Recept: Vepřové maso v mrkvi

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 90 až 120 minut
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Cibuli nakrájíme a osmahneme na tuku. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli.

Dusíme do měkka, můžeme podlít trochou vody. Ke konci dušení přidáme mrkev, kterou jsme oškrábali a nakrájeli na jemná kolečka.

Lehce podlijeme – pokud je to třeba, promícháme a dusíme jen na hranici měkkosti mrkve. Můžeme lehce zahustit moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou. Ochutíme špetkou muškátového květu, případně dosolíme.

Autor: admin

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 500 g vepřové plece
  • kmín
  • sůl
  • 700 g mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky nebo jíška
  • muškátový květ

Doporučená příloha

brambory

Chutnalo vám? Okomentujte recept Vepřové maso v mrkvi

Váš příspěvek