Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mám 19m syna. V poslední době, kdykoliv ho jdu v noci zkontrolovat, tak je částečně odkopaný a leží na peřině. Tak si říkám, že se mu asi na měkkém leží líp - mám mu tedy dát polštář? Není na něj ještě brzo?
Kdy jste začali dětem polštář dávat vy?
Předem díky za odpovědi,
Eliška a Kubík
Ahojky,
já ho dávala přibližně ve stejném věku, ale je opravdu nízký, slabý…
Taky pomohl při rýmách atd.
PS: ale ve stejném věku začal syn hrozně cestovat po postýlce, v noci se ozývaly rány, jak se práskal do hlavy…pořídili jsme postel pro děti, takže měl více prostoru ![]()
Theo
Ahoj, polstar se ma davat nejdriv od 2l. Ja osobne bych ho jeste nedala, ale ze si tam strka perinu bych taky neresila. Jinak starsi sem dala polstar az ve 4l a to jeste hoodne tenky. Od 5l ma normalni detsky polstar. Sany.
ahojky
holky proč až tak pozdě polštář - já myslela tak od roku už by se ten tenkej mohl. Když jsem se onehdá na svoje spící dítko dívala tak mi připadlo že na polštářku by se mu spalo líp… no zatím to neřeším jelikož je cestovatl a polštářek nepolštářek usne jen ne tam kde má , takže kdybch ho tam dala tak tam bude jako dekorace než k užitku…
Tak jakapak to je . Nedávno jsem to sháněla na netu - jako odkdy polštář a nenašla jsem nic:(
Ahoj, informaci o polstari mam z ruznych knizek. V podstate je to kvuli zadum-pateri. Sany.
Díky za info, tak ještě počkám…
Sany, vypadáš nejinformovaněji
odpusť mi (možná) hloupou otázku, ale jak asi silný(slabý) by ten polštář měl být? V březnu - to budou Kubovi 2 roky - plánujeme koupit dospěláckou postel a s ní i velkou peřinu a polštář a tak zvažujeme, zda koupit nějaký tenčí obyč. nebo ten plnící od scanquilt.
Díky a krásný večer!
Eliška
Ahoj holky-dcerka vyžadovala polštář (jako mamka s tatkou), takže jsem to vyřešila tak, že jsem po povlečení strčila vložku do zavinovačky (rychlozavinovačku) a bylo. Malá ma polštář „jak velká“ a přitom spí stále na rovném.
elda+Lída 28 měs.
Ahoj,
ja jsem uz Honzikovi dala polstar s tim ze na nem nema jen hlavu ale cely trup vcetne zadecku. Ale je skoro rovny, tak si myslim ze se mu tam nic nekrivi. Perinu na prikryti nema, jen decku, kterou stejne tam ma jako dekoraci, protoze nechce byt prikryty. Tak deku ma vzdycky pod nohama.
Kac+H
ahojky,
kdysi byla v pořadu Sama doma debata s ortopedem, který říkal, že by je nejlépe dávat dětem polštář až od 3 let. Je to právě kvůli páteři, hlavně krční. Myslím, že by měl být co nejnižší, lehký. U starší dcery jsme polštář dávali stejně jako Sany, v jejích 4 letech. Vyjímku tvořily dny, kdy měla rýmu. Myslím, že jsme nic nezkazili, já sama mám skoliozu a tak jsem chtěla u dcery snížit riziko, že ji bude mít taky.
Ahoj Peggi
My nemáme polštář,ale malej má přeloženou takovou tu obyč bavlněnou zavinovačku pod hlavou a když usíná,tak si ji přetahuje přes obličej naž zabere.
Na toto téma jsem se bavila s našim dětským dr. a ten říkal, že polštář nejdřív tak ve třech letech, klidně i později. A já s tím souhlasím. Malé dávám do postýlky rozloženou rychlozavinovačku, aby to měla trošku měkčí a pohodlnější
No stejně po postýlce cestuje a v pohodě spává i na té půlce, kde je „jen“ prostěradlo ![]()
Lenka
Ahojky, taková otázka, jaký polštář mám dávat, myslím z jakého materiálu, máte nějaký značkový, dražší?díky