Příkrmy, jak dál?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
? Příkrmy, jak dál?
Máme 5,5 měsíce a už cca měsíc papame zeleninu. A tak teď přemýšlím, co dál. Jestli pokračovat s jedním prikrmem k obědu, nebo už můžu přidat druhý příkrm zeleninu.. Trochu se v tom placam a tak nevím, jak postupovat, jestli přestat dávat zeleninu a místo zeleniny ovoce? Zeleninu jsem dávala jako oběd a tak jsem si teď říkala, že bych buď… Dopoledne ovoce a oběd klasika zelenina, nebo nebo ovoce odpoledne ????. Poradíte mi prosím? Ze zeleniny jsme mely :mrkev, brambor, cuketa, špenát, dýni, brokolici, hrášek batat a už jsem zařadila rýži.. Mám pokračovat dál zatím v jednom příkrmů a přidávat maso, vajíčko.. Nebo to mám zatím nechat takhle, dávat zatím to samé a dávat ještě k tomu to ovoce? Nebo zeleninu vyřadit a dávat jen ovoce? Děkuji za Vaše rady ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Určitě nic nevyřazovat, jen přidávat. Přidala bych maso a postupně žloutek. Ovoce zařadit jako dopolední svačinu. Cílem zavádění příkrmů je, aby dítě pomalu a postupně přešlo z mléka na pevnou stravu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni na tohle. Ono co pediatr, to názor. Mě se to takto u starší osvědčilo a u mladší teď pojedu stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala bych do zeleniny maso a pak zavedla ovocnou svacinku nebo veceri (bud zeleninu nebo kasi).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic nevyrazij, prostě dopo ovoce, oběd masozelenina jakákoliv. Nemůžeš vyřadit, spíš přidávat postupně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji mockrát, říkala jsem si, že nespíš přidávat, než měnit a bejt pořád na tom samém. Jen když ji teď budu dávat maso, vajíčko + to ovoce, tak jak poznám, co jí nesedlo? Asi ji dám dopoledne mrkev s jablickem.. Pojede to pár dní (2-3dny) pak vyřadim mrkev a dám jí jen samotné jablíčko a místo mrkve.. K obědu ji dám, co máme odzkoušené a přidám to masíčko či vajíčko.. Děkuji. Nebyla jsem si úplně judtw, tak abych malou úplně.. Neucpala. Pít moc nechce, dávám vodu nebo čaj a tak přemýšlím, že bych jí dávala ad Hipp? Stavu ze švestek, prý jim to pomáhá při stolici 🤔. Ráno se snaží tlačit, tak trochu vytlačí tuhý bobek.. Jaký máte na tohle názor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Este.. Když jsme u té stravy, taky vám mrnata tolik prdela - prdi? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě prozba 🙄. Četla jsem, že by se neměl dávat banán, ne Teda cely😏. Prý staví, dávaly jste mix? Nebo normálně celý banán a bylo 🤓
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuciiLucie já jsem jela měsíc zeleninu, po měsíci do toho přídala maso. (vajíčko..tedy žloutek, jsem přidala myslím až kolem 9-10m), a s masem jsem takto jela další měsic. Po 6m jsem dala i kuskus, jáhly, kukuřičné těstoviny… a až jak byla už zvykla na ty obědy jsem přidala nebo zrušila další mléko za přesnidávku dopoledne, to ji bylo asi 6m. A tak jsme jeli další měsíc. Mléka, přesnidávka, oběd… a pak zase další mléko zrušit kolem 7m. A to jsem dala odpol. svačinu bílý jogurt třeba, nebo i banán, okurku, křupky kukuřičné. Kolme 8m jsem zavedla ráno na snidani kaše (domácí ovesné, jáhlové, rýžové…). A takto 5ráno UM, potom snídaně (jídlo), svačina (přesnidávka) oběd, svačina někdy UM, někdy jídlo, večer UM. A tak to bylo až do cca skoro do roku bych řekla. Stále měla 3× denně UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuciiLucie Já banán dávala po tom 6m. A jinak štavičky na piti jsem dávala někdy kolem 2 let, na sladké piti raději neučit. I dcera do těch dvou mi pila čistou vodu, čaj a pak se to zkazilo jak ochutnala džus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estranky.cz/…svacinu.html
Určitě koukni sem, jsou tam rady co jak a kdy dávat schválené dr. Jsou tam jak rozpis na cely měsíc tak i recepty vc oběda svacinek apod a je to rozdělené do měsíců ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cloui super děkuji 😇. Jen Teda, vařit každý den něco jiného 🙈.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se vykašlat na tabulky a používat vlastní uvážení?
nějaké v tomhle měsíci může tohle a v tomhle zase tamto, tohle nesmí tohle nesmí. Myslím že naše maminy a babičky nikdy nic takového neřešili, nacpali nám pupky vsim co nám chutnalo a bylo dobře ![]()
- Citovat
- Upravit
Nic nevyřazuj, jen postupně přidávej další potraviny - začala bych teď masem, vajíčkem atd. Po cca dalším měsíci bych zaváděla ovce na nějakou svačinu a k obědům začala přidávat obiloviny (quionou, jáhly, kus kus, apod). Potom pomalu začala obilné kašičky s ovocem (mě se osvědčilo je dávat k snídani, večer po nich děti bolelo břicho).
P. S: Ten mateřský plurál je vážně zlo
ty zeleninové kejdičky nepápáte předpokládám s mimčem obě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ladušenkaaa máte pravdu. Každé dítě je jiné
. Mám jednila, během pár dní mi snědla celou dávku jídla 🙈. Zítra bych ji zkusila dát mrkev s jablickem a oběd má, co měla dnes, brambor, malá mrkev a trošku špenátu.. Špenát je premiéra, tak jedeme na ty tři dny.. Pak ji dám samotný jablíčko a přidám k obědu už maso či to vajíčko a zeleninu, co máme vyzkoušenou 🤓.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit