Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak se mi nekolikrat za sebou stalo, ze jsem nekomu rikala, ze davam svemu ditku bioprodukty(pokud je sezenu) a byla mi polozena otazka, co to vlastne znamena.
Vykoktala jsem ze sebe neco v tom smyslu, ze jsou to plodiny „nechemicky“ hnojene, prisne kontrololovane, s minimem dusicnanu, rostouci v nekontaminovane pude. Samotnou by me ale zajimalo, jestli je mozne( a to urcite ano) charakteristiku rozsirit, upresnit.
Najde se tu nekdo, kdo vi vic
?
Diky za pripadne informace
Veru
Ahoj,
mrkni na informace k jogurtu od Olmy
http://www.olma.cz/odberatele.php?…
Míša
Ahoj, slysela sem ze zbozi na kterem je oznaceni BIO v mnoha pripadech BIO vubec neni. Udajne pravy BIO vyrobek ma oznaceni BIOAKTIVNI, snad mi to dokonce bylo receno v lekarne, ze se zmenil zakon a od te doby se to pry znaci takto a jen BIO oznaceni je jen jako…jako…
Tak sem zvedava na dalsi prispevky. Sany.
pokud má potravina (mléčný výrobek, čaje, brambory, dětská výživa, sušená kaše, obilný výrobek, sušenka, lízátko atd. atd.)českou značku Pro-bio www.probio.cz , je to najisto od schválených ekologických zemědělců. Nepoužívají chemická hnojiva ani jiné tradiční škodlivé nešetrné výrobní postupy, sklizeň bývá často ruční, chovná zvířata žijí přirozeně v humánních podmínkách. Kvalita je poznat a koupí těchto výrobků podporujeme nejen svoje zdraví, ale i tyto zemědělce, a tím tedy podporujeme i etické chování ke světu. Pracují s biorytmy přírody, a proti škůdcům zasahují zcela neškodnými prostředky, které jsou třeba složené z biologicky rozložitelných potravinářských surovin či používají homeopatické postřiky z čistě přírodních surovin. Hlavní zá:,–(ou je neškodit přírodě.