Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Prosím, najde se tady nějaká další maminka na MD nebo RD, která je povoláním voják v činné službě?
Já jsem voják už 6 let, momentálně jsem na mateřské dovolené.Na rodičovskou dovolenou bych měla nastupovat 22.5.06.Dneska mi volali z práce abych se dostavila na vykonání personálního pohovoru kvůli prodloužení závazku(jinak by mi vypršel během RD) a zažádání právě o RD.Od zjištění těhu jsem byla na neschopence a nemohla jsem si dovolenou za rok 2005 vybrat tak jsem se ptala jak je to s proplacením.Bylo mi řečeno že dovolenou za rok 2005 a poměrnou část za rok 2006 si mohu nechat proplatit ale AŽ PO 2 LETECH.Tak nevím jestli to není zase jen blud jak nemuset nic vyplácet.U našeho finančáka bych i tomu věřila ![]()
Potom jsem se ještě chtěla zeptat jestli je lepší na RD nastoupit hned po MD nebo se mezitím nechat zařaďit na místo a vybrat si tu dovolenou? Mám docela strach že kdybych se nechala zařadit na místo tak mě vlastně můžou hned vyhodit.
Prosím poraďte ![]()
Martina a Tadeášek 4m12d ze Zimňátek 05/06
Ahoj,
dovolenou ti mohou proplatit i pri pobirani rodicovskeho prispevku. Je toto overene na kont. miste. Ja jsem to tak letos dostala (procplac. dovolenou). V dalsich vecech ti neumim poradit.
Kac
Ahoj,
bohuzel nevim, jestli to maji vojaci nejak jinak, ale bezne je nejlepsi vybrat dovolenou hned po skonceni materske dovolene, protoze pozdeji by ti prave narok na proplaceni zanikl. Takze ja jsem po skonceni materske pisemne pozadala zamestnavatele o cerpani radne dovolene (zbytek za odpracovane dny + narok na dovolenou behem materske), takze jsem vlastne z materske sla jakoby na radnou dovolenou. Toto ovsem neovlivni pobirani rodicovskeho prispevku, takze o ten uricte taky zazadej ihned po skonceni materske dovolene. A po skonceni dovolene jsem zustala na rodicovske. Netusim, proc by to u vojaku melo byt jinak, myslim, ze s tebou spis chteji „zamest“. Taky moc nechapu, proc te behem materske dovolene zvou na personalni pohovor, pokud jsi mela smlouvu na dobu neurcitou, museji ti stejne misto drzet po celou dobu materske dovolene a dale pak misto odpovidajici tvoji kvalifikaci po celou dobu cerpani rodicovskeho prispevku. Tak vubec nechapu, proc ten pohovor. Ale rikam, ze netusim, jestli to u vojaku nechodi jinak. treba by ti poradila nejaka policistka, ti by to mohli mit stejne.
Mej se krasne
Kacica
Ahoj, já vybírala celou dovolenou po skončení mateřské dovolené, takže jsem ji tím pádem měla zaplacenou. Rodičovskou dovolenou už mi platili po skončení mateřské dovolené tzn. i když jsem v té době ještě vybírala řádnou dovolenou. Snad jsme to napsala srozumitelně
. ( byla jsem u PČR). Taky jsem musela všechno oběhat a žádat o nastup na MD, vypisovat dovolenku...... Bude to asi u těchto složek podobné. Kdyby něco, klidně písni
.
Holky díky.
Tak přece jen nejsem jediná která má trochu neobvyklé zaměstnání ![]()
Taky to udělám tak že nastoupím po skončení MD rovnou na RD a zažádám o řádnou dovolenou.
V úterý si ještě zavolám na náš voj.fin.úřad jestli mě nechtějí natáhnout s tím proplacením.
Madalen díky.Když budu nad něčím bádat tak ti písnu SZ.
Martina
Ahoj holky.
Tak jsem dneska byla na tom pers.pohovoru.Závazek mi prodloužili do doby než bude mít Tadeášek 3 roky a potom mě asi vyhodí
![]()
No ještě se uvidí.Pokud by se uvolnilo nějaké místo tak bych nastoupila i dřív ale muselo by být útvar přestěhovaný už zpátky protože oba by jsme nemohli 160km dojíždět.
Jinak na tu rodičovskou nastupuju hned po MD a dovolenou si nechám proplatit vždy až po dvou letech.To mi potvrdila i paní na fin.úřadě tak s tím asi nic neudělám ale hlavně že mi to proplatí.Oni by mě sice teď zařadili na nějaké provizorní místo abych si mohla ŘD vybrat ale to by nebylo k ničemu a ještě bych vlastně přišla na 1 a 1/2 měsíce o roďičovskou protože z loňska mám 28dní a za letošek 15dní.A to by byla škoda že ![]()
Tak zatím díky.Snad už po mě nic chtít nebudou.Už takhle to byl výlet na půl dne a neměla jsem pořádně ani kde Tadeáškovi udělat mlíčko.
Martina
Je tu prosím nějáká žena vojákem z povolání? Jaké je k tomu potřeba vzdělání, povaha..? Děkuji ![]()
bývala jsem.
V první řadě je dobré si říct, co na té vojně vlastně chceš dělat. Poté navštiv nejbližší rekrutační středisko, kde je KVV (krajské vojenské velitelství) a tam se jim přihlaš, že chceš do armády. Většinou ti zrovna nabídnou konkrétní místo.
Poté projdeš vyšetřením ve vojenské nemocnici a následně tě odvedou. Ve Vyškově absoluvuješ vojenskou náhradní službu - 3 měsíce a pak už jdeš k útvaru na to dané místo.
Dále se dá do armády ještě dostat přes vojenskou střední nebo vysokou školu. Jiná cesta nevede.
V případě, že už školu máš a jim se hodí, dostáváš náborový příspěvek.
Povaha?
opravdu záleží, co za práci tam chceš dělat. Jiné je to na bojovém praporu, jiné někde na logistice. Pak jsou i letci, spojaři atd. atd.
Máš nějakou představu?
Každopádně by jsi neměla mít problémy s autoritama. To je doufám jasné. ![]()
Logistiku určitě ne. Chtěla bych k bojovému praporu. Jasně, kdybych měla problém s autoritama tak mě tohle ani nenapadne.
Jenomže můj problém je to vzdělání, mám pouze výuční list ![]()
@Anonymní píše:
Logistiku určitě ne. Chtěla bych k bojovému praporu. Jasně, kdybych měla problém s autoritama tak mě tohle ani nenapadne.
Jenomže můj problém je to vzdělání, mám pouze výuční list
To budeš mít hodně složité s výučním listem jako žena k bojovému praporu. Napadá mě kuchařka nebo řidička nebo střelec. Žen u bojových praporů se zbavují výš. Ale na to musíš mít vzdělání. Navíc mají momentálně hodně zájemců takže Vyškov ještě více přitvrzuje. Takže nevím? Ale nejsem voják. V podstatě tomu nerozumím. ![]()
@Anonymní píše:
Jenomže můj problém je to vzdělání, mám pouze výuční list
všechny základní fukce jdou s výučním listem - tzn. střelec, kulomeťák, řidiči, skladníci,… do hodnosti četař včetně.
Vím, že známý se tenkrát ucházel o místo se základním vzděláním a uspěl
ale neviděla jsem ho pár let a vlastně ani nevíme do jaké funkce se tam dostal
Každopádně ti moc děkuji ![]()