodu se s ni radeji netroufam, snad jen do samosky, ale kupovat obleceni nebo jet do hypermarketu… Ne, takovou odvahu nemam. A manzel taky ne.
Vcera jsme meli vitani obcanku - joj, bylo to strasny!!!!! Zdeseni prvorodice od miminek se na ni koukali s tichou vetou v ocich: „Moje dite takove nebude!“ Ne, ze bych jim prala jen to nejhorsi, ale obavam se, ze za dva roky prehodnoti sve nazory :D:D:D:D:D:D
Ale snad to prejde! Jinak je sikovna, obcas poslusna, ale jak ji chytne vztek, je na zabiti :(
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.10.05 18:40

Ahoj holky, tak jsem se trošku uklidnila, taky máme doma vzteklounka. Nejhorší to snad je v obchodě, kde mají pro děti lákadla, typu barevné kuličky-do kterých dítě dáte a ono si tam v poklidu hraje. V životě už tu chybu neudělám! Náš Honzík si hrál v klidu do doby, než jsme ho chtěli vyndat ven a jít z obchodu pryč. Joj, tolik slz a řevu jsme u něj ještě neviděli! No, přiznám se, že jsem dost měká na to, abych ho plácla. U nás to řešíme tak, že se snažíme odpoutat jeho pozornost a většinou to zabere. Silné nervy nám všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
31.10.05 09:07

Tak musím ještě znovu otevřít tohle téma,protože mi to prostě nedá…Zjistily sme totiž,že náš malej dělá ty vztekací záchvaty jen nám!O víkend hlídala babička plných 24 hodin a nic!V týdnu hlídá paní na hlídání a taky se hrozně diví,že nám kluk takhle vyvádí,prudí a dělá naschvály nebo vzteky padá na zem apod.,někdy i o tu zem nebo zeď mlátí hlavou!Takže prostě prudí jen nás…Stejné je to s nočním buzením-udělaly sme mu vlastní pokojík,protože sme měly pocit,že ho v noci rušíme a proto se budí…totiž do té doby,než sme šly spát spal v pohodě a jakmile sme ulehly,do půlhoďky byl vzhůru a vyváděl.Teď je to tak,že malej má sice svůj pokojík,ale vzhledem k tomu,že se stejně v noci budí a chodí za námi do ložnice, tak s ním spím v pokojíku já na matraci.Stalo se totiž,že v noci upadl na naši postel a udělal si na čele ošklivou bouli.Z toho sem usoudila ,že v pokojíku nechce být sám a tak tam s ním spím taky…a budí se stejně :(((( Je to dost záhul,protože ráno vstávám do práce.Přitom u babičky spí v pohodě … Nevím co s tím,poradíte?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.10.05 09:40

ahojte,
možná se vám to bude zdát divné, ale já řeším vztekání doma tak, že zákaz sice platí, ale když malá řve a vyvádí, tak ji POCHOVÁM a je klid. Možná je to něco jako „terapie pevného objetí“ podle Prekopové. Když vyvádí venku a sedá si uprostřed silnice, prostě svoji ratolest chytnu a odnesu. A nesu a držím a NEPUSTÍM tak dlouho, dokud nepřestane. Mám už sice pořádné bicepsy :lol: a v druhé ruce kočárek s novorozenětem, ale funguje to. Přeju všem pevné nervy.
 Tuli

• Citovat
  • Upravit
6545
31.10.05 10:12

Tuli,
ovšem tohle praktikovat dle mého názoru nelze na všechny situace. Já to dělam když je unavená nebo vim, že jí něco bolí a řádí tak. Ale pokud jí něco zakážu a začne se takhle vztekat, tak to neni ani trošku výchovný ji pak pochovat..už takhle pozoruju její vynucovací taktiky a ještě tohohle trošku…ale to je samozřejmě věc každého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí