Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
jdu poprvni na IFV, ja jsem v poradku, pritel ma špatnej spermiograf, protože žiju ve Slovinsku tak musim Ivf podstoupit tam. Na začatku jsem brala Femoden,potom si picham Dipheline a ted Gonal, nikdy nic neplatatim a mam moznost jit 4 krat zadarmo.
Prišti tyden jdu na odber vajiček, zajima me jak dlouho je nejlepši pred tim a potom zustat doma. Jediny co je taky blby,že nejdeš na nemocenskou pokud te gynekolog nepošle.
Diky a ahoj
ahoj, tak seš na tom podobně jako já, já jsem dnes 6 DC a OPU budu mít koncem příštího týdne. Taky první IVF, kvůli mě, ucpaný trubky.
Vy asi budete mít ICSI, když je špatný spg, což?
Závidím 4 hrazené pokusy, tady doplácíme asi 5 000 za pero, to se ještě dá, pokud to není na pojišťovnu, tak to vyjde asi na 90 000. pojišťovna hradí 3 pokusy.
Třeba jich tolik ani nebudem potřebovat. Přeji úspěch.
Ahojky,
ja mám též první IVF před sebou čeká mě příští týden stimulka. Jinak ja jsem uz ted na neschopence, ale byla jsem i nemocná tak jsem raději zustala doma. To záleží na tobě jaký stres máš v práci a tak. Jinak ti přeji hodně štěstí!!! ![]()
já jsem ti vlastně neodpověděla. Já si na to beru dovolenou, ikdyž bych mohla mít neschopenku. zbyla mi dovolená a alepoň první pokus chci v práci utajit.
je potřeba být doma hlavně kolem OPU a je lepší být doma předtím, protože máš velký vaječníky a není ti dobře. PO ET naopak můžeš do práce hned, to už je jedno.
Ahoj,
taky absolvuji svoje 1.IVF, v úterý příští týden jdu na OPU. Jsem na neschopence, nebylo mi dobře po injekcích.
Jinak mám klasické injekce a už teď jsme dopláceli za léky téměř 5.000,– a k tomu ještě počítám takových 17.000,– za nadstandart.
Ahojky Pudloslavko,
ty máš už IVF za sebou??? Nebo tě to též čeká??? ![]()
Jindřiš a zvolili jste i ICSI? Ja právě nevím jestli ano hned na první pokus.
Sestřenka take absolvovala IVF a říkala, že to máme určo zvolit. Tak asi do toho pujdem. ![]()
Nel máme hodně špatný spermiogram, takže musí být použita metoda ICSI a k tomu máme prodlouženou kultivaci a počítáme i se zamražením embryí, ten nadstandart jsem nechala na doktorovi.
nel teprve se chystám
ISCI nevíme, necháme to na embryologovi
kamarádky mě přesvědčují že ano, zejméne Veko, které se přestala po přirozeném oplodnění přestala vyvíjet všechna embrya. doporučují nechta udělat ICSI alespoň u polovičky vajíček - když to je napoprvé. je to jistota, že se nějaké oplodní.
Doktoři v tom tak jasno nemají, radí až dle spermiogramu v ten den.
Manželovi se do ICSI nechce, mimo jiné i kvůli penězům.
Takže si asi necháme poradit podle počtu vajec a kvality spg.
No manžel má spermijky v normě. A do ICSI teda pujdem určo. Je dobré když někdo poradí. Naše doktorka je super, ale mají tam tolik lidí. Takže když nám dávala tu haldu papíru a vše to na nás vyklopila tak jsme z toho byli paf. Právě nám to tam zatrhla, že jestli budem chtít tak, že ta možnost určitě je a že to doporučuje, ale samozřejmě, že se platí. Ale to nám nevadí. Když už do toho jdem. ![]()
Pudloslava nemám pero, léky jsme nechali taky na lékaři, ale píchá mi to sestřička na gyndě a o víkendu chodím do nemocnice, jsou všude ochotní, takže pohoda.
Nel jsou to hrozný peníze za to, ale říkám si, že doktoři přece musí vědět co je nejlepší, takže to nechávám na něm a jsem se svým doktorem taky spokojená.
také si myslím co dělají a nechávám na nich. A jak ti teď je????Bolí vaječníky nebo bříško??? ![]()
Nel bolí a mám ho i dost nafouklý, cítím to hodně na džínách, ale co se dá dělat, abych pravdu řekla těším se na OPU. A co ty?