Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@zuzan to mám problém já, já se prostě nedokážu rozhodnout, co je dobře… a nejde mi to a nejde mi to.. barefoot se mi strašně líbí, jenže prostě nemám jakýkoliv vzdělání na to, abych mohla cokoliv posoudit…achjo…
@jujka22 Bohužel, v Praze chvilku obchod byl, ale minulý rok ho zavřeli. Býval i v Brně, co vím. Ale já jsem je vždycky objednávala a nikdy nebyl žádný problém. Dokonce když mi jednou přišly balerinky s flekama, tak mi na základě zaslaných fotek poslali úplně nový pár aniž by ten původní chtěli vrátit.
@Krrysa Ono sto lidí, sto názorů. Taky se to každou chvilku liší. Chvilku by boty „z druhé ruky“ nekoupil nikdo ani omylem a poslední dobou se razí teorie, že ani to není takový problém, jako třeba podpadky u malých holčiček
Každý si musí názor udělat sám.
@MisaHanuska z toho jsem právě zoufalá, a všechno jsem si ten názor zvádla udělat, jen u tohohle fakt nevím.. zjistila jsem, že třeba kotníčkový bačkorky na doma je tak akorát teror… to ok, ale co na ven. beru, že bota co nejohebnější, jen nevím, co s tím kotníkem. když vezmu sebe, tak tady na vsi je docela terén a i mě se líp jde v trekové kotníkové botě, jinak je to o výron, na druhou stranu, když jim buud ty nohy pořád svazovat, budou je mít jak rosol.. prostě jsem zoufalá…navíc děti maj trochu vbočený kotníky… ale zas je pravda, že jsem proto, chodit co nejvíc na boso…
@Krrysa Tak já třeba neřeším vůbec bačkorky. Děti jako přezůvky do školky nosí od začátku klasické sandály. Kotníkové boty mají taky, ale taky klasické tenisky, plátěnky, dcerka baleríny. Fakt to nehrotím. Obě starší děti mají jeden půlrok v roce zdravotní vložky v pevné botě, ale prostě to střídáme. A nemám vůbec problém dát jim boty po sobě nebo na chalupu koupit nějaké z druhé ruky. Raději „jeté“ Superfitky než nějaké „větnamky“ ![]()
@MisaHanuska já dávám dětem do školky bačkorky fare, a le kluk má strašně úzkou nohu, takže potřebuuje nějaké na přezku… na doma nenosej nic nebo protiskluzky.. a když kupuju bopty, taky kupuju hodně kvalitní.. je prostě si nedokážu udělat názor na barefoot - kotníková bota u malých dětí…
@Krrysa Kluci měli vždycky první boty kotníkové, ale třeba dcera měla první balerinky od Pediped. A co se nohou týká, nemají žádné velké rozdíly. Synovi poklesly vnitřní kotníky po létě na chalupě, kdy běhal bosky nebo v crocs kolem třetích narozenin, teď v šesti už je má zase v pohodě. A dcera s vnitřníma kotníkama bojuje teď kolem čtvrtého roku, ale snad se to taky srovná. Ale opravdu to nepřikládám prvním botám ![]()
Ahoj, chci napsat zkusenost s nakupem obuvi v nize zminenych obchodech.
Prvni celorocky jsme sli koupit sem:
http://www.zdrava-detska-obuv.cz/
Pani prodavacka nam nabidla poze superfity, ktere jsme vzali, protoze synovi sedli, pry zkouseni jsme se ptala zda nejsou uzke, pry ne. Syn se v nich v obchode uplne poprve rozbehl a to tak nejak rozhodlo. Stali 1000,– a vydrzeli nam ani ne 2 mesice ![]()
Dnes jsme sli totiz koupit backurky a to sem:
http://www.svetdetskeobuvi.cz/
Pani prodavacka byla mnohem vetsi profesionalka, synovi byli nabizene befado male, meli jsme do nich problem nacpat nozicku. Po zjisteni, ze nosime superfity mi ukazala, jak jsou mu uzke - opet vyndana stelka a ted jsem to videla, malicek uplne presahoval. Jenze nemela nam co nabidnout, je to maly obchudek.
PO konzultaci se segrou jsem zajela sem:
http://www.detskaobuvbalabenka.cz/cs/
Z tohoto obchodu jsem naprosto nadsena. Maji tam detsky koutek, takze botky se zkousi tam, prcci jsou tak spokojeni. Pani prodavacka si za nimi klidne veleze a ukazuje primo na nozicce proc boticka sedi ci ne. I kdyz je obchod plny, vse ochotne vysvetli. Opet mi ukazala, ze jsou superfity uzke a nabidla boticky pegres, ktere jsme nakonec po peclivem prozkouseni zakoupili. Nabidla nam i backurky Rak, celkove jsme tam nechali 936,– Jelikoz tam budeme pravidelnymi zakazniky, dostali jsme karticku a sbirame razitka.
No a ted otazka, byly superfity uzke uz pri koupi? Pani prodavacka z balabenky mi rekla, ze se budu tezko neceho dovolavat, protoze ta noha mohla za ty necele 2 emsice do sirky takhle vyrust. Nadruhou stranu mela pani prodavacka z prvni obuvi posoudit, ze syn ma sirsi nohu a superfity mi nenabizet. Protoze i kdyz mu tehdy treba sedeli, jak vidno ani ne za 2 mesice uz mu nejsou. Pokud nemela nic jineho, tak mi proste mela rict, ze pro nas boty nemaji. Dnes mi to totiz docvaklo - uz mi je jasne, proc se nam boticky spatne obouvali a proc zacal syn davat pri chozeni spicky k sobe ![]()
Takze za nas doporucuji jedine Balabenku, pracuji tam opravdu profesionalky, ktere se nesnazi prodat drazsi obuv, ale snazi se aby boticka opravdu sedela. Bylo nam nabidnuto, at boticky doma 20minut nosime a pokud by se mi cokoliv nezdalo, mame prijet a boticky vymenime. Protoze spravne az po 20minutach se pozna zda boticka sedi ci ne.