První botičky - jak vybrat?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21892
5.5.10 14:06

My mame od Pegres kotnickovky ted,i sandalky a jsme obe spokojene..cenove ty boty vyjdou + - stejne :nevim:

Sandalky Essi,jsou pravda tvrdsi,mely jsme je loni..Na doma mame sandalky Sante a ty jsou bozi!Ta kuzicka je krasne jemnoucka a mekka,ze vsech sandalek,co jsem mela moznost osahat,my Sante prijdou nejkvalitnejsi.Vzhledove tedy nejsou uplne nej,kord pro holcicky moc na vyber z barvicek neni,ale jinak jsou nej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
8.5.10 18:00

Moc vam všem děkuji za info, v pondělí vyrážíme na nakup botiček tak snad už budu moudřejší a něco se nam podaří vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
8.4.15 13:42

Obnovuji :) také momentálně řešíme první botičky, můj dotaz zní:jak by měli vypadat první botičky? co všechno musí splňovat? A na co koukat při výběru? Paní v obuvi nám ukazovala tyto (viz foto dole-nejde mi vložit odkaz) jsou to capáčky Pegres, ale bylo u nich napsáno, že jsou jen do interiéru, doma máme teplo, nebude mu v nich vedro? Může je nosit i na ven? Popřípadě jaké jiné botky na ven? DĚKUJI za odpovědi a za dobré typy :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
8.4.15 14:01

Pegres, Befado, superfit,
mě poradily v obchodě ve zdravých botičkách podle toho jakou má dítě nohu aby nebyly třeba moc široké nebo uzke a kupuji je doted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
8.4.15 14:16

A nestacily by takoveto capacky? http://www.capiki.cz/…na-sede.html taky to mame pred sebou…

• Citovat
  • Upravit
238
8.4.15 14:27

@teckaa to asi fakt ne, nejsou pevné. Tohle je možná tak pro ležící miminka. ;-) spíš řešíme jaké botky na ven a na doma nějaké bačkůrky nebo něco aby mu to neklouzalo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
8.4.15 14:30

@Mar098 tak ja se v tom nevyznam. vsude pisi capacky typu barefoot, mekka podrazka, ohebna, pevne kotniky jsou prezitek… kdo se v tom ma vyznat?

• Citovat
  • Upravit
64
8.4.15 14:36

@Mar098 jako prvni botky jsme meli presne tyhle. Syn je nosil ven. Bylo to v dobe, kdy nechodil samostatne, ale kolem nabytku ano a vyslo to zrovna na jaro/leto. Celokozene mi prisli hodne tvrde, na ty prvotni krucky tezke. A bez bot jsem s nim ven taky nechtela chodit, protoze obcas jsme ho vytahli z kocaru a chodil nebo stal o neco opreny. Takze jsme vzali capacky Pegres. A kdyz se naucil chodit sam, to byl zrovna podzim, dostal uz celorocni Pegresky. Jine neobul, ma sirokou nohu a vysoky nart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
8.4.15 14:53

@Mar098 jenže bota nemá být pevná, to, co posílala @teckaa je úplně ideální botička na doma. botičky musí být úplně měkkoučké, ohebné jako houba… koukalal jsem v obchiodě na tyhle a přišly mi super : http://www.vecicky.cz/…t-3-00338-01?…
jinak na doma v podstatě nejlepší bu´d takovýhle capky a nebo protiskluzový ponožky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.4.15 14:59

@Mar098 Na ven boty s dostatečným místem pro prsty (kulatá špička), co nejohebnější měkkou podrážku, lehké. Pozor, aby bota nebyla úzká, nejlépe vyndat stélku a postavit na ni dítě, prstíky nesmí být mimo stélku. Stejně tak na doma, ale já bych šla na doma klidně do capáčků jak uvedla @teckaa .
Co se týče značek je jich spousta, je třeba vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.4.15 15:04

Za mě z nejosvědčenějších: Primigi, Superfit-pozor hodně úzké, Richter -ale jen menší čísla, větší jsou tvrdé. Slušné botky dělá i D. D. step, Jonap. No a pak barefooty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
8.4.15 15:06

@jujka22 souhlas a ještě bych přidala Pediped

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
8.4.15 15:13

@jujka22 já te´dka klukovi kupovala primigi, poprvé a překvapilo mě, jak jsou měkknoučký..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.4.15 15:22

@Krrysa u mě Primigi numero uno!
@MisaHanuska jasně, Pediped super a i jiné, spíš jsem uváděla, ty, co se dají sehnat u nás. Bohužel neznám obchod, kde by se dali Pediped koupit - existuje? (nejsem teda z Prahy), pak jsem ještě měla super Clarks (od kámošky ze zahraničí), u nás taky bez šance. Chtěla jsem dceři pořídit i Camper nebo LivieLucca, ale jedině na webu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
8.4.15 15:32

Ja se ted taky vzhledla v barefootech mám dvě již větší děti oba nosili v te době jediné uznávané pevné boty s pevnym kotníkem a anatomickou stélkou nikdy jsem nekoupila levné boty vždy certifikované. A syn ma každou chvíli vyvrkly kotník dcera na jedné noze spadlou klenbu a křivá záda. Po této zkušenosti jsem se u třetí rozhodla pro barefoot. Na doma jen capacky az bude teplo klidně i ven v zimě jsme měli ještě normální sante kotník a chudák chodila v nich jak když ma sádru. Ted na jaro jsme koupili little blue lamb téměř barefoot nekotnikove ohebné podrážky široká špička a bez anatomické stelky a v tech litá jak kdyby botky neměla. Nevím jestli je to správná cesta ale uvidíme časem zatím tomu věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková