Recept: Mrož řezy

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 20 OSOB
  • Čas 45
Hodnotilo 0 lidí

Když je sezóna jahod a už nevím co s nimi, koláček přijde vhod.

Postup

Na těsto si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme olej, vodu, poloh.mouku a prášek do pečiva, zlehka pak vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme na 180 °C cca 20 minut do zezlátnutí.

Na krém si vyšleháme šlehačku a vmícháme zakys. smetanu s trochou cukru. Natřeme na vychladlý korpus.

Náplň si uvaříme jako pudink jahodový s jahodami, cukrem a vodou, vznikne nám takové želé.
Po uvaření schladíme ve vodě za občasného míchání a natřeme opatrně na krém a vložíme zatuhnout do lednice.

Nakonec rozpustíme čokoládu ve vodní lázni spolu s máslem a mlékem, natřeme cik cak na řez.
Vychladíme a už jen papkáme :-D

Autor: pocker

Ingredience

Korpus:

  • 5 vajec (bílky zvlášť ušlehat)
  • 8 lžic cukru
  • 8 lžic vlažné vody
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 prášek do pečiva

Krém:

  • 1 šlehačka
  • 1 zakysaná smetana 16%
  • cukr moučka podle chuti

Jahodová náplň:

  • 1 jahodový pudink v prášku
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 400 ml rozmixovaných jahod
  • 150 ml vody

Čokoládová poleva:

  • 80-100 g hořké čokolády
  • kousek másla
  • lžíce mléka

Doporučená příloha

šlehačka

Chutnalo vám? Okomentujte recept Mrož řezy

Váš příspěvek